News

Liviu Dragnea îl contrazice pe fostul șef al SPP: ”Le-am stricat planurile”

Liviu Dragnea iese din nou la rampă, de această dată pentru a-i da replica lui Dumitru Iliescu, fost șef al SPP.
11.09.2022 | 17:55
Liviu Dragnea il contrazice pe fostul sef al SPP Leam stricat planurile
Liviu Dragnea se consideră un lider cinstit, care a condus România către prosperitate / Foto: Hepta / Mediafax
ADVERTISEMENT

Liviu Dragnea se consideră unul dintre cei mai onești lideri pe care i-a avut România, după 1989. Fostul șef al PSD consideră că măsurile pe care le-a luat în perioada în care a fost la putere au venit în sprijinul oamenilor și a economiei naționale.

Liviu Dragnea spune că nu e responsabil pentru ”distrugerea României”

Dragnea i-a răspuns fostului șef al Serviciului de Protecție și Pază, generalul Dumitru Iliescu, după ce acesta a afirmat că toți cei care au condus România după ’89 se fac vinovați de distrugerea țării.

ADVERTISEMENT

Fostul lider social-democrat spune despre el că este o excepție de la această regulă, și că a apărat interesele țării, motiv pentru care a plătit scump, cu propria libertate.

Dragnea, către generalul Iliescu: ”Am fost singurul care a plătit cu libertatea”

”Vă amintesc, dle Iliescu, că am fost singurul lider politic care a înfruntat puterile vestice tocmai pentru ca România să nu fie îngenuncheată economic.

ADVERTISEMENT

Impozitarea băncilor cu capital străin și a multinaționalelor, susținerea capitalului autohton, păstrarea resurselor, creșterea puterii de cumpărare a românilor, programe de dezvoltare a agriculturii românești sunt doar câteva dintre măsurile care au plasat România, în acei ani, în topul 5 mondial la creștere economică.

Toate aceste măsuri au fost făcute strict în interesul statului român!

Pentru toate acestea, domnule general, am fost singurul lider politic care a plătit cu libertatea”, a scris Liviu Dragnea pe contul lui de Facebook.

ADVERTISEMENT

Dragnea consideră că nu este responsabil pentru situația de azi a țării și crede că generalul Iliescu ar trebui să-și îndrepte ”săgețile” către adevărații ”trădători de țară, pseudo-conducători, care preferă poziția de slugărnicie și oferă România pe tavă străinilor”.

Ce relație au Liviu Dragnea și Dumitru Iliescu

Dumitru Iliescu, fost șef al SPP, este considerat un apropiat al fostului președinte, Ion Iliescu. Generalul a intervenit în conflictul pe care Dragnea a avut-o cu generalul Pahonțu, în 2018, atunci când atât el cât și membrii cabinetului Dăncilă au renunțat la garda SPP, pe motiv că aghiotanții lor transmit mai departe informațiile pe care le aud, iar acestea ajung la personaje influente din politica românească.

ADVERTISEMENT

După ce Dragnea a fost condamnat, generalul Iliescu a scris că ”nu l-a simpatizat niciodată” pe acesta însă acum, când nu mai este în funcție, o face.

”Cum să ne convingă cineva că este o condamnare corectă, când statul a fost păgubit cu sute de milioane și chiar miliarde, și nu a răspuns nimeni, nu s-a recuperat nici măcar un euro?”, a scris Dumitru Iliescu atunci.

ADVERTISEMENT