Premier League

Live Blog Premier League, etapa a 22-a. Tottenham – Chelsea 0-1. Victorie mare pentru Thomas Tuchel în fața lui Mourinho

04.02.2021 | 23:37
Live Blog Premier League etapa a 22a Tottenham  Chelsea 01 Victorie mare pentru Thomas Tuchel in fata lui Mourinho
ADVERTISEMENT

Premier League nu se mai oprește. Duminică s-a încheiat etapa cu numărul 21, a urmat o singură zi de tras răsuflarea pentru actorii de pe dreptunghiul verde și de marți, 2 februarie, timp de trei zile, s-au desfășurat partidele din cadrul rundei a 22-a.

Programul etapei a 22-a din Premier League

Joi, 4 februarie

 Tottenham – Chelsea 0-1 (Jorginho pen. 24)

Min. 24: GOOOOL CHELSEA! Jorginho marchează dintr-un penalty obținut de Timo Werner, după tacklingul lui Eric Dier.

ADVERTISEMENT

  • Thomas Tuchel va conta din primul minut pe Marcos Alonso, cel care a marcat 3 goluri și a reușit și o pasă decisivă împotriva lui Tottenham, de când evoluează pentru Chelsea.


Miercuri, 3 februarie

  • Aston Villa – West Ham 1-3 (Watkins 81 / Soucek 52, Lingard 56, 84)

 

  •  Liverpool – Brighton 0-1 (Alzate 55)

  • Burnley – Manchester City 0-2 (Jesus 3, Sterling 39)

  • Fulham – Leicester 0-2 (Iheanacho 17, Justin 45)

  • Leeds – Everton 1-2 (Raphinha 48 / Sigurdsson 9, Calvert-Lewin 42)

Marți, 2 februarie

  • Manchester United – Southampton 9-0 (Wan-Bissaka 18, Rashford 25, Bednarek 34 aut., Cavani 39, Martial 69, 90, McTominay 71, B. Fernandes 87 pen., D. James 90+3) – VEZI VIDEO
ADVERTISEMENT

Alexandre Jankewitz de la Southampton a văzut direct cartonașul roșu în minutul 2 pentru un fault. În minutul 87, echipa oaspete suferă cea de-a doua eliminare, Bednarek văzând și el cartonașul roșu.

  • Newcastle – Crystal Palace 1-2 (Shelvey 3 / Riedewald 21, Cahill 25)

  • Sheffield United – West Bromwich 2-1 (Bogle 56, Sharp 73 / Phillips 41) – VEZI VIDEO

  • Wolverhampton – Arsenal 2-1 (Neves pen. 45+4, Moutinho 49 / Pepe 33) – VEZI VIDEO

D. Luiz (45+3) și portarul Leno (72), ambii de la Arsenal, au văzut cartonașul roșu.

Roșul lui Jan Bednarek, anulat la comisii. David Luiz rămâne suspendat

UPDATE, 4 februarie, ora 18:25 / A fost o săptămână agitată în Premier League, cu eliminări și decizii controversate ale arbitrilor. Jan Bednarek, fundașul lui Southampton, a fost trimis la vestiare pe parcursul partidei dintre echipa sa și Manchester United, câștigată de „diavoli” cu 9-0. Și David Luiz a primit cartonașul roșu în meciul pierdut de Arsenal cu 1-2 la Wolves. FA a judecat apelurile făcute de cele două echipe afectate de deciziile arbitrilor și a decis ca roșul lui Bednarek să fie anulat. În schimb, David Luiz nu a avut același noroc și va fi suspendat preț de două etape, anunță Sky Sports.

ADVERTISEMENT

Newcastle l-a amendat pe Joelinton pentru că s-a tuns în carantină

UPDATE, 4 februarie, 17:08 / Brazilianul Joelinton, de la Newcastle United, a fost amendat cu 220 de euro de clubul său, după ce a mers la frizer pe timp de pandemie. Atacantul pentru care „coțofenele” au plătit 40 de milioane de euro în 2019 lui Hoffenheim s-a pozat în timp ce era la frizer și a publicat imaginile pe rețelele de socializare. În mod normal, această activitate era interzisă pe timpul carantinei, în Marea Britanie.


Jose Mourinho pune presiune pe Thomas Tuchel înainte de derby-ul cu Chelsea

UPDATE, 4 februarie, ora 15:55 / Jose Mourinho, managerul lui Tottenham, a oferit câteva declarații tipice înainte de meciul pe care echipa sa îl va juca împotriva lui Chelsea, în această seară. „Nu cred că e foarte dificil să fii antrenorul lui Chelsea. Am câștigat trei campionate acolo, Ancelotti a luat și el un titlu, Conte la fel. Nu are cum să fie atât de dificil să câștigi lucruri acolo”, a spus Mourinho înaintea partidei, citat de Sky Sports. Mourinho a plecat ultima oară de la Chelsea în 2015, după ce câștigase titlul în 2014.

ADVERTISEMENT

Jurgen Klopp șochează: „Din acest moment, Liverpool nu se mai bate la titlu”

UPDATE, 4 februarie, ora 13:43 / După ce Liverpool a pierdut cu 0-1 în fața lui Brighton, Jurgen Klopp și-a luat adio de la tilu:  „Ca manager al lui Liverpool, ar trebui să zic ‘oh Doamne, vrem să fim din nou campioni, sigur că ne dorim!’. Dar avem nevoie de meciuri și rezultate. Și nu le obținem, ăsta-i adevărul.

Nu facem îndeajuns de mult să câștigăm. Trebuie să luptăm pentru alte lucruri,  nu pentru titlu… pentru cele trei puncte. Încă nu e decis cine va reuși duminică. Trebuie să încercăm să jucăm mai bine. Nu mă mai interesează diferența față de lider!”, a declarat managerul campioanei Angliei.

Duminică, 7 februarie, de la ora 18:30, „cormoranii” au meci cu Manchester City. Echipa lui Guardiola e pe primul loc, cu 47 de puncte, șapte peste campioana en-titre.


Thomas Tuchel visa să îl antreneze pe Kante

UPDATE, 4 februarie, ora 10:34 /  Înainte să o preia pe Chelsea, Thomas Tuchel a fost antrenor la Augsburg II, Mainz, Dortmund și PSG, dar nicăieri nu a avut ocazia să lucreze cu N’Golo Kanté. Francezul este considerat unul dintre cei mai buni mijlocași defensivi ai momentului, chiar dacă în acest sezon prestațiile sale nu mai sunt la cel mai înalt nivel.  „M-am luptat ani de zile să îl am N’Golo Kanté în echipa mea, iar acum este aici”, a declarat managerul lui Chelsea. Albaștrii au meci în această seară, cu Tottenham, de la ora 22:00.


Ralph Hasenhuttl, după o nouă umilință cu 0-9: „Doare mai mult decât cea cu Leicester”

UPDATE, 3 februarie, ora 18:30 / Tehnicianul austriac al lui Southampton, Ralph Hasenhuttl, a vorbit despre o nouă înfrângere cu 0-9 a formației sale. În sezonul precedent, Saints a pierdut pe teren propriu cu Leicester City tot cu 0-9. De data aceasta, Manchester United a distrus-o pe Southampton. „Este o situație complet diferită față de ce a fost în 2019, dar nu ne doare deloc mai puțin, ba din contră. Doare mai mult când pierzi așa pentru a doua oară. Echipa este, totuși, diferită acum și cred că acesta este motivul pentru care am avut un sezon bun, dar să vedem cum se va termina anul. Sper că vom reuși să terminăm mai bine decât anul trecut. Am pierdut într-o manieră oribilă, a fost la fel ca la meciul cu Leicester. Om în minus, după doar două minute… Iar 90 de minute înseamnă foarte mult în Premier League. Eram pe marginea terenului, neputincios, pentru că nu aveam alternative pe bancă, nimic în apărare. Este foarte dificil, pentru că acest sezon a fost bun pentru noi și stăm bine în clasament”, a spus Hasenhuttl.


Paul Pogba ar putea pleca liber de la Manchester United

UPDATE, 3 februarie, ora 17:30 / Mathias Pogba, fratele lui Paul Pogba, a vorbit despre plecarea superstarului francez de pe Old Trafford. Mathias Pogba a declarat, potrivit Manchester Evening News: „Paul mai are contract timp de încă un an. Nu știu dacă va mai rămâne și după acest an. Însă pot să vă spun că singura variantă pentru ca Manchester United să primească ceva bani este să îl vândă acum (n.r. în vară). Dacă nu va face asta, atunci Paul va pleca liber. Nu am auzit că ar putea să își prelungească înțelegerea”.


Tottenham donează 100.000 de lire către staff-ul medical al unui spital

UPDATE, 3 februarie, ora 16:15 / Tottenham i-a amendat pe Erik Lamela, Giovani Lo Celso și Sergio Reguilon pentru că au încălcat regulile de izolare în timpul pandemiei. 100.000 de lire din sumele strânse de la cei trei argentinieni au fost donați către staff-ul medical al spitanului North Middlesex University, anunță Sky Sports.


Un antrenor de la Arsenal, suspectat de rasism

UPDATE, 3 februarie, ora 15:20 / Olandezul Marcel Lucassen, în vârstă de 57 de ani, a plecat de la Arsenal motivând că are probleme de familie, însă ziariștii britanici au aflat că adevăratul motiv este cu totul diferit. Lucassen este unul dintre cei mai apreciați oameni care se ocupă de juniorii lui Arsenal, fiind responsabil de supervizarea antrenorilor grupelor de juniori de la U9 până la U23. El a fost nevoit să plece de la club după ce Ryan Garry, asistentul managerului echipei U23, Steve Bould, s-a plâns că olandezul i-a adresat câteva comentarii rasiste. Garry i-a povestit totul lui Per Mertesacker, fostul fundaș central care se ocupă de academia lui Arsenal. Olandezul și-a dat demisia în noiembrie, fără a-și recunoaște vina, anunță The Sun.


Tuchel a pus ochii pe Upamecano și Sule

UPDATE, 3 februarie, ora 10:18 / Abia instalat pe banca tehnică a lui Chelsea, Thomas Tuchel și-a dat seama că are mai probleme în centrul apărării și și-a exprimat intenția de a aduce doi fundași din Bundesliga.

Conform Daily Mail, neamțul a pus pchii pe francezul Dayot Upamecano de la RB Leipzig, care are o clauză de reziliere de 38 de milioane de lire sterline. Problema ar fi că apărătorul de 22 de ani se mai află pe lista celor de la Bayern Munchen și FC Liverpool, iar bătălia se anunță una încinsă.

Al doilea nume aflat pe lista lui Tuchel este Niklas Sule de la Bayern Munchen. Fundașul de 25 de ani a ajuns la campioana Germaniei în vara lui 2017 de la Hoffenheim și în ciuda faptului că nu a impresionat este greu de crezut că va fi lăsat să plece, mai ales că bavarezii îl vor pierde sigur la vară pe austriacul David Alaba.


Southampton, umilită din nou în Premier League!

UPDATE, 3 februarie, ora 00:04 / Southampton suferă din nou o umilință istorică în Premier League, cu același neverosimil 0-9 cum s-a întâmplat și în sezonul precedent. Dacă pe 25 octombrie 2019, „sfinții” erau demolați pe propriul teren de Leicester, acum au pierdut cu același scor în deplasare cu Manchester United.


Arsenal, economie de aproape 33 de milioane de lire!

UPDATE, 2 februarie, ora 18:35 / Arsenal a scăpat, în această iarnă, de patru jucători ale căror salarii atârnau greu în bugetul clubului. Prin cedarea lui Mesut Ozil, Sead Kolasinac, Shkodran Mustafi și Sokratis Papastathopoulos, „tunarii” au reușit să scape de o gaură de 32,8 milioane de lire pe an, anunță The Sun. Cei patru erau fotbaliști pe care Mikel Arteta nu se baza, însă care primeau salarii colosale, de cel puțin 90.000 de lire pe lună.

Foto: The Sun
Foto: The Sun

Amenințări oribile pentru Anthony Martial și familia sa

UPDATE, 2 februarie, ora 13:10 / După înfrângerea din etapa precedentă, 1-2 cu Sheffield United, jucătorii lui Manchester United au intrat în colimatorul unor fani de pe internet. Printre cei mai afectați de furia acestora a fost Anthony Martial, francezul care a fost amenințat cu moartea. De asemenea, familia sa a fost și ea amenințată. La fel ca Martial, Tuanzebe și Marcus Rashford au fost și ei înjurați și supuși abuzurilor rasiste. Soția lui Anthony Martial, Melanie, a publicat mesajele primite pe Instagram: „Transmite-i iubitului tău, soțului sau ce-o fi să plece dracului din Manchester sau o să-l omorâm. E ultimul avertisment, tocmai ne-a costat titlul de campioni. Ar trebui să plece de aici ca să nu vă pună în pericol viețile”, i-a transmis unul dintre agresori.


Solskjaer le-a cerut jucătorilor să pună presiune pe arbitri

UPDATE, 2 februarie, ora 10:56 / Antrenorul echipei Manchester United, Ole Gunnar Solskjaer le-a cerut jucătorilor săi să pună mai multă presiune pe arbitri în timpul meciurilor, după ce ”diavolii” au fost dezavantajați de deciziile brigăzii de la întâlnirea pierdută cu Sheffield United.

”Toată lumea a recunoscut că golul lui Sheffield trebuia anulat, iar al nostru validat. Au fost două decizii greșite. NU am nicio problemă cu eroarea umană, dar poate ar fi trebuit să intervină VAR-ul. Din păcate, erorile au fost decisive.

Poate că ar trebui să facem mai multă gălăgie și să punem mai multă presiune pe arbitri, dar suntem un grup de băieți liniștiți. Trebuie să cerem cu mai mult tupeu intervenția VAR pentru că nu vom obține nimic gratuit. Sper că am învățat ceva de la acel meci. Nu vreau să punem presiune gratuită pe arbitri, dar trebuie să ne cerem drepturile”, a declarat norvegianul, conform site-ului worldsoccertalk.com.


Liverpool a rămas și fără Joel Matip!

UPDATE, 2 februarie, ora 00:30 / Managerul lui Liverpool, Jurgen Klopp, a dezvăluit că Joel Matip nu va mai juca în acest sezon. Camerunezul s-a accidentat la ligamentul gleznei și se alătură lui Joe Gomez și Virgil van Dijk în rândul fundașilor centrali indisponibili pentru Liverpool. Practic, echipa campioană nu se va putea baza pe niciunul dintre fundașii săi centrali de bază pentru restul sezonului! Liverpool a reușit să îi aducă pe ultima sută de metri pe Ben Davies, de la Preston North End și pe Ozan Kabak, de la Schalke 04.


Este o etapă în care, la prima vedere echipele din top 4 ar trebui să câștige, iar meciul considerat vedetă încheie etapa, joi seară într-un derby londonez de tradiție, dar cu echipe aflate în afara locurilor europene la acest moment.

De altfel, ambele, Tottenham și Chelsea, se vede că nu sunt într-o perioadă foarte bună, ceea ce explică și pozițiile în clasament ocupate, mult sub valoarea și potențialul loturilor. Chelsea a reușit primul succes cu Thomas Tuchel pe bancă, 2-0 cu Burnley, dar jocul nu a convins de loc, Spurs a pierdut la Brighton.

Manchester City caută la Burnley a noua victorie consecutivă în etapa a 22-a din Premier League

Liderul Manchester City, care a avut o serie fantastică de opt succese, nu ar trebui să se împiedice la Burnley. Vor lipsi în continuare doi oameni foarte importanți, atacantul Sergio Aguero și mijlocașul ofensiv Kevin de Bruyne, însă s-a văzut că Pep Guardiola are un lot foarte valoros și absențele nu s-au resimțit nici un moment.

Aflată pe locul 2 vecina Manchester United vine după două meciuri fără victorie. Dacă remiza albă de la Londra cu Arsenal nu poate fi considerată o contraperformanță rezultatul ultimului meci acasă, care a dus și la pierderea șefiei, 1-2 cu ultima clasată Sheffield United, ține de domeniul miracolului.

Diavolii întâlnesc sfinții pe Old Trafford

Acum echipa lui Ole Gunnar Solskjaer poate reveni pe linia de plutire, în meciul în care diavolii roșii vor căuta să pună la respect sfinții din Southampton, o echipă cu probleme în ultima perioadă, urmare a infectărilor cu COVID 19 din lot. Acum această problemă pare a fi fost eradicată, dar sunt nu mai puțin de șapte absențe din motive de accidentări.

Liverpool a reînviat după șase meciuri fără victorie și a reușit două succese foarte importante, ambele la Londra, în fața lui Tottenham și West Ham, iar golgeterul Mo Salah parcă a băut apă vie, pentru că brusc a început să marcheze din nou la foc automat.

Lista de absenți s-a mărit la Liverpool

Însă partida de acasă cu Brighton trebuie privită cu mare atenție, pentru că Jurgen Klopp nu scapă de blestemul indisponibilităților, lista celor intrați la infirmierie mărindu-se de la un meci la altul. Ultimii intrați pe ea sunt foarte importantul atacant Sadio Mane și Fabinho, cel care putea fi folosit fie ca fundaș central, fie ca mijlocaș la închidere.

În aceste condiții Klopp va avea la dispoziție ca soluții ofensive doar pe Salah și Firmino, plus variantele de avarie Shaqiri și Origi, iar la mijloc și în apărare va trebui din nou să improvizeze, mai ales că și Matip, alt fundaș central, e KO.

Harry Kane, marele absent din derbyul londonez

Joi e momentul derbyului londonez, primul meci mare de la venirea în Premier League a lui Thomas Tuchel. Chelsea merge pe noul stadion al lui Spurs și poate spera la un rezultat bun.

Mai ales că Jose Mourinho și-a pierdut bomberul în meciul cu Liverpool, pe Harry Kane și acest lucru s-a văzut bine de tot în eșecul de la Brighton. Harry Kane are șanse minime să se refacă până la ora duelului cu Chelsea.

Și Chelsea are unele probleme de lot, însă Thomas Tuchel are numeroase variante ofensive, compartiment în care nu există nici un absent. Germanul a alcătuit două echipe diferite în partidele la care s-a aflat pe bancă, la 0-0 cu Wolverhampton și 2-0 cu Burnley, ambele jucate acasă.

ADVERTISEMENT
Tags: