News

Țeapa care face ravagii în stațiunea Mamaia. Mai mulți turiști au fost păcăliți

Țeapa care în această vară face ravagii în stațiunea Mamaia. Cum au fost păcăliți mai mulți turiști aflați pe litoralul românesc.
09.07.2023 | 15:34
Teapa care face ravagii in statiunea Mamaia Mai multi turisti au fost pacaliti
Care este țeapa care face victime în stațiunea Mamaia. Cum sunt păcăliți turiștii. Sursa foto: captură YouTube / Primăria Constanța / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Mai mulți turiști aflați în această perioadă în stațiunea Mamaia au căzut pradă impostorilor. Țeapa pusă la cale de niște persoane pentru a lua bani de la cei aflați pe litoral.

Care este țeapa care face victime în stațiunea Mamaia. Cum sunt păcăliți turiștii

Mare atenție dacă vă aflați în această perioadă în stațiunea Mamaia. O nouă metodă de înșelăciune a apărut pe litoralul românesc al Mării Negre și, din păcate, tot mai mulți turiști îi cad victimă.

ADVERTISEMENT

Primăria Constanța a emis un comunicat în care precizează că, vineri, doi bărbați, de 27 ani, respectiv 34 ani, ambii din județul Ialomița, au profitat de bunătatea oamenilor aflați în concedii.

Aceștia au cerut diferite sume de bani de la turiști. Se plângeau că ar avea probleme de sănătate. Mai exact, se prefăceau că sunt persoane surdo-mute. Aveau la ei și un formular bine pus la punct în care spuneau că sunt din partea unei asociații.

ADVERTISEMENT

Din actele prezentate de Primăria Constanța pe Facebook reiese că au existat persoane care au căzut în plasa impostorilor. Aceștia au obținut diverse sume de bani de la cei cu inimă mare.

Polițiștii locali din cadrul Direcției generale poliția locală Constanța – Serviciul ordine publică, Biroul monitorizare zone publice și intervenții, în timp ce se aflau în exercitarea atribuțiilor de serviciu în stațiunea Mamaia, au depistat, la data de 7 iunie a.c., în jurul orei 21:30, doi bărbați, de 27 ani, respectiv 34 ani, ambii din comuna Bărbulești, județul Ialomița, care solicitau diverse sume de bani de la trecători, prin inducerea acestora în eroare, simulând faptul că sunt persoane surdo-mute.

ADVERTISEMENT

În același timp, cele două persoane prezentau și un formular cu inscripția unei asociații regionale pentru persoane cu handicap de auz și vorbire.

Ca urmare a celor constatate, s-a procedat la interceptarea, legitimarea și conducerea acestora la Secția 1 Poliție Constanța pentru întocmirea documentației specifice și predarea persoanelor în cauză, în vederea continuării cercetărilor, fiind întrunite elementele constitutive ale infracțiunii de tentativă la înșelăciune”, se arată în comunicatul Primăriei.

ADVERTISEMENT

Cetățenii se plâng: ”Astfel de indivizi sunt peste tot!”

La postarea celor de la primărie au apărut și o serie de reacții ale cetățenilor. Constănțenii se plâng de faptul că nu doar pe plajele din Mamaia apar asemenea impostori.

Sunt peste tot. În seara aceasta (n.r. vineri, 7 iulie) în magazinul Auchan din incinta Vivo mall erau vreo 4 persoane cu aceeași tactica. Sunt peste tot, în ultima perioada”, comentează un cetățean.

ADVERTISEMENT