Fotbal international

Live Blog Bundesliga, etapa a 20-a. Meciul Arminia – Werder, amânat din cauza zăpezii. Frankfurt învinge la Hoffenheim

07.02.2021 | 18:18
Live Blog Bundesliga etapa a 20a Meciul Arminia  Werder amanat din cauza zapezii Frankfurt invinge la Hoffenheim
ADVERTISEMENT

Începând de vineri, 5 februarie, și până duminică, 7 februarie, inclusiv, are loc etapa cu numărul 20 din Bundesliga. Runda a fost deschisă de Bayern Munchen, care s-a impus la limită pe terenul Herthei Berlin, și se va încheia cu partida Arminia Bielefeld – Werder Bremen.

Programul etapei a 20-a din Bundesliga

Sâmbătă, 6 februarie

  • Mainz – Union Berlin 1-0 (Niakhate 22′)
  • Schalke – RB Leipzig 0-3 (Mukiele 45+3′, Sabitzer 73′, Orban 84′)
  • Augsburg – Wolfsburg 0-2 (Weghorst 39′, Baku 59′)
  • Freiburg – Borussia Dortmund 2-1 (Jeong 49′, Schmid 52′ / Moukoko 76′)
  • Leverkusen – Stuttgart 5-2 (Demirbay 18′, 31′, Bailey 56′, Wirtz 68′, Gray 84′ / Kalajdzic 50, 77′)
  • Borussia Monchengladbach – FC Koln 1-2 (Neuhaus 16′ / Rexhbecaj 3′, 55′)
ADVERTISEMENT

Duminică, 7 februarie

  • Hoffenheim – Eintracht Frankfurt 1-3 (Bebou 47′ / Kostic 15′, Evan 62, Silva 64′)
  • Amânat Arminia Bielefeld – Werder Bremen

Vineri, 5 februarie

  • Hertha Berlin – Bayern Munchen 0-1 (K. Coman 21)

Meciul Arminia – Werder Bremen, amânat din cauza zăpezii

UPDATE, 7 februarie, ora 15:35 / Meciul dintre Arminia Bielefeld și Werder Bremen, programat să se dispute duminica, a fost amânat din cauza vremii nefavorabile. Stratul de zăpada depus pe SchucoArena a dus la amânarea meciului pentru o dată care va fi comunicată ulterior de Federația Germană de fotbal.

ADVERTISEMENT

Bayern Munchen deschide etapa a 20-a din Bundesliga cu un meci pe terenul celor de la Hertha Berlin

Liderul detașat al campionatului și campioana ultimelor opt ediții, Bayern Munchen, merge la Berlin, pentru un meci pe terenul Herthei în uvertura rundei. Echipa lui Bruno Labbadia alunecă pe tobogan de la o etapă la alta, de opt meciuri nemaireușind să obțină o victorie. În ultimele două apariții acasă a fost pur și simplu desființată de Bremen, 4-1, și Hoffenheim, 3-o.

Chiar dacă are doi jucători în carantină pentru coronavirus (Javi Martinez și Goretzka), Bayern Munchen are clar mult mai multă calitate și forță decât formația din capitala Germaniei, care doar datorită golaverajului ceva mai bun ocupă locul 15, primul înainte de poziția de baraj, în fața Arminiei Bielefeld, pentru că la puncte, 17, sunt egale.

ADVERTISEMENT

RB Leipzig joacă acasă la ultima clasată

A doua clasată, RB Leipzig, merge mai departe și în sferturile Cupei, după ce a demolat acasă pe Bochum, una dintre candidatele la promovare din a doua ligă. Iar acum urmează o deplasare aparent ușoară, pe terenul lanternei roșii Schalke 04, la Gelsenkirchen.

Leipzig este fără Szoboszlai și Forsberg, dar chiar și așa este mare favorită. Trebuie însă să fim circumspecți, după ce echipa lui Julian Nagelsmann era la fel de mare favorită la Mainz, penultima clasată, și partida s-a încheiat cu un spectaculos 3-2 în favoarea echipei locale!

ADVERTISEMENT

„Lupii” din Wolfsburg, fără eșec de 7 meciuri

„Lupii” din Wolfsburg se află într-o perioadă de excepție, fără eșec de 7 meciuri și urcați pe a treia treaptă a Bundesligii. Wolfsburg poate spera să rămână acolo, în lumea Champions League, pentru că va juca la Augsburg, care în ultimele cinci meciuri a avut patru eșecuri, dar a bătut acasă pe Union Berlin, care pe atunci era pe loc de Europa League.

Excelent este și parcursul lui Eintracht Frankfurt, care a ajuns pe locul 4 și care va juca în deplasare cu Hoffenheim, una dintre cele mai inconstante echipe din Bundesliga. În plus, Hoffenheim are și câteva absențe importante, care în mod sigur vor avea impact. Frankfurt e neînvinsă de șase partide și poate trece cu bine și peste acest obstacol.

Leverkusen vrea să spele rușinea din Cupă

După rușinoasa și șocantă ieșire pe ușa din dos în Cupă, „farmaciștii” de la Leverkusen trebuie să găsească repede serul care să îi readucă pe linia de plutire. Joacă acasă cu Stuttgart, echipă care seamănă cu un boxer nebun, căruia îi place bătaia și care lovește dar și primește. Motiv pentru a crede într-un meci cu goluri multe, foarte probabil în ambele porți.

Cele două Borussii au ambele 32 de puncte. Cea din Dortmund e pe locul de play-off pentru Europa League, Monchengladbach e prima sub linia europeană. Dortmund are o deplasare complicată la Freiburg, formație foarte puternică acasă, Gladbach primește vizita „țapilor” din Koln, eliminați miercuri de Regensburg din Bundesliga 2 din Cupa Germaniei la lovituri de departajare.

ADVERTISEMENT