News

Localitatea din România care vinde ieftin terenuri pentru tinerii căsătoriți. Se află lângă unul dintre cele mai frumoase orașe din România

Primăria unei comune din Ardeal scoate la vânzare 43 de loturi de teren pentru tinerii căsătoriţi, cu suprafeţe între 500 şi 600 de metri pătraţi.
10.09.2023 | 13:22
Localitatea din Romania care vinde ieftin terenuri pentru tinerii casatoriti Se afla langa unul dintre cele mai frumoase orase din Romania
Imagine din comuna Roşia, judeţul Sibiu Foto: primariarosia-sb.ro
ADVERTISEMENT

Cumpărarea propriului teren este un vis pentru mulți tineri aflaţi la început de drum, iar de multe ori problema este legată atât de preţul terenului, cât şi de faptul astfel de terenuri nu se găsesc de cumpărat în zonele unde aceştia locuiesc.

Şedinţa publică de deschidere a ofertelor va avea loc pe 4 octombrie

Tocmai pentru a veni în sprijinul cuplurilor proaspăt căsătorite, o primărie din Sibiu încearcă să rezolve măcar această parte a problemei şi scoate la vânzare loturi de pământ la preţuri accesibile.

ADVERTISEMENT

“Undeva la 30.000 de lei este prețul de pornire. Ele sunt situate în comuna Roșia, la ieșirea spre satul Nou. M-aș bucura foarte mult ca ele să fie achiziționate de tinerii căsătoriți de la noi din comună”, a declarat primarul Ioan David, citat de publicaţia Turnul Sfatului.

În total sunt scoase la vânzare 43 de loturi de teren, toate aflate în comuna Roșia, la ieșire spre satul Nou. Acestea au suprafațe cuprinse între 500 și 600 de metri pătrați.

ADVERTISEMENT

Ședinţa publică de deschidere a ofertelor va avea loc în data de miercuri, 4 octombrie 2023, la ora 10.00, la sediul Primăriei Comunei Roşia, de pe strada Principală, numărul 22.

Luna trecută, guvernul Ciolacu a simplificat procedura prin care tinerii de până în 35 de ani pot obține gratuit terenuri pentru construirea unei case. Astfel, autoritățile locale sunt obligate dacă au suprafețe disponibile să acorde parcele de până la 1.000 de metri pătraţi, pentru construirea unei case.

ADVERTISEMENT

Privitor la dimensiunile terenurilor, acestea depind de tipul localității în care se află. Astfel, suprafeţele de teren care pot fi date tinerilor sunt de 150-300 de metri pătraţi – în municipii şi sectoarele municipiului Bucureşti; 250-400 de metri pătraţi – în oraşe; 250-1.000 de metri pătraţi – în comune şi sate.

De altfel, mai multe primării au lansat diverse iniţiative, cum este cazul la Sânmartin, în judeţul Bihor, unde a fost lansat un program menit să îi atragă pe tinerii aflaţi în diaspora să revină în comună.

ADVERTISEMENT

Iniţiativa li se adresează tinerilor cu vârsta de până la 35 de ani, care sunt rezidenți ai comunei și nu dețin alte proprietăți, aceştia fiind eligibili să primească terenuri gratuite cu suprafețe cuprinse între 250 și 500 de metri pătrați.

ADVERTISEMENT