Premier League

Live Blog Premier League, etapa a 32-a. Leicester își securizează locul de Liga Campionilor

22.04.2021 | 22:28
Live Blog Premier League etapa a 32a Leicester isi securizeaza locul de Liga Campionilor
ADVERTISEMENT

Etapa a 32-a din Premier League are loc  în acest weekend, începând de vineri, 16 aprilie şi încheindu-se joi, 22 aprilie, în condiţiile în care două partide au fost amânate, ca urmare a faptului că sâmbătă, 17 aprilie şi duminică, 18 aprilie, au loc semifinalele Cupei Angliei: Chelsea – Man. City şi Leicester – Southampton.

Programul etapei a 32-a din Premier League

Joi, 22 aprilie,

  • Leicester – West Brom 3-0 (Vardy 23, Evans 25, Iheanacho 36)

Miercuri, 21 aprilie

  • Aston Villa – Manchester City 1-2 (McGinn 1 / Foden 22, Rodri 40)

În minutul 44, John Stones (Manchester City) a văzut cartonașul galben pentru un fault dur, dar după consultarea VAR s-a revenit asupra decizei și i s-a dat roșu direct.

ADVERTISEMENT

Matthew Cash de la Aston Villa a văzut două cartonașe galbene în decurs de numai 3 minute (54 și 57) și a fost eliminat.

  • Tottenham – Southampton (et. 29) 2-1 (Bale 60, Son 89 pen. / Ings 30)

Marţi, 20 aprilie

  • Chelsea – Brighton 0-0

Meciul trebuia să înceapă la ora 22:00, însă startul va fi întârziat cu 15 minute după ce autocarul londonezilor a fost blocat de fani la intrarea în stadion.

ADVERTISEMENT

Luni, 19 aprilie

  • Leeds United – Liverpool 1-1 (Llorente 87 / S. Mane 31)

 


Duminică, 18 aprilie

  • Man. United – Burnley 3-1 (Greenwood 48, 84, Cavani 90+3 / Tarkowski 50)

man

  • Arsenal – Fulham 1-1 (Nketiah 90+7 / Lookman 57 pen.)

ars

Sâmbătă, 17 aprilie

  • Wolverhampton – Sheffield United 1-0 (Willian Jose 60)

  • Newcastle – West Ham 3-2 (Diop 36-a.g., Joelinton 41, Willock 83 / Diop 73, Lingard 78-pen.)

Min. 36 – Diop a marcat în proprie poartă și Newcastle a deschis scorul

Min. 41 – Joelinton a făcut 2-0 pentru gazde

Min. 73 – Diop și-a spălat păcatele și a redus din handicap

Min. 37 – Dawson a fost eliminat pentru cumul de cartonașe galbene și a lăsat-o pe West Ham în inferioritate numerică

Min. 78 – Lingard a marcat din penalty pentru 2-2

Min. 83 – „Coțofenele” au preluat din nou conducerea, după doar cinci minute, prin Willock

Vineri, 16 aprilie

Everton – Tottenham 2-2 (Sigurdsson 31, 62 / Kane 27, 69)

Clasament:


Protest al fanilor lui Chelsea înaintea meciului cu Brighton

UPDATE, 20 aprilie, ora 21:00 / Fanii lui Chelsea au venit la stadionul “Stamford Bridge” şi au protestat împotriva deciviziei clubului de a juca în Superliga Europei. Suporterii au blocat accesul autocarului, înainte de meciul cu Brighton, în timp ce Petr Cech le-a cerut acestora să-i lase pe jucători să intre în stadion.

ADVERTISEMENT

Poliţia londoneză a efectuat mai multe arestări, în timp ce Petr Cech a fost numit “trădător” de fanii lui Chelsea. În tot acest timp, presa din Anglia a anunţat că oficialii clubului au pregătit actele pentru ieşirea din Superliga Europei.


Secundul Ryan Mason o va pregăti pe Tottenham până la finalul sezonului

UPDATE, 20 aprilie, ora 12:20 / Clubul Tottenham Horspur a anunțat pe site-ul oficial că secundul Ryan Mason va pregăti echipa până la finalul sezonului, după demiterea lui Jose Mourinho.

ADVERTISEMENT

Mason va fi ajutat de asistenții Chris Powell și Nigel Gibbs și Michel Vorm în calitate de antrenor interimar de portar.


Jurgen Klopp, mesaj împotriva Superligii

UPDATE 19 aprilie, ora 23:50. Antrenorul lui Liverpool, Jurgen Klopp s-a declarat împotriva proiectului Superligii: “Nu mi-am schimbat opinia. Evident, am auzit prima dată ieri despre asta. Când încerci să pregătești un meci dificil, cum e cel cu Leeds, și vin informațiile… Nu știu prea multe oricum, mai mult sau mai puțin ce știți și voi, în presă. E greu. Oamenii nu sunt fericiți. Îi înțeleg. Nu pot să vorbesc mai mult.

Eu și jucătorii nu am știut, nu am fost implicați în acest proces. Acum va trebui să așteptăm să vedem ce se întâmplă. Am 53 de ani, de când eram jucător exista Liga Campionilor…

Obiectivul meu a fost mereu să antrenez acolo, ca jucător n-am reușit să ajung la acest nivel. Îmi place fotbalul competitiv. Îmi place că West Ham ar putea juca în Ligă la anul, că are șansa asta.

Nu-mi place deloc cum suntem priviți. Liverpool este mult mai mult decât această decizie. Echipa și fanii sunt cei mai importanți”, a spus Jurgen Klopp.


Mesajele anti-Superligă ale jucătorilor lui Leeds înainte de meciul cu Liverpool

UPDATE, 19 aprilie, ora 21:50 / Jucătorii lui Leeds United au ieșit la încălzire cu tricouri care purtau mesaje împotriva Super League, noua competiție care a stârnit păreri contra. „Fotbalul e pentru fani!” sau „Champions League, trebuie să meriți!”, au fost două dintre mesajele elevilor lui Marcelo Bielsa, chiar sub ochii lui Jurgen Klopp și ai jucătorilor lui.

Live Blog Premier League etapa a 32-a. Jucătorii lui Leeds, mesaje anti-Superligă înainte de meciul cu Liverpool: „Fotbalul e pentru fani!”. Sursă foto: btsport.com
Jucătorii lui Leeds înainte de meciul cu Liverpool. Sursă foto: btsport.com

Jose Mourinho, ultima fotografie de la baza lui Tottenham

UPDATE, 19 aprilie, ora 18:30 / Jose Mourinho a plecat de la baza de pregătire a lui Tottenham după ce a fost demis în cursul zilei de luni. Portughezul va primi compensaţii de 20 de milioane de lire după ce a fost demis. Primul jucător care şi-a luat adio de la antrenor a fost vedeta echipei Harry Kane. Antrenorul lui Leipzig, Julian Nagelsmann este principalul favorit să preia echipa.


Cluburile din Premier League pregătesc un boicot

UPDATE, 19 aprilie, ora 13:28 / Presa din Anglia a anunţat că echipele din Premier League plănuiesc un boicot pentru primul weekend din luna mai. Mai exact, cluburile nu vor posta niciun mesaj timp de 24 de ore pe reţelele de socializare, după ce tot mai mulţi jucători au primit ameninţări şi mesaje rasiste.

Cluburile vor anunţa luni dacă vor adera la acest boicot, însă sunt şanse foarte mari ca toate cele 20 de formaţii din Premier League să apleze la această măsură.


Jose Mourinho nu mai este antrenorul lui Tottenham

UPDATE, 19 aprilie, ora 12:32 / Jose Mourinho a fost demis de Tottenham. Confom The Athletic, antrenorul portughez nu îi va mai antrena pe londonezi, după 2-2 cu Everton. Decizia vine la un an şi jumătate de când “The Special One” preluase echipa şi cu şase zile înainte de finala Cupei Ligii Angliei, cu Manchester City.

Ryan Mason şi Chris Powell vor fi interimari până la finalul sezonului. În prezent, Tottenham ocupă locul 7, la cinci puncte în spatele lui West Ham United, echipa de pe locul 4, ultimul care duce în grupele Ligii Campionilor.


Tottenham Hotspur, de vânzare, dar nu în orice condiții

UPDATE, 19 aprilie, ora 09:45 / În plină criză financiară generată de pandemia de coronavirus, clubul Tottenham Hotspur continuă să fie atractiv pentru potențialii investitori, dar proprietarul Joe Lewis nu poate să vândă în orice condiții. Un raport al Football Insider susține că Daniel Levy, președintele clubului din nordul Londrei, a blocat anul trecut vânzarea pachetului de 50% din acțiunile lui Tottenham Hotspur pentru că nu a vrut să renunțe la controlul clubului.

Sursa amintită notează că Joe Lewis, proprietarul lui Tottenham Hotspur, caută de mai mulți ani un cumpărător pentru Spurs, club evaluat la o valoare de piață de 1,6 miliarde de lire sterline. Conform Football Insider, anul trecut a apărut un nou cumpărător care era dispus să achite 800 de milioane de lire sterline pentru 50% din club, însă afacerea a căzut din cauză că actualul președinte, Daniel Levy nu a vrut să renunțe la controlul asupra luării deciziilor și strategiei clubului.


Mason Greenwood, egalul lui Wayne Rooney

UPDATE, 18 aprilie, ora 00:30 / Mason Greenwood a atins o performanță incredibilă. Atacantul în vârstă de 19 ani l-a egalat pe Wayne Rooney. Datorită „dublei” din victoria cu Burnley, Greenwood a ajuns la cota 15, cele mai multe goluri marcate de un adolescent în Premier League.


Gol anulat la milimetru

UPDATE, 18 aprilie, ora 16:25 / Arsenal a reușit să marcheze în minutul 40 al întâlnirii cu Fulham, dar golul a fost anulat după intervenția VAR.

Reușita lui Dani Ceballos a fost a anulată pentru că Alexander Lacazzette se afla cu un vârf de gheată în fața fundașului de la Fulham.

Live Blog Premier League etapa a 32-a


Manchester United, „regina revenirii”

UPDATE, 18 aprilie, ora 11:30 / Manchester United e cu moralul ridicat înainte să primească vizita lui Burnley. Echipa lui Ole Gunnar Solskjaer se laudă cu o performanță impresionantă.

„Diavolii roșii” au reușit în acest sezon să revină și să câștige nouă meciuri în care au fost conduși. Doar Newcastle are un bilanț mai bun, în sezonul 2001-2002, atunci când „coțofenele” au revenit de zece ori.


Norwich a promovat în Premier League

UPDATE, 17 aprilie, ora 16:36 / Echipa Norwich City și-a asigurat promovarea în Premier League pentru sezonul viitor, deși încă nu a jucat în etapa a 42-a din Championship.

”Canarii” au profitat de faptul că Swansea, ocupanta poziției a treia, a remizat, pe teren propriu, scor 2-2, cu Wycombe, și astfel nu mai poate pierde unul dintre cele două locuri care asigură promovarea directă.


Jose Mourinho, răspuns dur pentru Paul Pogba. Ce i-a transmis francezului

UPDATE, 17 aprilie, ora 11:08 / Jose Mourinho a răspuns la acuzele lui Paul Pogba. Antrenorul lui Tottenham a devenit foarte serios când a venit vorba despre fostul său elev și a transmis că nu îl mai interesează absolut nimic din ce spune francezul.

“Aș vrea să spun că nu îmi pasă deloc de ce spune el (n. red. Paul Pogba). Absolut deloc. Nu sunt interesat deloc”, le-a transmis ”The Special One jurnaliștilor.

Paul Pogba declarase că Ole Gunar Solskajer nu ar face nimic împotriva jucătorilor, iar acest lucru îl diferențiază de Jose Mourinho.


Sergio Aguero vrea să plece pe un salariu imens de la Manchester City

UPDATE, 17 aprilie, ora 11:08 / Sergio Aguero a anunțat că nu va rămâne la Manchester City și din sezonul viitor. Argentinianul a declarat că nu își va prelungi contractul cu liderul din Premier League și astfel va putea pleca gratis, în vară.

Atacantul este dorit de mai multe cluburi importante din Europa, cele mai mari șanse avându-le FC Barcelona, datorită relației apropiate pe care o are cu Lionel Messi. Totuși, se pare că Juventus i-ar fi făcut deja o ofertă lui Aguero. În vârstă de 32 de ani, sud-americanul e și pe radarul lui PSG sau Chelsea, după cum anunță Mundo Deportivo, citat de Gazzetta Dello Sport.  Aceeași sursă susține că Aguero dorește un salariu brut anual de 12 milioane de euro.


Astfel că din etapa normală nu se vor juca partidele Southampton – Crystal Palace şi Aston Villa – Man. City, în timp ce partida Chelsea – Brighton este cea care se va disputa ultima, marţi, 20 aprilie, de la ora 22:00. Jocul Aston Villa – Man. City a fost reprogramat pentru miercuri, 21 aprilie.

Cum Manchester City are un avans mai mult decât substanţial în faţa ocupantei locului 2, rivală Manchester United, practic faptul că echipa lui Pep Guardiola nu evoluează în weekend nu are nici o relevanţă pentru clasament, “cetăţenii” putându-se deja considera campioni.

Lupta teribilă e pentru locurile 3 şi 4

Manchester United joacă acasă cu Burnley la câteva zile după partida retur cu Granada din sferturile de finală ale Europa League şi o victorie ar însemna practic garantarea locului secund, penrtru că prezenţa în viitoarea ediţie a Champions League nu mai poate fi pusă în discuţie, obiectivul fiind realizat.

Lupta fantastică este pentru locurile 3 şi 4, cu Leicester, surpriza West Ham şi Chelsea plus Liverpool, care nu a renunţat încă la obiectivul locului 4, se bat cu toate forţele. Tottenham, învinsă acasă runda trecută de Man. United şi Everton par că au pierdut această cursă şi nu se ştie dacă vor prinde măcar loc de Europa League.

West Ham, deplasare dificilă la Newcastle

West Ham merge în această rundă pe terenul lui Newcastle, o echipă care deşi a pierdut un singur meci în ultimele cinci etape e prima peste linia retrogradării şi nu se poate socoti încă liniştită cu cele şase puncte avans peste Fulham. De aceea va fi un meci teribil de greu pentru ciocănari, care au nevoie de victorie pentru a rămâne pe locul 4.

De orice greşeală a lui West Ham poate profita Chelsea, dacă jucătorii lui Thomas Tuchel nu îşi mai dau singuri cu stângul în dreptul cum a fost cu acel halucinant 2-5 pe teren propriu cu aproape retrogradata West Bromwich. La trei zile după încleşterea cu City din Cupă londonezii primesc vizita lui Brighton şi trebuie să bată.

Liverpool joacă la învingătoarea lui Manchester City

Liverpool, care a legat trei succese consecutive, are parte de o deplasare greu de descifrat, pe terenul lui Leeds United, echipa care a produs senzaţie runda trecută, reuşind să câştige cu 2-1 ân zece oameni pe terenul lui Manchester City. Aşa încât nu va fi deloc un meci uşor pentru cormoranii lui Jurgen Klopp.

Arsenal – Fulham e un derby londonez care însă în condiţiile actuale devine foarte important doar pentru oaspeţi, care luptă cu disperare pentru salvarea de la retrogradare. Din păcate şansele sunt scăzute după ce în ultimele patru etape Fulham a pierdut totul, dar cât mai există speranţe cu siguranţă vor da totul în derby.

ADVERTISEMENT