Fotbal international

Live Blog Cupa Italiei, semifinale. Atalanta elimină Napoli și joacă finala cu Juventus

10.02.2021 | 23:28
Live Blog Cupa Italiei semifinale Atalanta elimina Napoli si joaca finala cu Juventus
ADVERTISEMENT

Și în Italia competițiile se desfășoară aproape fără încetare. S-a încheiat duminică etapa de Serie A, dar marți și miercuri vor fi pe teren semifinalistele Cupei Italiei în prima manșă, din această fază jucându-se după vechiul sistem, tur-retur.

Programul semifinalelor Cupei Italiei, meciuri retur

Miercuri, 10 februarie

  • Atalanta* – Napoli 3-1 (Zapata 10, Pessina 16, 78 / Lozano 53)

ata

Marți, 9 februarie

  • Juventus* – Inter 0-0

juv

Programul semifinalelor Cupei Italiei, meciuri tur

Miercuri, 3 februarie

  • Napoli – Atalanta 0-0

Marți, 2 februarie

  • Inter – Juventus 1-2 (L. Martinez 9 / Ronaldo 26 pen., 36)


Bucurie de nedescris pentru fiul lui Cristiano Ronaldo

UPDATE 2 FEBRUARIE, ora 23:54 / Juventus a câștigat prima manșă din semifinalele Cupei Italiei contra lui Inter datorită celor două goluri marcate de Cristiano Ronaldo în minutele 26 și 36. Reușitele starului portughez i-au provovat fiului său o explozie de bucurie, imaginile video cu modul în care acesta celebra golurile fiind postate pe o rețea de socializare de Georgina Rodriguez, iubita lui Cristiano.

ADVERTISEMENT


Cea de-a doua manșă va avea loc o săptămână mai târziu, adică marți, 9 februari, și miercuri, 10 februarie. Iar apoi finala va avea loc pe 19 mai. Spectacolul este însă garantat de prezența în careul de ași a unora dintre cele mai bune formații, după ce alte nume importante, precum AC Milan sau Lazio au fost eliminate la mare luptă în „sferturi”, care s-au jucat într-o manșă unică.

Ambele semifinale aduc în teren echipe care au aceleași șanse la câștigarea trofeului. Juventus va căuta să își ia revanșa pentru acel eșec cu 2-0 din campionat suferit în fața lui Inter, Napoli și Atalanta sigur vor evolua cu garda jos pentru un loc în marea finală.

ADVERTISEMENT

Ionuț Radu nu va fi în poartă la Inter – Juventus în semifinalele Cupei Italiei. Gigi Buffon va apăra buturile lui Juventus

Deși este un meci de mare tradiție, Antonio Conte și Andrea Pirlo vor căuta să trimită pe teren o combinație între titulari și jucători mai puțin utilizați. Însă vestea proastă pentru Ionuț Radu este că titularul Samir Handanovic va continua între buturi și în Cupă, nu va fi ca la AC Milan, unde Tătărușanu i-a luat locul lui Donnarumma.

Cristiano Ronaldo și-a exprimat ferm dorința de a se afla pe teren, după ce nu a fost nici măcar pe lista de rezerve la meciul din sferturi, câștigat acasă cu 4-o de bianconeri în fața singurei echipe din Serie B ajunsă la acest nivel, SPAL Ferrara.

ADVERTISEMENT

Foarte probabil, olandezul Matia de Ligt va intra în primul unsprezece în apărare, fie lângă Giorgio Chiellini, fie lângă Leonardo Bonucci. Iar în poartă, în mod sigur, se va afla veteranul Gigi Buffon, highlanderul fotbalului italian.

Juventus s-a despărțit de mijlocașul german Sami Khedira, care a ales să revină în Bundesliga, semnând cu Hertha Berlin, echipă aflată în mare cădere, aproape de locurile retrogradabile. Americanul Mc Kennie este de acum o certitudine pentru Pirlo pentru postul de închizător.

ADVERTISEMENT

Scandal la Napoli între antrenorul Gattuso și patronul Di Laurentiis. Profită Atalanta?

La Napoli vine o Atalanta pusă la respect acasă în campionat de Lazio, după ce cu câteva zile mai înainte eliminase gruparea romană din Cupă cu un spectaculos 3-2. Antrenorul Gasperini a anunțat că meciul e foarte important și că va trimite pe teren o echipă cât mai apropiată de cea obișnuită.

La Napoli, au apărut tensiunile și încă unele foarte mari între antrenorul Gennaro Gattuso și patronul Aurelio Di Laurentiis, ceva obișnuit pentru bossul echipei de la poalele Vezuviului, care a intrat în conflict și cu predecesorii Maurizio Sarri și Carlo Ancelotti. Gattuso cere respect și liniște la echipă, pentru ca jucătorii să nu fie afectați.

ADVERTISEMENT