Premier League

Liverpool, cel mai bun parcurs după 20 de etape din istoria Premier League! Comparația cu “Invincibilii” lui Arsenal + record de pase într-un meci din Anglia

03.01.2020 | 08:29
Liverpool cel mai bun parcurs dupa 20 de etape din istoria Premier League Comparatia cu Invincibilii lui Arsenal  record de pase intrun meci din Anglia
ADVERTISEMENT

Liverpool domină autoritar acest sezon de Premier League, cu 19 victorii și o remiză în primele 20 de etape. Formația lui Jurgen Klopp ar putea fi prima care câștiga titlul în Anglia fără înfrângere după 16 ani, repetând performanța realizată de Arsenal, iar comparația cu ceea ce reușea Arsene Wenger în 2003 – 2004 oferă mari șanse „cormoranilor”.

Liverpool, 12 puncte peste „Invincibilii” lui Arsenal

Arsenal a câștigat titlul în Premier League în sezonul 2003 – 2004 fără înfrângere, dar situația după 20 de etape nu era extraordinară. Formația lui Arsene Wenger, în care erau fotbaliști precum Thierry Henry, Patrick Vieira, Dennis Bergkamp sau Robert Pires era pe locul secund în această perioadă, cu 46 de puncte, cu 12 mai puține decât a obținut Liverpool acum.

ADVERTISEMENT

Arsenal înregistrase 13 victorii și șapte rezultate de egalitate în primele 20 de etape din acel sezon de Premier League, departe de ce a obținut echipa lui Klopp în actuala stagiune, în care a bifat un singur meci fără victorie, remiza cu Manchester United din octombrie. „Tunarii” erau pe locul secund, la trei puncte în spatele celor de la Manchester United.

Au urmat alte 13 victorii în ultimele 18 etape și Arsenal cucerea titlul fără înfrângere, fiind ultima echipă ce a reușit o asemenea performanță în Premier League.

ADVERTISEMENT
  • 1990, anul ultimului titlu câștigat de Liverpool

Două recorduri într-un singur meci

După victoria cu Sheffield United, scor 2-0, Liverpool a devenit echipa cu cel mai bun parcurs în primele 20 de runde din istoria Premier League, cu 58 de puncte din 60 posibile. De asemenea, formația lui Jurgen Klopp a reușit 969 de pase în meciul din etapa 20, cele mai multe înregistrate într-un meci în prima ligă fotbalistică din Anglia.

În același timp, Liverpool a parcurs un întreg an calendaristic fără înfrângere în campionat, ultimul eșec fiind pe trei ianuarie 2019, 1-2 cu Manchester City.

ADVERTISEMENT

Pentru formația lui Jurgen Klopp urmează o perioadă cu încercări serioase pentru păstrarea statutului de „invincibilă”. În următoarele două etape, Liverpool joacă împotriva celor de la Tottenham, în deplasare, și cu Manchester United, singura echipă pe care nu a învins-o în acest sezon de Premier League, pe „Anfield”.

Tags: