Sport

Liță Dumitru, încredere totală în Radu Drăgușin: “Poate face mare performanță în Premier League”

Liță Dumitru a avut numai cuvinte de laudă la adresa lui Radu Drăgușin. Fostul internațional este convins că va face față în Premier League, cel mai puternic campionat din lume.
14.01.2024 | 12:09
Lita Dumitru incredere totala in Radu Dragusin Poate face mare performanta in Premier League
Lita Dumitru este optimist in privinta sanselor lui Radu Dragusin de a se impune in Premier League. foto: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Liță Dumitru a discutat despre transferul lui Radu Drășusin. A spus și la ce nivel ar fi fost în zilele noastre și a mărturisit ce club uriaș l-a vrut. Liță Dumitru a jucat pentru Steaua timp de 8 ani, între 1972 și 1980.

Liță Dumitru a fost dorit de Barcelona

„Este o șansă imensă să ajungi în Anglia. Poate face mare performanță acolo. A ajuns în Premier League datorită lui. Acolo este vârful fotbalului ca fundaș.

ADVERTISEMENT

Datorită fizicului și experienței pe care a acumulat-o deja se poate impune. Ca român, mă mândresc aici cu transferul lui Dragușin. Pe vremea mea, cred că am fost la nivelul lui David Beckham, loveam mingea cu ambele picioare.

Banii pe care i-a avut Beckham i-aș fi putut avea și eu. La acel nivel cred că am fost ca fotbalist. Când eram la Steaua m-a vrut FC Barcelona, după ce ne-au bătut cu 5-1, dar era imposibil să mă lase să plec în Spania.

ADVERTISEMENT

Am mai avut ofertă după Mondialul din Mexic, să mă trimită să joc în America, dar nu foarte serioasă. Eu nu am putut să fug din țară. Belodedici era sârb și mai bătăios, iar Marcel Răducanu a rămas de frică acolo, la ce probleme apăruseră cu el la un moment dat”, a declarat Liță Dumitru pentru Templul Sportului.

Marcel Răducanu, numărul unu în viziunea lui Liță Dumitru

Dacă Drăgușin este vârful actualei generații, lucrurile au stat diferint acum 40 de ani. În perioada în care Liță Dumitru activa ca fotbalist, punctele de referință ale fotbalului românesc se învârteau în jurul lui Marcel Răducanu și Nicolae Dobrin.

ADVERTISEMENT

“Pentru mine, Marcel Răducanu a fost cel mai mare fotbalist al nostru. I-am avut colegi și pe Dobrin și pe Marcel Răducanu. Să joci în Germania opt ani în prima ligă este lucru mare de tot. Dobrin când dribla, foarte rar o făcea în viteză.

Marcel dribla numai în viteză, făcea și faza defensivă, lovea și el cu ambele picioare, avea viața sportivă alta decât Dobrin, avea o capacitate de efort uriașă. L-a prins pe un fundaș din naționala Franței și l-a driblat tot meciul de nici nu mai știa ăla cum îl cheamă. A fost cel mai mare”, a completat Liță Dumitru.

ADVERTISEMENT

Pe lângă cariera de fotbalist, Liță Dumitru se poate mândri cu un CV bogat și din postura de antrenor. Fostul internațional a antrenat-o pe Poli Timișoara, pe Rapid și a fost selecționerul Under 19 al României. Pe plan internațional, Liță Dumitru le-a pregătit pe Al-Dschaisch, Al-Tai și VfR Heilbronn.

ADVERTISEMENT