News

Liviu Dragnea a făcut o „vizită” la Curtea Constituțională a României în 4 iunie. Motivul întâlnirii dintre fostul lider PSD și judecători

09.06.2020 | 20:36
Liviu Dragnea a facut o vizita la Curtea Constitutionala a Romaniei in 4 iunie Motivul intalnirii dintre fostul lider PSD si judecatori
Liviu Dragnea a dat explicații la CCR. Foto: Inquam - Octav Ganea
ADVERTISEMENT

Liviu Dragnea a făcut o „vizită” la Curtea Constituțională a României, unde a trebuit să ofere declarații într-un dosar în care e inculpat.

Fostul  lider PSD Liviu Dragnea a oferit explicații în fața judecătorilor CCR

Conform Realitatea, Dragnea a fost scos din penitenciar pentru a „pleda” la CCR, fostul șef al PSD fiind dus în fața lui Valer Dorneanu, președintele CCR.

ADVERTISEMENT

Audierea a avut loc în 4 iunie și scopul chemării lui Dragnea a fost extrem de clar. Fostul lider PSD a fost chemat să ofere explicații în ședința la care s-a discutat excepția de neconstituționalitate ridicată de Bombonica Prodana, fosta soție a lui Dragnea, în dosarul angajărilor fictive la DGASPC Teleorman.

Avocații femeii nu au mai venit la CCR să susțină reclamația, conform sursei citate. Cu toate acestea, Dragnea a apărut în fața judecătorilor CCR cu mască și mănuși de protecție, așa cum cer normele de siguranță impuse cu ocazia stării de alertă.

ADVERTISEMENT

Potrivit Realitatea, în sală au mai fost prezenți șeful CCR, Valer Dorneanu, magistratul asistent, procurorul de ședință, mai mulți avocați și public.

Bombonica Prodana ridicase o excepție de neconstituționalitate în dosar

Bombonica Prodana, fosta soție a lui Liviu Dragnea, ridicase la începutul lunii iunie o excepție de neconstituționalitate în timpul procesului „angajărilor fictive la DGASPC Teleorman”.

ADVERTISEMENT

Dosarul în care Bombonica a fost achitată definitiv, însă Dragnea a fost condamnat la 3 ani și 6 luni de închisoare a nemulțumit-o pe Bombonica.

Femeia a ridicat o excepție de neconstituționalitate în fața Înaltei Curți pe 3 octombrie 2017, în perioada în care procesul se afla în faza de fond. Conform ziare.com, în acel moment „judecătorii au sesizat CCR cu soluționarea excepției de neconstituționalitate a dispozițiilor art. 175 alin. 2 din Codul Penal, care se referă la calitatea funcționarului public în sensul legii penale”.

ADVERTISEMENT

De asemenea, este considerată funcționar public, în sensul legii penale, persoana care exercită un serviciu de interes public pentru care a fost învestită de autoritățile publice sau care este supusă controlului ori supravegherii acestora cu privire la îndeplinirea respectivului serviciu public,” conform Codului Penal.

În 4 iunie 2020, CCR a respins această excepție. Bombonica Prodana a fost achitată după ce a achitat prejudiciul reținut în sarcina sa de procurori.

ADVERTISEMENT