Fotbal international

LIVE BLOG Celtic Glasgow – CFR Cluj în etapa a 2-a a grupelor Europa League. Fanii lui Celtic, coregrafie cu subînţeles. S-au inspirat din Muhammad Ali

03.10.2019 | 22:45
LIVE BLOG Celtic Glasgow  CFR Cluj in etapa a 2a a grupelor Europa League Fanii lui Celtic coregrafie cu subinteles Sau inspirat din Muhammad Ali
ADVERTISEMENT

Meciul Celtic Glasgow – CFR Cluj s-a terminat 2-0 în cadrul etapei a doua a grupei E din actuala ediţie a Europa League.


UPDATE, 3 octombrie, ora 22.47. Fanii lui Celtic Glasgow au arătat cât de mult sunt interesaţi de revanşa cu CFR Cluj şi cât de mult i-a durut acel 3-4 de pe Celtic Park din returul turului 3 preliminar al Champions League. În primul rând, acum stadionul a fost arhiplin, 60.000 de oameni venind să creeze o atmosferă impresionantă. În al doilea rând, fanii de la peluză au făcu şi o coregrafie specială, care îl reprezenta pe cel mai cunoscut boxer al tuturor timpurilor, Muhammad Ali, cu mesajul “Nu e nimic greşit în a cădea. Greşeala e când rămâi la podea”, referire la revanşa mult dorită împotriva campioanei României.

ADVERTISEMENT

UPDATE, 3 octombrie, ora 19.10. CFR Cluj nu are nicio șansă în fața celor de la Celtic, conform cotelor oferite de casele de pariuri. Formația din Scoția are cota 1.61 pentru o victorie în fața campioanei României, iar ardelenii 6.50, chiar dacă aceștia s-au impus în urmă cu mai bine de o lună pe terenul lui Celtic. Casele de pariuri oferă cota 3.75 pentru o remiză între cele două formații.


UPDATE, 3 octombrie, ora 18.44. Cotidianul dailyrecord a iniţiat un sondaj printre fanii scoţieni referitor la şansele echipei lor de a se răzbuna pe CFR Cluj după înfrângerea din preliminariile Champions League. Au fost peste 200 de fani care au răspuns iniţiativei, iar cel mai des întâlnit scor a fost 2-1 pentru formaţia din Glasgow. Interesant este că niciunul nu a dat pronosticat o înfrângere a formaţiei lui Neil Lennon! Odsonne Edouard, autorul primului gol al lui Celtic din epicul 4-3 pentru CFR de pe “Celtic Park” e creditat de majoritatea fanilor ca fiind principalul candidat la marcarea unui gol contra clujenilor.

ADVERTISEMENT

LIVE BLOG Celtic Glasgow – CFR Cluj. Campioana, debut cu dreptul în grupe

A fost multă bucurie la Glasgow la auzul veştii că sorţii au readus Clujul pe Celtic Park şi numai gânduri feroce de răzbunare vin din tabăra scoţiană şi de pe reţelele de socializare din partea fanilor alb-verzilor. Însă Dan Petrescu este un adevărat coşmar pentru fotbalul scoţian, pentru că nu doar CFR a făcut senzaţie la Glasgow ci şi defuncta Unirea Urziceni în 2009, în grupele Champions League, autoare a unui 4-1 pe terenul lui Rangers, marea rivală a lui Celtic, care a făcut înconjurul Europei.

CFR Cluj a plecat foarte bine la drum în grupa E, socotită la tragerea la sorţi o adevărată grupă a morţii, pentru că să fii la un loc cu Lazio, Rennes şi Celtic pare a fi genul de misiune imposibilă. Însă elevii lui Dan Petrescu au răsturnat toate pronosticurile în prima rundă, când au avut puterea să întoarcă de la o-1 la 2-1 în meciul de acasă cu Lazio şi să bifeze trei puncte uriaşe. Celtic a obţinut şi ea un rezultat bun, egal la unu la Rennes şi acum visează să demoleze campioana României.

ADVERTISEMENT
Celtic Glasgow – CFR Cluj> Clujenii au plecat cu dreptul în grupă, victorie acasă cu Lazio

Petrescu poate opta tot pentru un sistem 5-3-2

Meciul este greu pentru ambele echipe. Celtic a pierdut pentru mai mult timp pe cel mai bun jucător din apărare, Simunovic, însă nici Dan Petrescu nu poate fi prea liniştit. George Ţucudean s-a retras pentru o perioadă, alarmat de pericolul problemelor cardiace, iar acum, colac peste pupăză, la ultimul meci de campionat, acasă, cu Gaz Metan Mediaş ivorianul Lacina Traore a părăsit terenul încă din prima parte, iar cel mai important jucător al echipei, golgeterul cupelor europene, francezul Billel Omrani, după ce a marcat, a fost scos cu targa. Ambii sunt în mare pericol de a rata partida de la Glasgow şi cine ştie dacă nu şi alte jocuri.

Celtic Glasgow – CFR Cluj. Mario Rondon ar putea fi singurul atacant valid pentru Dan Petrescu

În aceste condiţii, pentru Dan Petrescu a mai rămas un singur atacant valid, Mario Rondon, lângă care ar putea juca Adi Păun şi Ciprian Deac. Fără Omrani e clar că forţa de atac a CFR-ului e în scădere, dar, probabil că Petrescu va relua modelul tactic din meciul cu Lazio, un 5-3-2 care să închidă cam toate spaţiile în propria jumătate şi să lase loc unor posibile contre prin cei trei jucători amintiţi mai sus. Bookmakerii nu mai cred în a doua minune a Clujului, motiv pentru care Celtic are o cotă scăzută, 1,50, faţă de 6,80 pentru clujeni.

ADVERTISEMENT
Tags: