Fotbal international

Live Blog Bundesliga etapa a 8-a. Terminatorul Haaland! A marcat un poker în repriza secundă cu Hertha Berlin. Video

21.11.2020 | 23:26
Live Blog Bundesliga etapa a 8a Terminatorul Haaland A marcat un poker in repriza secunda cu Hertha Berlin Video
ADVERTISEMENT

Fotbalul german revine în prim plan cu etapa a 8 – a din Bundesliga după o săpătmână considerată a ruşinii în urma dezastrului echipei naţionale pe tărâm spaniol. Naţionala lui Joachim Low a fost spulberată la scor de set de tenis de cea iberică în finala grupei 3 din divizia a Ligii Naţiunilor.

Lumea a cam uitat că se reia Bundesliga şi că săptămâna viitoare revin în actualitate şi cupele europene cu etapa a 4-a din faza grupelor şi acum principala temă de discuţie şi analiză este oportunitatea de a se mai continua sau nu cu Joachim Low, cel mai vehiculat nume de înlocuitor fiind Ralph Ragnick.

ADVERTISEMENT

Şi, totuşi, viaţa trebuie să meargă înainte, drept urmare sâmbătă se joacă şapte dintre partidele etapei a 8-a, iar ultimele două au loc duminică, un program supercomprimat, din care lipsesc punctul fix meciul de vineri seară şi cel ocazional de luni.

UPDATE, 21 noiembrie, ora 23:26 / “Terminatorul” Erling Haaland a reușit 4 goluri în repriza secundă pentru Borussia Dortmund în victoria categorică cu 5-2 împotriva celor de la Hertha Berlin. Portughezul Raphael Guerreiro a marcat și el pentru Dortmund în cea mai categorică victorie din acest sezon pentru trupa lui Lucien Favre.

ADVERTISEMENT

UPDATE, 21 noiembrie, ora 23:00. Erling Haaland a reușit un hattrick pentru Borussia Dortmund în meciul cu Hertha Berlin. Cunha a deschis scorul pentru gazde în minutul 32, însă Haaland a întors rezultatul cu un hattrick marcat într-un sfert de oră, în minutele 47, 49 și 62. VEZI VIDEO


UPDATE, 21 noiembrie, ora 18:25 / Autogolul începutului de sezon s-a marcat în timpul partidei Arminia Bielefeld – Bayer Leverkusen. A comis-o chiar portarul oaspeților, experimentatul Lukas Hradecky. Echipa sa a deschis scorul în minutul 27, prin Leon Bailey, însă finlandezul a „rezolvat” problema pentru gazde după pauză. Portarul a primit o pasă de la colegul său Sinkgraven, însă a luftat incredibil, iar mingea a intrat în poartă pentru 1-1. Din fericire pentru Hradecky, Dragovic a marcat pentru Bayer Leverkusen în minutul 88 și a adus victoria „aspirinelor”.

ADVERTISEMENT

UPDATE, 21 noiembrie, ora 18:20 / Bayern Munchen s-a încurcat pe teren propriu. Bavarezii au remizat scor 1-1 cu Werder Bremen. Au marcat Eggestein, pentru oaspeți, în minutul 45, și Kingsley Coman pentru campioana Europei în minutul 62.

Programul etapei a 8-a din Bundesliga

Sâmbătă, 21 noiembrie

ora 19:30 Eintracht Frankfurt – Leipzig

ora 21:30 Hertha Berlin – Borussia Dortmund

Bayern Munchen – Werder Bremen 1-1 (Coman 62 / Eggestein 45)

Monchengladbach – Augsburg 1-1 (Neuhaus 5 / Caligiuri 88)

Hoffenheim – Stuttgart 3-3 (Baumgartner 16, Sessegnon 48, Kramaric 71 / Gonzalez 18, Wamangituka 27, Kempf 90+3)

ADVERTISEMENT

Schalke 04 – Wolfsburg 0-2 (Weghorst 3, Schlager 24)

Arminia Bielefeld – Leverkusen 1-2 (Hradecky aut 47 / Bailey 27, Dragovic 88)

Duminică, 22 noiembrie

ora 16:30 Freiburg – Mainz

ora 19:00 FC Koln – Union Berlin

Bayern Munchen – Werder Bremen în etapa a 8-a din Bundesliga

Nu pare a fi rundă foarte dificilă pentru cele două superputeri din Bundesliga, care tocmai s-au ciocnit etapa trecută la Dortmund şi Bayern a arătat că la acest moment nimeni nu îi poate contesta supremaţia. Acum bavarezii primesc vizita unui Werder Bremen ceva mai oxigenat decât sezonl precedent, dară fără vreo şansă pe Allianz Arena. Bayern e fără fundaşii titulari pe benzi, Kimmich şi Davies.

Borussia Dortmund va merge în capitală, pentru meciul cu Hertha Berlin. Conducerea galben-negrilor a intrat în conflict cu federaţia norvegiană după ce a anunţat că sub nici o formă atacantul Erling Haaland nu va fi ţinut în izolare, mai ales că ultimele două testări au fost negative.

Erling Haaland, subiectul de scandal dintre Dortmund şi norvegieni

Haaland nu a putut juca partidele din Liga Naţiunilor la interdicţia ministrului Sănătăţii norvegian, după descoperirea unui cay de COVID 19 în lot.

Locul 2 Leipzig are parte de o deplasare destul de dificilă, la Frankfurt, însă echipa lui Julien Nagelsmann e favorită, chiar dacă va juca şi săptămâna viitoare cu PSG, la Paris, în Champions League. Nagelsmann nu e tipul de antrenor care să facă rotaţii masive de jucători.

Gladbach şi Leverkusen pleacă favorite

Neaşteptatul lider în grupa de foc a Champions League cu Real Madrid şi Inter, e vorba de Borussia Monchengladbach, e abia pe locul 7 în Bundesliga şi ar putea să îşi mai îmbunătăţească poziţia cu o victorie acasă în faţa lui Augsburg. Gladbach îşi poate consolida poziţia de lider în CL după meciul de acasă cu Şahtior Doneţk.

Leverkusen îşi poate păstra un loc în top 4, pentru că va juca pe terenul nou promovatei Arminia Bielefeld, care după două-trei etape la început cu rezultate bune a început să piardă vârtos teren, apropiindu-se de locurile retrogradării. Farmaciştii au clar un lot superior valoric şi ar fi o surpriză să nu câştige.

 

 

ADVERTISEMENT