Fotbal international

Live Blog Europa League, sferturi de finală. Șahtar și Sevilla completează “careul de ași”. Ibericii se califică cu un gol în minutul 88

Live Blog Europa League sferturi de finala Sahtar si Sevilla completeaza careul de asi Ibericii se califica cu un gol in minutul 88
ADVERTISEMENT

Cea de-a doua competiţie intercluburi de pe Bătrânul Continent, Europa League, intră în faza noului format impus de pandemia de coronavirus, adică meciuri unice, fără obişnuitul tur-retur, începând din faza sferturilor de finală, cu locaţie într-o singură ţară. Manchester United, Inter, Șahtar și Sevilla se bat pentru trofeu.

Programul semifinalelor:

Duminică, 16 august:

Sevilla – Manchester United (ora 22:00, stadionul din Koln)

Luni, 17 august: 

Inter Milano – Șahtar Donețk (ora 22:00, stadionul din Dusseldorf)

Rezultatele din sferturile de finală: 

  • Șahtar – FC Basel 4-1 (Moraes 2, Taison 22, Patrick 74 pen., Dodo 88 / van Wolfswingel 90+2) VEZI VIDEO 
ADVERTISEMENT

  • Wolves – Sevilla 0-1 (Ocampos 88) VEZI VIDEO

Jimenez a ratat un penalty în minutul 13

  •   Manchester United – Copenhaga 1-0 (Fernandes 94 pen.) VEZI VIDEO
  • Inter – Leverkusen 2-1 (Barela 15, Lukaku 21 / Havertz 25) VEZI VIDEO

UPDATE, 11 august, ora 16:54. Șahtar Donețk speră să repete performanțele din era lui Mircea Lucescu. În urmă cu 11 ani, Șahtar, cu Lucescu la timonă câștiga ultima ediție a Cupei UEFA după o victorie cu 2-1 în finala cu Werder Bremen.

ADVERTISEMENT

UPDATE, 11 august, ora 13:20. Wolverhampton joacă unul dintre cele mai importante meciuri europene din istoria echipei împotriva celor de la FC Sevilla, în sferturile Europa League. “Lupii” vor să câștige trofeul pentru Jonny, jucător care a suferit o ruptură a ligamentelor încrucișate la victoria cu Olympiakos.

“Jonny este un jucător extraordinar pentru noi, este un băiat foarte bun, îi dorim să se refacă repede și știu că va fi alături de noi la acest meci”, a spus Nuno Espirito Santo, antrenorul celor de la Wolves.

ADVERTISEMENT

UPDATE, 11 august, ora 00:40. Manchester United se impune cu 1-0 în meciul cu FC Copenhaga și se califică în semifinale. Elevii lui Ole Gunar Solskjaer au avut nevoie de 120 de minute să se impună. Unicul gol al meciului a fost marcat de Bruno Fernandes în minutul 94 din penalty. În semifinale, United va juca împotriva învingătoarei din meciul Wolves – Sevilla.


UPDATE, 10, august, ora 23:58. Manchester United și FC Copenhaga merg în prelungiri. “Diavolii” nu au reușit să marcheze în primele 90 de minute

ADVERTISEMENT

UPDATE, 10 august, ora 23:56. Inter Milano este prima semifinalistă din Europa League. Echipa lui Antonio Conte a trecut cu 2-1 de Bayer Leverkusen. A deschis scorul Barela în minutul 15 cu un șut superb cu exteriorul, iar după doar 6 minute, Lukaku a majorat diferența după o fază personală. Havertz a redus din handicap în minutul 25, însă nemții nu au putut să trimită meciul în prelungiri. Inter va întâlni în semifinale învingătoarea din meciul Șahtar Donețk – FC Basel.


UPDATE, 10 august, ora 20:57. Echipele de start în Inter – Leverkusen:

UPDATE, 10 august, ora 20:47. Echipele de start în Manchester United – FC Copenhaga:


UPDATE, 10 august, ora 19:13 Barcelona îl vrea pe Lautaro Martinez lângă Messi și Suarez. Inter cere o grămadă de bani pentru argentinianul de 22 de ani. Barca va mai da din fotbaliștii din atac pentru a-i face loc lui Lautaro, potrivit celor de la Sport.es.

Impresarul jucătorului, Alberto Yaque, a spus că argentinianul va rămâne deocamdată în Italia și se va concentra pe Europa League.

”Lautaro mai are trei ani contract cu Inter și este bine unde este. Lautaro e încă în Europa League și speră ca Inter să intre în finală. Asta e cel mai important acum”, a spus acesta. 64 de milioane valorează argentinianul pe site-ul de specialitate transfermarkt.


UPDATE, 10 august, ora 15:36. Se face transferul mileniului în fotbal? Jurnalistul italian Marco Barzaghi, de la Sport Mediaset anunță că Messi și-ar fi cumpărat casă la Milano și ar putea semna cu Inter.

Gazzetta dello Sport a dezvăluit și ce contract fabulos ar avea Messi la Milano: 4 ani și de 260 de milioane de euro. Meciul dintre Inter și Napoli de luna trecută a fost promovat cu imaginea lui Messi pe “Domul din Milano”.


UPDATE, 10 august, ora 13:20. Manchester United a ratat transferul lui Jadon Sancho de la Borussia Dortmund. Daily Mail scrie că “diavolii” au ratat deadline-ul pentru a face acest transfer, în condițiile în care Sancho a plecat cu Borussia Dortmund în cantonament.

United era gata să ofere aproximativ 115 milioane de euro în schimbul jucătorului și chiar dacă a existat un acord de principiu între cele două cluburi, tranzacția nu s-a realizat. În locul lui Sancho, “diavolii” vor să îl ia pe Douglas Costa de la Juventus.


Cele opt echipe calificate în sferturile de finală se află în Germania, ţara care a primit undă verde de la UEFA să preia organizarea acestui Final 8 în locul oraşului polonez Gdansk, unde ar fi trebuit să se joace, în mod normal, finala din acest an.

Luni, 10 august, şi marţi, 11 august, se vor juca aşadar meciurile din sferturile de finală, cu eventuale reprize de prelungiri în caz de egalitate după 90 de minute sau chiar executarea loviturilor de departajare. Competiţia trebuie încheiată în data de 21 august, când este programată finala.

Programul sferturilor de finală din Europa League

Luni, 10 august

  • ora 22:00 Manchester United – Copenhaga (Koln)
  • ora 22:00 Inter – Leverkusen (Dusseldorf)

Marţi, 11 august, ora 22:00

  • ora 22:00 Şahtior Doneţk – Basel (Gelsenkirchen)
  • ora 22:00 Wolverhampton – Sevilla (Duisburg)

Inter – Leverkusen, luni 10 august, primul derby din sferturile Europa League

Luni, 10 august, au loc primele două partide. La Dusseldorf se va juca unul dintre capetele de afiş ale acestei faze, partida dintre Inter şi Leverkusen. Arbitru va fi spaniolul Del Cerro. Este unul dintre cele mai echilibrate meciuri din sferturi.

Inter e deja în Germania de o săptămână, pentru că la Duisburg a jucat tot în manşă unică optimea de finală cu Getafe, nedisputată în martie. Antonio Conte are un singur absent, pe Vecino. Leverkusen a trecut lejer de Glasgow Rangers, 3-1 şi 1-0, dar pentru acest meci a pierdut un om important, chilianul Aranguiz, pentru cumul de cartonaşe galbene.

Manchester United, cea mai mare favorită din sferturi

La Koln, Manchester United este mare favorită în faţa danezilor de la Copenhaga. Aceştia au reuşit să întoarcă la retur handicapul de la Istanbul, cu Basaksehir, însă United este din altă lume pentru nordici. În plus, Copenhaga are şi absenţe importante, Fischer, Sigurdsson, Thomsen şi Santos fiind accidentaţi.

Sevilla poate răpune „lupii” englezi

Marţi se joacă următoarele două sferturi de finală. La Gelsenkirchen, Şahtior Doneţk va întâlni pe elveţienii de la Basel, care au reuşit o dublă victorie în faţa lui Eintracht Frankfurt. De fapt, este confruntarea directă dintre două formaţii care au obţinut duble succese în faţa echipelor germane în optimi, întrucât şi ucrainenii au depăşit clar pe Wolfsburg.

Ultimul meci este al doilea cap de afiş al sferturilor şi se va disputa pe stadionul din Duisburg. Sevilla, o specialistă a trofeului, pleacă totuşi cu prima şansă în faţa lui Wolverhampton, echipă pregătită de portughezul Nuno Spirito Santo şi având şase jucători lusitani în lot. Totuşi, experienţa andaluzilor şi modul lor convingător cum au trecut de Roma în manşă unică, faţă de chinul „lupilor” de a păstra acasă minimul avantaj cu Olympiakos Pireu conduc spre o calificare a spaniolilor.

Este de urmărit cât de atractive vor fi meciurile jucate într-o singură manşă, dacă nu cumva tacticizarea excesivă impusă de antrenori, cu intenţia de a nu se primi gol va omorî spectacolul, jucându-se strict la rezultat.

ADVERTISEMENT