Fotbal international

Live Blog Serie A, etapa a 21-a. Lazio atacă Top 4 după victoria împotriva lui Cagliari

07.02.2021 | 21:04
Live Blog Serie A etapa a 21a Lazio ataca Top 4 dupa victoria impotriva lui Cagliari
ADVERTISEMENT

Inter a învins-o pe Fiorentina, scor 2-0, şi a urcat pe primul loc în Serie A. Ambele echipe au avut câte un român pe banca de rezerve, Ionuţ Radu pentru noul lider al Italiei şi Louis Munteanu la echipa din Florenţa.

Programul etapei a 21-a din Serie A

Duminică, 7 februarie

  •  Parma – Bologna 0-3 (Barrow 15, 33, Orsolini 90+2)

Dennis Man și Valentin Mihăilă sunt rezerve la Parma, în timp ce Reinaldo Radu nu a fost inclus în lot.

ADVERTISEMENT


  • Benevento – Sampdoria 1-1 (Caprari 55 / Balde Diao 80′)
  • AC Milan – Crotone 4-0 (Ibrahimovic 30′, 64′, Rebic 69′, 70′)
  • Udinese – Verona 2-0 (Silvestri 83′ (OG), Deulofeu 90′)
  • Lazio – Cagliari 1-0 (Immobile 61)

Sâmbătă, 6 februarie

  • Juventus – AS Roma 2-0 (Ronaldo 13, Ibanez 70 aut.)


  • Atalanta – AC Torino 3-2 (Ilicic 14, Gosens 19, Muriel 21 / Belotti 42′, Bremer 45+2)
  •  Sassuolo – Spezia 1-2 (Caputo 25 / Erlic 39, Gyasi 78′)
  • Genoa – Napoli 2-1 (Pandev 11, 26 / Politano 80)
ADVERTISEMENT

Vineri, 5 februarie

Fiorentina – Inter 0-2 (Barella 31, Perisic 52)

Louis Munteanu a fost rezervă în premieră la Fiorentina. Atacantul de 18 ani a fost chemat la prima echipă după ce a marcat în Fiorentina U19 – Inter U19 2-1, pe 31 ianuarie. La oaspeţi, Ionuţ Radu a stat pe bancă.

AC Milan, meci ușor acasă cu lanterna Crotone

Liderul AC Milan pare a fi echipa cea mai avantajată în această etapă, din moment ce joacă acasă cu ultima clasată, Crotone, pentru care aerul primei divizii este din ce în ce mai tare și echipa se sufocă sub presiunea lipsei de rezultate. În ultimele cinci etape calabrezii au fost doborâți de patru ori însă au avut o tresărire de orgoliu în fața altei nou promovate, Benevento, pe care au executat-o cu 4-1.

ADVERTISEMENT

Milan a mai redus puțin motoarele și au venit două eșecuri consecutive acasă în ultimele meciuri, 0-3 cu Atalanta și 1-3 cu Juventus, însă Crotone e un rival mult sub cele două și în plus revine la mijloc Hakan Calhanoglu, omul care știe cel mai bine să îl pună în valoare pe bomberul veteran Ibrahimovic.

Inter deschide etapa a 21-a din Serie A la Florența

Inter merge la Florența unde este obligată să câștige pentru a păstra distanța de două puncte în spatele rivalei AC milan. Antonio Conte are tot lotul la dispoziție, în timp ce Cesare Prandelli ar putea să îi utilizeze pe noii veniți, rusul Kokorin și Malcuit. La Inter nu mai e pace, de când s-a aflat de gravele probleme financiare ale consorțiului Suning, dar Conte cere jucătorilor concentrare maximă.

ADVERTISEMENT

La Torino are loc unul dintre meciurile de tradiție din fotbalul italian, un meci între două echipe care mereu au avut relații tensionate, lucru reflectat și în ura dintre suporteri. Juventus întâlnește Roma după ce a pus un picior în finala Cupei Italiei în urma victoriei din semifinala tur de la Milano cu Inter.

Dennis Man rezervă, Mihăilă nici nu e anunțat în lotul Parmei

De la Juventus, Paulo Dybala rămâne absent pentru încă minim 10 zile, iar Betanacur este suspendat pentru un meci. La Roma este suspendat Pellegrini însă adevărata problemă este situația golgeterului bosniac Edin Dzeko, intrat în conflict cu antrenorul Fonseca și retrogradat pe banca de rezerve. Dzeko nu a putut pleca în perioada de mercato și șansele de a reveni în prima echipă sunt mici.

Parma Romena joacă duminică acasă cu Bologna cu sabia lui Damocles deasupra capului. Este mare nevoie de victorie pentru a începe remontada, însă pentru internaționalii români lucrurile nu se anunță a fi prea roz. Dennis Man este anunțat rezervă, alături de alți doi atacanți aduși în mercato, Zirkee și Pelle, iar Mihăilă nici măcar nu este dat în lot.

Duel românesc în Lazio – Cagliari

La Roma Lazio primește vizita altei echipe aflate în mare degringoladă, Cagliari. Lazio este în mare formă, tocmai vine după un excelent 3-1 la Bergamo, pe terenul Atalantei. Ambii români sunt anunțați titulari: Ștefan Radu în defensiva lui Simone Inzaghi, Răzvan Marin cel considerat de italieni a fi jucătorul cu rol de regista la mijloc, autorul unei pase geniale etapa trecută, la golul marcat de Joao Pedro lui Sassuolo.

Sassuolo, echipa lui Vlad Chiricheș, întâlnește pe Spezia, având mari șanse să bifeze trei puncte, iar Atalanta vrea să spele eșecul cu Lazio cu o goleada în poarta lui Torino, echipă aflată în zona periculoasă și care nici măcar cu doi oameni în plus minute bune nu a putut să facă mai mult de un egal acasă cu Fiorentina.

ADVERTISEMENT