Premier League

E oficial! Liverpool l-a transferat pe Shaqiri! Primele declarații ale elvețianului

13.07.2018 | 23:39
E oficial Liverpool la transferat pe Shaqiri Primele declaratii ale elvetianului

Finalista Champions League din sezonul precedent, FC Liverpool, a decis să-l aducă pe mijlocașul elvețian Xherdan Shaqiri, care a retrogradat cu Stoke City din Premier League. Managerul ”cormoranilor”, Jurgen Klopp, a decis să plătească suma de 15,5 milioane de euro.


UPDATE Site-ul oficial al lui Liverpool a anunțat oficial că l-au semnat pe internaționalul elvețian. Acesta a oferit și o scurtă declarație: Ca jucător, vrei mereu să fii pe prima scenă a fotbalului. Am vrut să vin și în urmă cu câțiva ani, dar nu s-a întâmplat. Acum sunt într-adevăr fericit că sunt aici. Vreau să-mi îmbunătățesc jocul, vreau să fiu cu cei mai buni și vreau să câștig trofee. De aceea sunt aici”, a spus Shaqiri.

Xherdan Shakiri a semnat cu Liverpool
Xherdan Shakiri a semnat cu Liverpool
Xherdan Shakiri a semnat cu Liverpool
Xherdan Shakiri a semnat cu Liverpool

Cotidianul britanic Daily Mail a anunțat că Xherdan Shaqiri, în vârstă de 26 de ani, va efectua, vineri, vizita medicală, înainte de a semna contractul cu FC Liverpool. ”Cormoranii” au o relație bună cu oficialii de la Stoke City și doresc să-l cedeze împrumut pe tânărul internațional galez Harry Wilson, care de curând a semnat un contract pe cinci sezoane cu Liverpool.

Managerul Jurgen Klopp a decis să plătească 15,5 milioane de euro pentru a-l aduce la FC Liverpool pe mijlocașul elvețian Xherdan Shaqiri de la Stoke City
Managerul Jurgen Klopp a decis să plătească 15,5 milioane de euro pentru a-l aduce la FC Liverpool pe mijlocașul elvețian Xherdan Shaqiri de la Stoke City

Liverpool îl aduce pe Shaqiri după ce l-a ratat pe Fekir

”Cormoranii” şi-au îndreptat atenţia asupra lui Xherdan Shaqiri după ce au ratat în ultimul moment transferul mijlocașului francez Nabil Fekir de la Olympique Lyon. Internaționalul elvețian a mai evoluat în cariera sa la formațiile FC Basel, Bayern Munchen şi Internazionale Milano. El este la Stoke City din vara anului 2015 şi mai avea doi ani de contract cu gruparea care a retrogradat în liga a doua.

Xherdan Shaqiri s-a aflat și în atenția clubului Manchester United, managerul portughez Jose Mourinho fiind impresionat de prestațiile sale de la Campionatul Mondial din Rusia.

S haqiri a ajuns până în optimile de finală cu naționala Elveției la turneul final, acolo unde a pierdut în fața reprezentativei Suediei. Internaționalul elvețian de origine kosovară a dat un gol la Campionatul Mondial în meciul cu Serbia. Bucuria de la reușită, în care a imitat cu mâinile vulturul de pe steagul Albaniei, a iscat un adevărat scandal, iar  FIFA a decis să-l amendeze cu 8.684 de euro.