Fotbal international

Xherdan Shaqiri la Liverpool? Totul va fi decis în câteva zile

28.06.2018 | 19:54
Xherdan Shaqiri la Liverpool Totul va fi decis in cateva zile
ADVERTISEMENT

Mijlocașul elvețian Xherdan Shaqiri este foarte aproape de a se transfera la formația FC Liverpool, după ce la finalul sezonului precedent a retrogradat din Premier League cu formația Stoke City. Cotidianul britanic The Independent a scris că toate detaliile sunt stabilite, iar anunțul oficial va fi făcut depă Campionatul Mondial.

Chiar înainte de începerea turneului final din Rusia, internaționalul elvețian a anunțat că nu va rămâne la Stoke City: ”Nu e niciun secret că voi părăsi clubul. Cred că Premier League este un campionat care mi se potrivește perfect. Aș vrea să rămân în Anglia, dar nu exclud vreo variantă. Oricum, Premier League este cel mai bun campionat și are cei mai buni jucători”.

ADVERTISEMENT

Liverpool va plăti 14 milioane de euro pentru transferul lui Xherdan Shaqiri

Elvețianul Xherdan Shaqiri ar urma să ajungă la Liverpool în schimbul a 14 milioane de euro. ”Cormoranii” şi-au îndreptat atenţia asupra lui după ce au ratat în ultimul moment transferul lui mijlocașului francez Nabil Fekir de la Olympique Lyon.

Mijlocașul elvețian al echipei Stoke City, Xherdan Shaqiri, va fi transferat la Liverpool
Mijlocașul elvețian al echipei Stoke City, Xherdan Shaqiri, va fi transferat la Liverpool

Mijlocașul Xherdan Shaqiri, în vârstă de 26 de ani, și-a înceout cariera la FC Basel, iar apoi a jucat la formațiile Bayern Munchen, Internazionale Milano și Stoke City. În ultimul sezon, el a marcat 8 goluri în 38 de meciuri jucate.

ADVERTISEMENT

Xherdan Shaqiri este calificat cu naționala Elveției în optimile de finală ale Campionatului Mondial. Elevii lui Vladimir Petkovic au încheiat pe locul secund în Grupa E și vor da piept în optimi cu Suedia.

Internaționalul elvețian de origine kosovară a dat un gol la Campionatul Mondial în meciul cu Serbia. Bucuria de la reușită, în care a imitat cu mâinile vulturul de pe steagul Albaniei, a iscat un adevărat scandal, iar FIFA a decis să-l amendeze cu 8.684 de euro.

ADVERTISEMENT