News

Litoralul românesc, un nou val de scumpiri. Cât vor costa cazarea și șezlongurile la Mamaia

Vârful de sezon estival începe pe litoralul românesc. Avalanșă de scumpiri, de la cazare la băuturi și șezlonguri pe plajă.
15.07.2023 | 20:16
Litoralul romanesc un nou val de scumpiri Cat vor costa cazarea si sezlongurile la Mamaia
A treia rundă de scumpiri lovește litoralul românesc, odată cu vârful de sezon estival / Foto: Facebook
ADVERTISEMENT

Litoralul românesc, și așa scump, își va mări prețurile odată cu vârful de sezon estival, care începe de la jumătatea acestei luni. Românii vor plăti bani mai mulți pentru o vacanță la malul Mării Negre.

Toate serviciile, mai scumpe

Tot ce înseamnă servicii pe litoralul românesc se va traduce în prețuri mai mari începând cu 15 iulie, care dă startul vârfului de sezon estival.

ADVERTISEMENT

Românii vor aloca bugete mai mari pentru o vacanță la malul mării, fie că este vorba de doar câteva zile. Pentru că o nouă creștere a prețurilor – a treia din vara aceasta – va scumpi toate serviciile. Începând de la cazare și până la șezlongurile de pe plajă.

Mamaia: cazare de la 300 de lei la trei stele

În stațiunea Mamaia, prețul unei camere de hotel de trei stele pornește de la 300 de lei. Pentru cei care vor să se cazeze la un hotel de patru stele, prețul unei camere pornește de la 430 de lei.

ADVERTISEMENT

Iar cei care nu se uită la bani, pentru noapte la un hotel de cinci stele trebuie să scoată din buzunar peste 1.200 de lei. În general, camerele de hotel se scumpesc cu 20%.

Scump, dar gradul de ocupare rămâne ridicat

Totuși, în ciuda unei noi runde de scumpiri pe litoralul românesc, hotelierii se așteaptă ca gradul de ocupare să fie de 80%. Iar în următoarea perioadă, până la finalul acestei luni, gradul de ocupare este așteptat să depășească 90%.

ADVERTISEMENT

„Pentru weekend-ul acesta, ne așteptăm ca gradul de ocupare să fie peste 80%, urmând ca pentru următoarea perioadă, până aproape de finalul lunii iulie, acest grad de ocupare să depășească 90%”, declară Ștefan Necula, administratorul unei agenții de turism, scrie Gândul.

Între 35 și 40 de lei un șezlong

Pe plajă, prețul unui șezlong la Mamaia este de peste 35 de lei iar la 1 august prețul va crește la 40 de lei. Patronii barurilor de lângă plaje spun că vor trebui să mărească cu 10% prețurile unor băuturi.

ADVERTISEMENT

Consecință, autoservirile de lângă plajă încep să se aglomereze: turiștii spun că mâncarea este proaspătă iar prețurile sunt mai mici (50 de lei două feluri de mâncare). Aceste scumpiri sunt ultimele din acest sezon, ele urmând să scadă spre sfârșitul lunii august.

Concluzia este că pentru o vacanță pe litoralul românesc, trebuie economisiți bani grei. Fie și pentru câteva zile, turiștii trebuie să vină cu sume de depășesc 5.000 de lei.

ADVERTISEMENT