Fotbal international

Live Blog La Liga, etapa a 29-a. Înfrângerea lui Atletico a relansat lupta la titlu. Granzii, despărţiţi de 3 puncte

07.04.2021 | 21:50
Live Blog La Liga etapa a 29a Infrangerea lui Atletico a relansat lupta la titlu Granzii despartiti de 3 puncte
ADVERTISEMENT

Cu nouă etape rămase de disputat, lupta la titlu s-a relansat. Atletico Madrid a pierdut la Sevilla, iar Barcelona şi Real Madrid au profitat şi s-au apropiat la un punct, respectiv 3 puncte, de trupa condusă de Diego Simeone. La retrogradare, Huesca a fost singura care a câştigat şi este la două puncte de salvare.

Programul etapei a 29-a din La Liga

Joi, 7 aprilie

  • Real Sociedad – Athletic Bilbao 1-1 (Lopez 89 / Villalibre 85)

Luni, 5 aprilie

  • Barcelona – Valladolid 1-0 (Dembele 90)

Duminică, 4 aprilie

  • Sevilla – Atletico Madrid 1-0 (Acuna 70)

Sevilla a ratat un penalty prin Ocampos, în minutul 8.

  • Alaves – Celta Vigo 1-3 (Lejeune 86 / Nolito 8, Aspas 15, Mina 20)
  • Elche – Betis Sevilla 1-1 (Milla 36 / Iglesias 14 pen.)
  • Cadiz – Valencia 2-1 (Cala 14, Marcos Mauro 88 / Gameiro 19)
ADVERTISEMENT

În minutul 34 al partidei, Valencia a părăsit terenul de joc după un scandal de rasism. Mouctar Diakhaby (Valencia) l-a acuzat pe Juan Cala (Cadiz) de insulte rasiste. Partida s-a reluat după o jumătate de oră.

Sâmbătă, 3 aprilie

  • Osasuna – Getafe 0-0
  • Real Madrid – Eibar 2-0 (Asensio 41, Benzema 73)

Madrilenilor li s-au anulat două goluri în prima repriză, reușitele lui Benzema (5) și Asensio (37) nefiind valabile din cauza unor poziții de ofsaid. În partea secundă, și reușita lui Casemiro (70) a fost anulată pentru același motiv.

ADVERTISEMENT

  • Granada – Villarreal 0-3 (G. Moreno 9 pen., 18, 60 pen.)

Vineri, 2 aprilie

  • Levante – Huesca 0-2 (Mir 15, 54)

Dembele, dorit de două forţe ale Europei

UPDATE 4 aprilie, ora 18:00 / Ousmane Dembele, aripa pentru care Barcelona a plătit 105 milioane de euro Borussiei Dortmund, este dorit de două dintre forţele Europei. Mundodeportivo scrie că de serviciile francezului se interesează Manchester United şi Juventus, care ar vrea să îl transfere în această vară.

Contractul lui Dembele pe Camp Nou expiră la finalul sezonului viitor, iar Barcelona ar dori să recupereze o parte importantă din investiţia făcută, dacă-l va ceda în vară. 50 de milioane este cota francezului în acest moment, conform Transfermarkt.


Eden Hazard, criticat de un fost internaţional belgian

UPDATE 4 aprilie, ora 14:54 / Gilles de Bilde, fost internaţional belgian (25 de selecţii), a pus tunurile pe Eden Hazard pe care l-a acuzat că e leneş şi că se bazează numai pe talentul nativ. „Hazard și-a petrecut întreaga carieră crezând că talentul său este suficient, nu a muncit niciodată. Ajungi la cel mai mare club al lumii, știi că ești cel care trebuie să-l înlocuiască pe Cristiano Ronaldo, și tu vii cu kilograme în plus? Ăsta este Eden Hazard! El nu a învățat niciodată cum să aibă un punct de plecare, de la care să înceapă să muncească. Lasă impresia că nu poate niciodată să joace la capacitate maximă“, l-a criticat de Bilde pe decarul naţionalei Belgiei.

Totuşi, fostul internaţional a spus că Hazard nu trebuie să lipsească de la Euro, dacă este apt fizic. „Trebuie să meargă la EURO în această vară, are atât de mult talent încât poate decide un meci în 15 minute“, a mai spus de Bilde.

ADVERTISEMENT

FC Barcelona îl vrea pe Adrien Rabiot, mijlocașul lui Juve

UPDATE 3 aprilie, ora 13:58 / Presa din Italia anunță că mijlocașul de 26 de ani al lui Juventus Torino, Adrien Rabiot, este pe lista de achiziții a Barcelonei. Conform calciomercato.com, mutarea ar urma să se facă în această vară.

Francezul, titular în linia mediană a campioanei Italiei, este cotat la 32 de milioane de euro și mai are contract cu Juventus până în 2023. Însă, sursa amintită notează că evoluțiile fotbalistului nu se ridică la așteptările oficialilor lui Juve, iar acest lucru ar putea face posibilă mutarea.

ADVERTISEMENT

Cedarea fotbalistului la Barcelona ar fi o afacere pentru Juventus, care l-a achiziționat în vara lui 2019, liber de contract, de la PSG. În Serie A, Rabiot a bifat 51 de partide și a marcat 3 goluri pentru campioana în exercițiu, Juventus.


Vești excelente pentru Zidane: Kroos și Hazard au revenit la antrenamentele Realului

UPDATE 3 aprilie, ora 11:04 / Zinedine Zidane, antrenorul lui Real Madrid, a primit o veste foarte bună în perspectiva partidei de sâmbătă cu Eibar, din etapa a 29-a a campionatului spaniol. La antrenamentul de vineri al formației madrilene au participat și Toni Kroos și Eden Hazard, jucători care suferiseră accidentări în ultima perioadă, din cauza cărora au ratat meciurile naționalelor lor în preliminariile CM 2022.

Germanul Kroos s-a accidentat la aductori, în timpc ce belgianul Hazard s-a confruntat din nou cu probleme musculare, din cauza cărora nu a mai fost pe teren de la începutul lui martie.


ȘTIRE INIȚIALĂ 3 aprilie, ora 10:16

Sevilla – Atletico Madrid se joacă duminică, în etapa a 29-a din La Liga

Etapa va avea loc pe durata mai multor zile. Începe vineri, 2 aprilie, dar se încheie abia joi, 7 aprilie, când va avea loc episodul doi din campionat dintre Real Sociedad şi Athletic Bilbao. Asta pentru că aceleaşi două formaţii basce se vor afla faţă în faţă sâmbătă 3 aprilie, pe stadionul din Sevilla, pentru trofeul Cupei Spaniei ediţia 2020! Care se va desfăşura cu un număr de spectatori limitat în tribune.

Este o rundă care se poate dovedi extrem de favorabilă urmăritoarelor lui Atletico Madrid. Şi Barcelona şi Real Madridau speranţe că vor reduce şi mai mult ecartul după această etapă. Asta pentru că pe elevii lui Diego Simeone îi aşteaptă un meci foarte greu pe terenul Sevillei.

Partida Sevilla – Atletico Madrid se joacă duminică seară, de la ora 22:00. Atletico a scăpat, ca şi andaluzii, de grijile Ligii Campionilor şi acum se concentrează cu toate forţele pentru câştigarea campionatului. Diego Simeone e puţin îngrijorat de faptul că în ultimele apariţii „plăpumarii” nu au mai jucat la potenţialul lor, iar în Champions League au fost bătuţi de două ori de Chelsea.

Problema este că nici echipa lui Julen Lopetegui nu e tocmai în cel mai bun moment şi vine tot după o eliminare neaşteptată în Champions League în faţa lui Dortmund, iar pentru Sevilla campionatul e cam terminat, pentru că are zece lungimi peste următoarea poziţie.

Barcelona şi Real Madrid, misiuni facile pe teren propriu în etapa a 29-a din La Liga

Barcelona, care a arătat în ultimele meciuri, exceptând dubla cu PSG din Champions League, o evidentă creştere de formă, primeşte pe Nou Camp pe Valladolid, echipa patronată de brazilianul Ronaldo şi ar fi o mare surpriză să nu se impună. Meciul are loc luni seară.

Singura reprezentantă a Spaniei în sferturile Champions League, Real Madrid, va juca sâmbătă după-amiază acasă cu un Eibar care parcă nu mai are răspuns la căderea fără oprire de săptămâni bune încoace, îndreptându-se spre Segunda Division.

Betis Sevilla şi Villarreal se bat pentru ultimul loc de Europa League

Madrilenii sunt clar mari favoriţi şi dacă Atletico nu se va impune la Sevilla Zinedine Zidane se poate gândi că ar putea păstra coroana Ligii, dobândită sezonul trecut. Golgeterul Karim Benzema şi-a ajutat mult echipa şi în acest sezon.

Betis Sevilla şi Villarreal îşi dispută ultimul loc de Europa League. Betis merge pe terenul unui Elche care nu e deloc o gazdă foarte comodă, deşi se zbate în zona fierbinte, fiind două lungimi deasupra liniei fatidice. Villarreal se duce la Granada în duelul reprezentantelor ibericilor în Europa League. Oaspeţii sunt favoriţi măcar prin prisma absenţelor din lotul gazdelor.

ADVERTISEMENT