Life

Show total pe litoralul românesc. E ireal cât au ajuns să coste şezlongurile pe plajă

Prețurile pe litoralul românesc au explodat, iar turiștii sunt nevoiți să scoată din buzunar bani frumoși pentru un singur șezlong.
11.07.2023 | 00:12
Show total pe litoralul romanesc E ireal cat au ajuns sa coste sezlongurile pe plaja
Cât costă să închiriezi un șezlong pe litoralul românesc. Sursa foto: Unsplash
ADVERTISEMENT

Românii trebuie să scoată din buzunar câteva zeci de lei pe zi pentru a închiria un șezlong pe litoralul românesc. Turiștii se plâng de sumele exorbitante pe care ajung să le plătească atunci când aleg să-și petreacă vacanța în țară.

Cât costă să închiriezi un șezlong pe litoralul românesc. Prețurile sunt ireale

Dacă în alte țări turiștii se bucură de șezlonguri pe gratis, în România situația este cu mult diferită. Nu numai că cei care, din diferite motive, optează să-și petreacă vacanța pe litoralul românesc trebuie să plătească pentru a sta pe șezlong, dar și prețurile sunt unele aproape ireale.

ADVERTISEMENT

Românii care își doresc să se bronzeze la malul Mării Negre trebuie să aibă portofelul pregătit, căci unii  cheltuie și echivalentul unei luni de chirie în București pentru a închiria timp de o săptămână șezlong în una dintre cele mai apreciate stațiuni.

De altfel, administratorii plajelor, care și-au dat seama că pot face bani frumoși din închirierea de șezlonguri, i-au avertizat pe turiști că nu este permis să le țină ocupate întreaga zi ținând pe ele diferite obiecte personale, cum ar fi prosoapele.

ADVERTISEMENT

Astfel, în eforie, prețul pentru șezlong este de 40 de lei. Dar în Mamaia, prețul șezlongului pornește de la 25 de lei și poate ajunge și până la 80 sau chiar 90 de lei în anumite locuri, după cum s-a plâns un turist. 

Menționăm ca în această sumă nu este inclusă și consumația. Prin urmare, pentru răcoritoare sau ceva de ronțăit, românii trebuie să fie pregătiți să plătească și mai mult, iar din luna august tarifele vor crește, scrie spynews.ro. 

ADVERTISEMENT

Este mai ieftin în Grecia

În aceste condiții, nu este de mirare că mulți preferă să își planifice din timp sejururi în alte țări. În Grecia, de pildă, multe plaje oferă șezlongul gratuit turiștilor atâta timp cât consumă mâncare și băutură de acolo.

În majoritatea locurilor, consumația minimă este de 5 de euro, în jur de 25 de lei. Chiar și acolo unde este impusă o taxă, prețul șezlongului nu este unul de speriat, la fel cum se întâmplă în acest moment la noi țară.

ADVERTISEMENT

Un exemplu este Thassos, unde prețul pentru închirierea unul șezlong pornește de la 3 euro și poate trece de 15 în zonele în care sunt foarte mulți turiști. Dar în locurile exclusiviste, precum Myconos, un șezlong poate să coste și 100 de euro pe zi.

ADVERTISEMENT