Fotbal international

Live Blog La Liga etapa a 24-a. Cadiz, surpriză uriașă pe Camp Nou. Barca e la 8 puncte de Atletico

21.02.2021 | 16:47
Live Blog La Liga etapa a 24a Cadiz surpriza uriasa pe Camp Nou Barca e la 8 puncte de Atletico
ADVERTISEMENT

În acest weekend La Liga îşi va derula secvenţa cu numărul 24 a actualului sezon. Etapa începe vineri seară, pe 19 februarie şi se încheie luni, 22 februarie, cu tradiţionalul meci de seară, de la ora 22:00. Cele trei echipe de top ale fotbalului spaniol au parte de partide relativ uşoare, pornind drept mari favorite.

Programul etapei a 24-a din La Liga

Duminică, 21 februarie

Barcelona – Cadiz 1-1 (Messi 31 pen. / Lozano 89 pen.)

bar

Real Sociedad – Alaves 4-0 (Isak 41, 49, 62, Portu 73)

Huesca – Granada 3-2 (Escriche 31, Pulido 39, Foulquier 44 aut. / Quina 8, Soro 59)

Athletic Bilbao – Villarreal 1-1 (Berenguer 44 / Moreno 16)

Sâmbătă, 20 februarie

Elche – Eibar 1-0 (Dani Calvo 33)

Atletico Madrid – Levante 0-2 (Morales 31, De Frutos 90+5)

atl

Valencia – Celta Vigo 2-0 (Vallejo 90+4, Gameiro 90+8)

Valladolid – Real Madrid 0-1 (Casemiro 65)

val

Vineri, 19 februarie

 Betis Sevilla – Getafe 1-0 (Borja Iglesias 84 pen.)

Luni, 22 februarie, ora 22:00

Osasuna – Sevilla

lli

Runda a 24-a debutează vineri seară la Sevilla, acolo unde Betis, revigorată de excelentul rezultat din etapa precedentă de la Villarreal, unde s-a impus cu 2-1, primeşte vizita unei echipe care sezonul acesta este o mare dezamăgire, Getafe. Madrilenii au acum opt etape de când nu au mai simţit gustul dulce al victoriei şi la Sevilla îi aşteaptă un meci foarte greu.

ADVERTISEMENT

Prima dintre cele trei mari puteri care intră pe teren sâmbătă după-amiază este liderul Atletico Madrid. Echipa lui Diego Simeone a avut în program miercuri şi una dintre cele două partide restanţă, la Levante, care este tocmai din etapa a 2-a, pentru ca sâmbătă să fie gazda meciului cu…Levante, dar de această dată la Madrid! Aşadar, în trei zile două jocuri cu aceeaşi echipă în campionat, caz foarte rar întâlnit.

Tot sâmbătă seară va intra în scenă şi ocupanta locului 2, cea mai galonată formaţie din istoria fotbalui iberic, Real Madrid. Oamenii lui Zinedine Zidane, revenit, în sfârşit, pe bancă şi în mijlocul elevilor săi după infectarea cu coronavirus, vor evolua la Valladolid, acolo unde patron este o fostă legendă a Realului, brazilianul Ronaldo.

ADVERTISEMENT

Numai că nu este nici timp nici loc de schimburi de amabilităţi, pentru că alb-violeţii din Valladolid nu s-au mai întâlnit cu victoria de şapte meciuri şi au ajuns pe loc de retrogradare. Real Madrid vine fără câteva piese importante, în frunte cu căpitanul Sergio Ramos, stâlpul apărării şi belgianul Hazard.

Barcelona pare a avea viaţa cea mai uşoară, parcă în compensaţie la examenul de foc dat marţi în Champions League, tot pe Nou Camp, în compania lui PSG. Catalanii primesc o echipă care i-a bătut în tur şi acum vor revanşa cu vârf şi îndesat şi chiar o pot obţine.

ADVERTISEMENT

Cadiz, oaspetele de pe Nou Camp, a alunecat încet dar sigur spre subsolul clasamentului, momentan fiind pe locul 15, cu 24 de puncte,la trei lungimi deasupra primului loc retrogradant şi a scos doar un punct în ultimele cinci meciuri, etapa trecută fiind demolată acasă de Athletic Bilbao cu 4-0.

Evident, Barcelona este superfavorită, dovadă şi cota extrem de scăzută primită de la bookmakeri, doar 1,15 şi este de aşteptat inclusiv un meci cu goluri, dacă, bineînţeles Leo Messiva fi pe teren şi antrenorul Ronald Koeman nu va considera de cuvinţă să îl odihnească după clinciul cu PSG.

ADVERTISEMENT

Meci foarte interesant poate fi şi Valencia – Celta Vigo, cu certe posibilităţi de a vedea goluri în ambele porţi, iar luni seară Sevilla, locul 4, care miercuri s-a duelat acasă cu Borussia Dortmund, merge la Pamplona, pentru jocul cu o Osasuna din ce în ce mai revigorată şi ajunsă acum pe locul 12, după două succese consecutive.

 

ADVERTISEMENT