News

SPP-ul, achiziții de ultimă oră pentru intervenția la urgențe, dezastre și crize! ATV pentru transportul răniților, scuter submersibil și skijet cu platformă, pe lista cumpărăturilor

SPP-ul, achiziții de ultimă oră pentru intervenția la urgențe, dezastre și crize! ATV pentru transportul răniților, scuter submersibil și skijet cu platformă sunt pe lista cumpărăturilor
08.02.2022 | 08:48
SPPul achizitii de ultima ora pentru interventia la urgente dezastre si crize ATV pentru transportul ranitilor scuter submersibil si skijet cu platforma pe lista cumparaturilor
SPP-ul, achiziții de ultimă oră pentru intervenția în urgențe, dezastre și crize! Sursa foto - colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Serviciul de Protecție și Pază, prin Unitatea Militară 0149 F București este gata să plătească bani frumoși pentru achiziții care să ușureze viața celor implicați în intervenții la urgențe, dezastre sau crize. Vorbim despre un proiect ce vizează dezvoltarea capabilităților în vederea asigurării unei reacții rapide și eficiente la asemenea evenimente.

Astfel, la nivel strategic, prin proiect este vizată pe lângă dezvoltarea unui complex modern de pregătire multidisciplinară/multisectorială, prevăzut cu toate dotările și utilările conexe necesare funcționării acestuia, și dotarea Serviciului de Protecție și Pază, cu tehnică, mijloace și echipamente de intervenție, de suport logistic și protecție a personalului de intervenție, pentru patru tipuri majore de capabilități: terestre, aeriene, maritime, comandă și control.

ADVERTISEMENT

SPP-ul, cumpărături de ultimă oră pentru intervenția la urgențe, dezastre și crize!

Vă readucem aminte că, potrivit legii de organizare și funcționare, Serviciul de Protecție și Pază, este organ de stat, cu atribuții în domeniul siguranței naționale, specializat în asigurarea protecției demnitarilor români, a demnitarilor străini pe timpul șederii lor în România, a familiilor acestora, în limitele competențelor legale, precum și în asigurarea pazei sediilor de lucru și a reședințelor acestora.

SPP-ul vrea să cumpere acum mai multe echipamente pentru angajații săi. Pe listă se află și două ATV-uri pentru intervenție și căutare – salvare care să aibă și troliu și sistem de transport persoane rănite, precum și portbagaj față / spate pentru transportul materialelor de căutare – salvare

ADVERTISEMENT

De asemenea, SPP-iștii vor avea în dotare și două snow mobile pentru intervenție și căutare salvare și ele cu aceleași dotări ca ale ATV-ului. Nu se termină aici cumpărăturile pentru că reprezentanții instituției au anunțat că vor și două vehicule tip SSV pentru intervenție și căutare salvare, dedicate unei echipe de 4 persoane.

Acestea trebuie să fie dotate obligatoriu cu troliu și platformă de transport peroane rănite și materiale, precum și posibilitatea folosirii vehiculului pentru misiunile acvatice dar și montării unui sistem de șenile specific îndeplinirii anumitor misiuni.

ADVERTISEMENT

Nu în ultimul rând, SPP-ul vrea un skijet submersibil și o platformă pentru transportul acestuia, dar și pentru vehiculele SSV. La final, Serviciul de Protecție și Pază a lăsat echipamentele de protecție ATV/snowmobil/auto/moto

Câți bani plătește SPP-ul pentru noile vehicule

De remarcat că Serviciul de Protecție și Pază oferă 910.151 lei pentru cele enumerate mai sus. A împărțit totul în șapte loturi, cel mai scump fiind primul în care se află cele două ATV-uri, snowmobilele, dar și vehiculul tip SSV și platforma transport și rampa de urcare.

ADVERTISEMENT

La final, ultimele patru loturi trebuie să aducă echipamentele complete de protecție snowmobil, ATV, SSV și moto, echipamente formate din cagulă, cască, ochelari de protecție, jachetă, pantaloni, ghete și mănuși, dar și diferite costume speciale.

Câți angajați are SPP-ul și ce bani câștigă agenții

Potrivit datelor furnizate de Ministerul de Finanțe în 2020, la SPP lucrau 1.397 de persoane. Culmea, dar nu au parte chiar de cele mai mari salarii în ciuda unui serviciu destul de solicitant. Astfel, agenții SPP pot să meargă la job și șapte zile din șapte, dar au parte de ceva mai multe libere, 30 la număr, conform contractului de muncă.

Un ofițer SPP ajunge să câștige aproximativ 5.000 de lei salariu net lunar, însă numai datorită bonusurilor pentru că merg la lucru și în weekend, dar și de sărbători. Nici programul nu este unul stabilit, acesta fiind structurat în mare măsură de cel pe care îl păzește.

Ce complex construiește Serviciul de Protecție și Pază

Achizițiile vor fi folosite mai mult ca sigur și în noul complex de pregătire multidisciplinară/multisectorială pe care SPP îl construiește în Popești-Leordeni, județul Ilfov. Potrivit anunțului oficial, aici ofițerii vor putea exersa diferite scenarii de intervenție din timpul misiunilor de asigurare a protecției demnitarilor.

Se mai știe că în complexul din Popești Leordeni va exista inclusiv un poligon de antrenamente pentru supraviețuirea în mediul acvatic. Întregul proiect va fi finanțat din fonduri europene. De altfel, o licitație în scopul atribuirii unui contract de proiectare, execuție, asistență tehnică, asigurare a utilităților și emitere a unui certificat energetic la sfârșitul lucrărilor a avut loc deja.

ADVERTISEMENT