Fotbal intern

Live Blog Casa Pariurilor Liga 1, play-out etapa a 4-a. Poli Iași, ciuca bătăilor. Cum arată clasamentul

29.04.2021 | 14:52
Live Blog Casa Pariurilor Liga 1 playout etapa a 4a Poli Iasi ciuca batailor Cum arata clasamentul
Meciul de fotbal dintre CSM Politehnica Iasi si FC Viitorul Constanta, contand pentru Liga 1 Casa Pariurilor, desfasurat fara spectatori pe Stadionul Emil Alexandrescu din Iasi, joi 29 aprilie 2021. © FOTO:Robin Vasillus/SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT

Abia s-a încheiat luni, 26 aprilie, etapa a 3-a din play-out cu meciul Voluntari – Viitorul şi iată că marţi, 27 aprilie, deja ia startul runda cu numărul 4, care se va întinde până joi, 29 aprilie, inclusiv, pentru ca imediat, în weekend, să avem etapa a 5-a.

Programul etapei a 4-a din play-out Liga 1

Joi, 29 aprilie

  • Dinamo – FC Voluntari 2-0 (Bejan 74, Nemec 86) – VEZI VIDEO
  • Poli Iaşi – Viitorul 0-3 (Ciobanu 7 pen., 21 pen., Joalisson 90+2) – VEZI VIDEO
ADVERTISEMENT

Poli Iaşi: Brănescu – Onea, De Iriondo, Baxevanos, Buşu – Mihalache (60 Vega) – Platini, Vanzo, Passaglia, A. Stan (8 Popadiuc; 60 Mensah) – Djuranovic. Rezerve: Brînză, F. Cristea, Gaitan, Flores, Vega Alvarez, Zajmovic, Popadiuc, Mensah, Cană. Antrenor: Nicolo Napoli.

Viitorul: Cojocaru – Benzar (59 Grădinaru), Mladen, Dobrosavlevici (46 Grameni), Pedroso – C. Matei (75 Buta), Artean, Boboc – Ganea (63 Joalisson), Tsoumou, Ciobanu (75 Babunski). Rezerve: Căbuz, Babunski, Buta, Dănuleasa, Grădinaru, Grameni, Joalisson, Andronache, Chiţu. Antrenor: Cătălin Anghel.

ADVERTISEMENT

Min. 7: GOOOL VIITORUL! Benzar pătrunde în careul ieșean, este faultat de De Iriondo, iar Ciobanu transformă cu siguranță lovitura de la 11 metri. Poli Iași – Viitorul 0-1

Min. 21: GOOOL VIITORUL! Tsoumou scapă singur spre poarta lui Brănescu, intră în careu și este faultat de goalkeeper-ul ieșean. Penalty clar, transformat de același Ciobanu. Poli Iași – Viitorul 0-2

ADVERTISEMENT

Min. 90+2: GOOOL VIITORUL! Joalisson înscrie cu un șut puternic din careu. Poli Iași – Viitorul 0-3


Miercuri, 28 aprilie

  • Chindia – Astra Giurgiu 0-0

Chindia: Aioani – Căpușă, Iacob, Celea, Dinu – Neguț, Rață, Dulca, Dumitrașcu – D.Popa, D. Florea. Rezerve: Moldovan, Kocic, Fomba, Neicuțescu, M. Costea, Yameogo, Berisha, Corbu, Martac. Antrenor: Emil Săndoi

ADVERTISEMENT

Astra: Lazar – De Sousa, Găman, Graovac, Bruno – Canadija, Crepulja, Șerban – Merloi, V. Gheorghe, Wutrich. Rezerve: Popa, Raspopovic, Jovanovic, Lamanje, Boe Kane, Balaure, Stahl, Montini, Kpric. Antrenor: Eugen Neagoe


Marţi, 27 aprilie

  • FC Argeş – UTA 4-1 (Grecu 15, Drăghici 39, Dumitru 88 / Albu 10) – VEZI VIDEO

FC Argeş: Greab – Tofan, Maric, Turda, Muşat – Meza Colli, Şerban – Drăghici, Palic, Grecu – Malele. Rezerve: Croitoru, Leca, Boldor, Teles, De Jonghe, Barbu, Dumitru, Năstăsie, Honciu. Antrenor: Andrei Prepeliță.

UTA: Fl. Iacob – Peteleu, Erico, Fl. Ilie, Shliakov – Albu, Vorobjovas – Ad. Petre, Roger, Rusu – Hora. Rezerve: Balauru, Melinte, Roumpoulakou, Antal, Miculescu, Buştea, C. Rus, Buhăcianu. Antrenor: Laszlo Balint.

Min. 10: GOOOL UTA! Adrian Petre joacă foarte bine rolul de pivot, îi așează bine mingea lui Albu și acesta înscrie cu un șut sec din 12 metri. FC Argeș – UTA 0-1

Min. 15: GOOOL FC ARGEȘ! Grecu restabilește egalitatea cu un șut superb, din colțul careului de 16 metri, care s-a oprit în vinclul porții lui Iacob. FC Argeș – UTA 1-1

Min. 39: GOOOL FC ARGEȘ! Șerban a centrat din partea stângă și Drăghici a înscris cu o execuție spectaculoasă din foarfecă. FC Argeș – UTA 2-1

Min. 88: GOOOL FC ARGEȘ! Dumitru îi „fură“ mingea unui adversar la mijlocul terenului, avansează singur spre poarta adversă, iar unu la unu cu portarul arădean înscrie printr-o „scăriţă“ de efect. FC Argeș – UTA 3-1

Min. 90: GOOOL FC ARGEȘ! Malale preia o minge în careul advers, protejează bine şi trage din întoarcere, cu un fundaş în spate. FC Argeș – UTA 4-1


  • Hermannstadt – Gaz Metan Mediaş 1-2 (Petrescu 31 / Valente 20, 45+1) – VEZI VIDEO

Hermannstadt: Figueidero – Mățel (Aosman 65), Matricardi, Stoica, Opruț (Vodă 88) – Addae (Dâlbea 88) – Belu, Alhassan (Sebaihi 65), Sîntean (Bagaric 46), Petrescu – Yazalde. Rezerve: Pop, Scarlatache, Diarrassouba. Antrenor: Eugen Beza.

Gaz Metan: Pleșca – Baco, Yuri, Trif (Larie 67) – Butean,  Moura, Alceus, Deaconu (Romeo 66), Velisar – Ciocan (Valente 15), Morar (Ze Manuel 56). Rezerve: Buzbuchi, Pambou, Horșia, Chamed, Valente, Sarr. Antrenor: Mihai Teja.

Min. 20: GOOOL GAZ METAN! Ricardo Valente a fost scăpat de fundașii de la Hermannstadt și a marcat cu o lovitură de cap din 6 metri după un corner din partea stângă. Hermannstadt – Gaz Metan 0-1

Min. 26: Petrișor Petrescu a ratat un penalty. Jucătorul de la Hermannstadt a ales să tragă pe mijlocul porții, dar portarul Răzvan Pleșca a rămas pe picioare și a reușit să boxeze balonul.

Min. 31: GOOOL HERMANNSTADT! Petrișor Petrescu a marcat pentru Hermannstadt, jucătorii sibieni au apucat să se bucure, dar golul a fost anulat la intervenția asistentului Andrei Antonie care a semnalizat o poziție de ofsaid. Jucătorii gazdelor au protestat, iar centralul Radu Petrescu a decis să schimbe iar decizia și să valideze golul. Tehnicianul Gazului, Mihai teja, a protestat și a primit cartonașulș roșu.

Min. 45+1: GOOOOL Gaz Metan! Ricardo Valente a reușit să marcheze din nou după o gafă a apărătorilor adverși


În privinţa locurilor direct retrogradabile situaţia devine tot mai critică pentru Politehnica Iaşi şi Dinamo. Cu neaşteptatul, dar meritatul sucees de la Arad, Hermannstadt a luat o mare gură de oxigen pentru a evita căderea directă în eşalonul secund.

“Câinii” sunt echipa cu numele cel mai sonor care riscă din ce în ce mai serios să scrie cea mai neagră pagină din istoria plină de performanţe a clubului. Dincolo de faptul că Dinamo a devenit echipa care nu mai bate pe nimeni se vede că eforturile antrenorului Duşan Uhrin de a pune ordine în jocul echipei nu au nici un rezultat.

Etapa începe cu derby-ul judeţului Sibiu

De altminteri fanii au început să fie din ce în ce mai furioşi pe jucători, pe care îi acuză că nu au nici un fel de sentiment pentru culorile lui Dinamo şi că abia aşteaptă finalul de sezon pentru a pleca fiecare unde găseşte un angajament mai bun.

Etapa se deschide marţi, 27 aprilie, cu primele două partide. Prima este derby-ul judeţului Sibiu, la Mediaş, echipa gazdă fiind Hermannstadt, care datorită lucrărilor de modernizare la stadionul din oraşul de pe malul Cibinului a fost acceptată să evolueze la Mediaş,  aşa că este chiar un meci local, însă plin de orgolii de ambele părţi.

Chindia, liderul meritoriu din play-out

Al doilea meci de marţi este unul din partea superioară a play-out-ului, FC Argeş – UTA, echipe care vor să termine pe locul 7 sau 8, se vor afla faţă în faţă la Piteşti. În sezonul regulat UTA a câştigat la Piteşti şi Argeşul la Arad. Alb-violeţii au obţinut etapa trecută prima lor victorie în play-out, 1-0 la Giurgiu, a doua victorie consecutivă în acest sezon în casa Astrei.

Miercuri, 28 aprilie, se va juca Chindia Târgovişte – Astra pe stadionul din Buzău, devenit, după Ploieşti, noua casă pentru dâmboviţeni. Echipa lui Emil Săndoi face un play-out incredibil, victorie după victorie şi prima poziţie. Astra mergea şi ea bine, dar Argeşul a curs pe final de meci etapa trecută şi a luat trei puncte chiar la Giurgiu.

Ieşenii şi dinamoviştii, cu spatele la zid

Joi, 29 aprilie, au loc ultimele două confruntări, în care sunt implicate echipele de locurile retrogradabile. Ambele au meciuri acasă, dar împotriva unor adversari foarte grei. Ieşenii, lanterna roşie, două eşecuri la rând, primesc vizita Viitorului şi numai o victorie mai poate alimenta speranţele moldovenilor de a se salva.

În Şoseaua Ştefan cel Mare vine FC Voluntari, o echipă care pare a avea toate argumentele pentru a rămâne şi sezonul viitor în prima divizie, fără a trece nici prin emoţiile partidelor de baraj. La Dinamo situaţia e clară, doar o victorie poate să îi mai ţină ă’pe câini în viaţă. Un nou eşec i-ar duce pe “câini” mai aproape de Liga 2.

ADVERTISEMENT