Fotbal international

Live Blog Europa League play-off. Ianis Hagi, pasă de gol. Tottenham şi-a demolat adversara. AC Milan, calificare dramatică la penalty-uri

02.10.2020 | 00:32
Live Blog Europa League playoff Ianis Hagi pasa de gol Tottenham sia demolat adversara AC Milan calificare dramatica la penaltyuri
ADVERTISEMENT

Joi, 1 octombrie, au loc partidele din cadrul play-off-ului Europa League. Se vor disputa 21 de meciuri, România având calificată în această fază o singură echipă, pe CFR Cluj, care va întâlni pe teren propriu pe KUPS Kuopio din Finlanda.

CFR Cluj – KUPS Kuopio 3-1

Ararat Armenia – Steaua Roşie Belgrad 1-2

Charleroi – Lech Poznan 1-2

Dinamo Zagreb – Flora Tallin 3-1

Slovan Liberec – Apoel Nicosia 1-0

Malmo – Granada 1-3

Rosenborg – PSV Eindhoven 0-2

Hapoel Beer Sheva – Viktoria Plzen 1-0

Dinamo Brest – Ludogoreţ 0-2

Copenhaga – Rijeka 0-1

Legia Varşovia – Qarabag 0-3

Sarajevo – Celtic Glasgow 0-1

Standard Liege – MOL Fehervar 3-1

Dundalk – Klaksvik 3-1

Basel – ŢSKA Sofia 1-3

Young Boys – Tirana 3-0

AEK Atena – Wolfsburg 2-1

Glasgow Rangers – Galatasaray 2-1


Ianis Hagi este titular pentru Glasgow Rangers. Internaţionalul român i-a pasat decisiv lui Arfield la golul marcat de acesta în minutul 52. Ianis Hagi a jucat timp de 78 de minute, fiind înlocuit cu Jack.

ADVERTISEMENT

Rio Ave – AC Milan 2-2 (8-9 după loviturile de la 11 metri)


AC Milan a avut mari emoţii pentru calificarea în grupele Europa League. “Diavolii” a condus prin golul lui Saelemaekees (51), însă Geraldes (72) a împins meciul în prelungiri. Gelson (91) i-a adus pe portughezi în avantaj, dar Calhanoglu a trimis partida la loviturile de la 11 metri după un gol înscris din penalty în minutul 120+2.

De 24 de loviturie de departajare a fost nevoie ca să aflăm echipa calificată în grupe. Pentru AC Milan au ratat Colombo, Donnarumma şi Bennacer. De celalată parte, Monte, Kieszek, Geraldes şi Aderlan au fost ghinionişti.

ADVERTISEMENT

Sporting Lisabona – LASK Linz 1-4

Tottenham – Maccabi Haifa 7-2


UPDATE, 1 octombrie, ora 15:49 / Antrenorul echipei Galatasaray Istanbul, Fatih Terim, a avut numai cuvinte de încurajare pentru Ianis Hagi înaintea meciului cu Glasgow Rangers.

”Am lucrat cu Gică 4 ani. Am avut performanțe mari împreună. Fiul lui s-a născut în Turcia și cred că este un tânăr foarte promițător. Nu știu dacă va fi la fel de bun ca tatăl său, dar sper să fie.

ADVERTISEMENT

Chiar sper să fie mai bun, sunt sigur că asta își dorește și tatăl său. Dar nu există îndoială că Ianis este un jucător bun, cu un mare potențial de îmbunătățire”, a declarat tehnicianul turc.


Se joacă o manşă unică, spre deosebire de play-off-ul Champions League, unde s-a mers pe sistemul clasic tur-retur. Există astfel o mare probabilitate să avem şi partide care să necesite prelungiri sau chiar lovituri de departajare pentru a stabili calificatele.

ADVERTISEMENT

CFR Cluj, care a fost transferată din preliminariile Champions League din al treilea tur preliminar, este mare favorită în faţa echipei finlandeze, ceea ce ar însemna o a doua prezenţă consecutivă în grupele Europa League.  Sezonul trecut clujenii au reuşit o mare performanţă, ajungând în 16-imi, unde a fost eliminată doar pe baza regulii golului marcat în deplasare de Sevilla, viitoarea câştigătoare a trofeului.

Ianis Hagi, examen dificil în play-off-ul Europa League

Ar fi putut ajunge lângă campioana României şi FCSB, dacă nu ar fi fost lovită de blestemul coronavirusului, care a trimis în izolare 15 jucători înainte de turul 3, pierdut acasă cu 0-2 în faţa lui Slovan Liberec. În condiţii normale, cu echipa bună, FCSB ar fi avut mari şanse să joace acum în play-off, tot acasă, cu Apoel Nicosia.

Cele mai tari jocuri din play-off sunt Glasgow Rangers – Galatasaray şi Rio Ave – Milan. Pentru echipa lui Ianis Hagi este un examen greu, pentru că Fatih Terim are mulţi jucători de valoare, în frunte cu golgeterul columbian Radamel Falcao şi faptul că partida de pe Ibrox Park se joacă fără spectatori ajută şi mai mult formaţia turcă.

Românii de la Ludogoreţ merg în Belarus

După ce a trecut prin destule emoţii, deşi a jucat acasă, în partida cu norvegienii de la Bodo Glimt, pe care i-a învins greu, cu 3-2, Milan se deplasează în Portugalia, pentru a întâlni pe Rio Ave, o formaţie dificilă, care a reuşit să elimine în turul 3 pe Beşiktaş, la Istanbul. Milan nu va beneficia nici acum de serviciile atacantului suedez Zlatan Ibrahimovic.

Legiunea românească de la Ludogoreţ merge în Belarus, pentru meciul de la Brest. Bulgarii au fost una dintre cele două formaţii care au avut liber în turul 3 preliminar şi deşi vor avea parte de un meci de mare angajament fizic lotul de care dispun trebuie să fie capabil să obţină calificarea în grupe. Sunt anunţaţi titulari toţi cei trei români, Moţi şi Grigore în apărare, Keşeru în atac.

Tottenham a trimis rezervele în Cupa Ligi la derbyul cu Chelsea

Fosta adversară a Clujului din turul 2 preliminar al Champions League, Dinamo Zagreb, a avut mult noroc, pentru că va întâlni pe teren propriu modesta formaţie estoniană Flora Tallin, meci în care nu se pune problema, în mod normal, decât a numărului de goluri pe care îl vor înscrie croaţii.

Tottenham a decis să trimită rezervele marţi, la meciul din optimile de finală ale Cupei Ligii, derby cu Chelsea, întrucât şi financiar pentru club e mai importantă calificarea în grupele Europa League. Londonezii sunt mari favoriţi acasă cu Maccabi Haifa din Israel.

ADVERTISEMENT