Sport

Lista sportivilor ruşi care îl susţin activ pe Putin în războiul din Ucraina! Nume grele care se află de partea preşedintelui rus. Foto

Echipa lui Alexei Navalnîi, opozantul rus al lui Vladimir Putin, a publicat lista sportivilor ruşi care îl susţin activ pe Vladmir Putin în războiul din Ucraina. Nume uriaşe din sport sunt de partea liderului rus.
01.05.2022 | 11:20
Lista sportivilor rusi care il sustin activ pe Putin in razboiul din Ucraina Nume grele care se afla de partea presedintelui rus Foto
ADVERTISEMENT

Alexei Navalnîi este unul dintre cei mai aprigi contestatari ai regimului lui Vladimir Putin din Rusia. Disidentul este încarcerat într-un penitenciar la est de Moscova, acolo unde execută mai multe pedepse, printre care încălcarea condiţiilor de eliberare condiţionată, fraudă pe scară largă şi este în continuare judecat pentru alte capete de acuzare.

Lista sportivilor ruşi care îl susţin activ pe Putin în războiul din Ucraina!

Echipa lui Alexei Navalnîi lucrează în continuare, iar conturile sale de pe reţelele de socializare sunt controlate de apropiaţii disidentului rus. În încercarea de a demasca persoanele publice apropiate lui Vladimir Putin, echipa lui Navalnîi a creat mai multe liste, printre care şi cei mai importanţi sportivi care îl susţin pe liderul rus în războiul cu Ucraina.

ADVERTISEMENT

FANATIK vă prezintă lista sportivilor care sunt susţinători activi ai lui Vladimir Putin în războiul din Ucraina, publicată de apropiaţii lui Alexei Navalnîi. Iar pe această listă sunt nume grele din sportul mondial:

Nume uriaşe din sportul mondial, alături de preşedintele rus: Pluşenko, Ovechkin şi Goliadkina sunt pe listă

1. Alexander Emilianenko – campion mondial în arte marţiale mixte.

2. Alexander Ovechkin – unul dintre cei mai valoroşi hocheişti ai lumii, câştigător al Cupei Stanley cu Washington Capitals

ADVERTISEMENT

3. Serghei Karjakin – jucător profesionist de şah

4. Dmitry Nosov – judoka rus, medaliat cu bronz la Jocurile Olimpice din 2004

5. Marina Goliadkina – campioană olimpică şi multiplă campioană mondială şi europeană la înot sincron

6. Evgeni Pluşenko – unul dintre cei mai mari patinatori din istorie, dublu campion olimpic, triplu campion mondial şi de şapte ori campion european

ADVERTISEMENT

7. Alexander Shlemenko – luptător de arte marţiale mixte

8. Alexander Povetkin – campion olimpic, mondial şi european la box. În 2013 a pierdut meciul de titlu mondial cu Wladimir Kliciko pentru centurile WBA (Super), IBF, WBO şi IBO.

9. Evgeny Rylov – întotător rus, campion olimpic la Tokyo în proba de 100 de metri spate. Are în palmares titluri mondiale şi europene

ADVERTISEMENT

10. Dina Averina – multiplă medaliată în gimnastica ritmică

11. Arina Averina – sora geamănă a Dinei, activează tot în gimnastica ritmică

12. Ivan Kulyak – gimnast în vârstă de 20 de ani

13. Maxim Shcherbakov – atlet

14. Victoria Sinitsina – campioană olimpică şi multiplă medaliată mondială şi europeană la patinaj artistic

15. Nikita Katsalapov – partenerul Victoriei Sinitsina, cei doi au devenit campioni olimpici

16. Tedeev Dzambolat – fost luptător olimpic rus, actualul antrenor al lotului Rusiei de lupte

17. Vladimir Morozov – înotător, multiplu medaliat mondial şi european

18. Evgenia Tarasova – patinatore medaliată cu argint la Jocurile Olimpice de la Beijing şi Pyeongchang.

Lista sportivilor, susţinători activi ai lui Putin.
Lista sportivilor, susţinători activi ai lui Putin.

Aleksei Navalnîi, încarcerat în estul Moscovei! Autorităţile vor să îl mute într-o închisoare de maximă securitate

Aceste nume de mari sportivi apar pe lista publicată de echipa lui Aleksei Navalnîi ca fiind susţinători ai invaziei Ucrainei, începută pe data de 24 februarie. Procurorii ruşi încearcă să îl mute pe Navalnîi într-o închisoare de maximă securitate pentru a-şi ispăşi pedepsele.

Navalnîi este cel mai cunoscut disident din Rusia. El a susţinut că acuzaţiile pentru care a fost condamnat iniţial i-au fost înscenate pentru a-i bloca ascensiunea politică. Mişcarea de opoziţie a lui Navalnîi a fost etichetată drept “extremistă”, iar disidentul a fost inclus pe lista “teroriştilor şi extremiştilor”.

Disidentul îndeamnă la proteste de după gratii: „Sunteți coloana vertebrală a mișcării împotriva războiului și a morții”

Din închisoare, Aleksei Navalnîi a făcut mai multe apeluri pentru organizarea de proteste în toată ţara împotriva războiului început de Vladimir Putin în Ucraina: „Trebuie să mergeți la mitinguri anti-război în fiecare weekend, chiar dacă vi se pare că unii au abandonat ori s-au speriat… Sunteți coloana vertebrală a mișcării împotriva războiului și a morții”, a fost unul dintre mesaejele transmite de Navalnîi în speranța de a trezi conștiința populară rusă.

  • 24 februarie 2022 este data la care a început invazia asupra Ucrainei
  • 18 sportivi ruşi apar pe lista celor care îl susţin pe Vladimir Putin
ADVERTISEMENT