Fotbal international

LIVE BLOG CM al Cluburilor 2019. Esperance Tunis s-a distrat cu Al Sadd și a terminat pe locul cinci

LIVE BLOG CM al Cluburilor 2019 Esperance Tunis sa distrat cu Al Sadd si a terminat pe locul cinci
ADVERTISEMENT

Între 11 și 21 decembrie se desfășoară a 16-a ediție a Campionatului Mondial al Cluburilor, competiția urmând a fi găzduită de viitoarea gazdă a turneului final al CM 2022, Qatar. Participă 7 echipe, șase sunt câștigătoare continentale și a șaptea formația qatareză Al Sadd, antrenată de fosta glorie a Barcelonei, Xavi.


UPDATE, 17 decembrie, ora 18:25/ Esperance Tunis a câștigat meciul cu Al Sadd cu 6-2 și a încheiat competiția pe locul cinci.

ADVERTISEMENT

UPDATE, 14 decembrie, ora 20:23 / Ovidiu Hațegan a fost martor la cea mai penibilă simulare din istorie. Baghdad Bounedjah a primit galben pentru simulare din partea arbitului român.


UPDATE 14 decembrie, ora 20:00 / Meciurile de la Campionatul Mondial al Cluburilor:

Miercuri, 11 decembrie

  • Hienghene Sport – Al Sadd 1-2

Sâmbătă, 14 decembrie sferturi de finală


LIVE BLOG CM al Cluburilor 2019

Partida de deschidere are loc miercuri, 11 decembrie, de la ora 19:30, între campioana Oceaniei, Hienghene Sport și Al Sadd, acesta fiind un meci de baraj pentru a se stabili cea de-a patra echipă care va juca în sferturile de finală. Un meci considerat formalitate pentru qatarezi, care au cotă 1,05 la victorie.

ADVERTISEMENT

Meciurile importante se vor juca începând din sferturi, pentru a se stabili care vor fi adversarele celor două formații de top calificate deja în semifinale, campioana Europei, Liverpool și cea a Americii de Sud, Flamengo Rio de Janeiro.

Finala pentru locurile 5-6 are loc marți, 17 decembrie

În sferturi de finală va intra în competiție și campioana Asiei, echipa saudită Al Hilal, care este antrenată de Răzvan Lucescu și care va întâlni pe campioana Africii, Esperance Tunis, la a treia prezență la această competiție. Jocul va avea loc sâmbătă, 14 decembrie, de la ora 16:00

ADVERTISEMENT

Tot sâmbătă, 14 decembrie, dar de la ora 19:30, se va juca al doilea sfert de finală între echipa mexicană Monterrey, reprezentanta CONCACAF și 99 la sută Al Sadd. Apoi va urma o pauză până pe 17 decembrie, când se va juca finala pentru locurile 5-6.

Se merge pe o finală Liverpool – Flamengo

Semifinalele sunt programate prima pe 17 decembrie, de la ora 19:30, Flamengo urmând să întâlnească pe învingătoarea din partida Al Hilal – Esperance Tunis. A doua semifinală are loc miercuri, 18 decembrie, între învingătoarea dintre Monterrey și Al Sadd și Liverpool.

ADVERTISEMENT

Finala mică și finala mare sunt programate pentru sâmbătă, 21 decembrie, de la orele 16:30 și respectiv 19:30 și dacă se vor respecta toate calculele hârtiei se vor întâlni Liverpool și Flamengo, un super meci între campioanele Europei și Americii de Sud.

Ovidiu Hațegan, reprezentantul Europei la arbitri

La acest turneu final sunt prezenți și cinci arbitri, reprezentând cinci continente. Din partea Europei este onorant faptul că va fi o brigadă românească, avându-l la centru pe Ovidiu Hațegan și pe asistenții Octavian Șovre și Sebastian Gheorghe. Ceilați arbitri care vor oficia sunt: Abdulairaiham Al-Jassim din Qatar, Mustapha Gorbal din Algeria, Ismail Elfath din SUA, Roberto Tobar din Chile.

Se va juca pe trei stadioane: Jassim Bin Hamad și Khalifa International găzduind în 2011 meciuri la Cupa Asiei. Al treilea stadion este unul nou, construit special pentru CM, Qatar Foundation Stadium, toate cele trei arene fiind situate în capitala Doha.

Programul meciurilor la CM al cluburilor 2019

Miercuri, 11 decembrie, ora 19:30

Hienghene Sport – Al Sadd

Sâmbătă, 14 decembrie sferturi de finală

ora 16:30 Al Hilal – Esperance Tunis

ora 19:30 învingîtoare Hienghene – Al Sadd / Monterrey

Marți, 17 decembrie, ora 16:30

Finala pentru locuurile 5-6

Marți, 17 decembrie, ora 19:30

semifinala 1 Flamengo – învingătoare Al Hilal/Esperance Tunis

Miercuri, 18 decembrie, ora 19:30

Liverpool – învingătoare Monterrey / Al Sadd/Hienghene

Sâmbătă, 21 decembrie

ora 16:30 finala mică

ora 19:30 finala

ADVERTISEMENT