Life

Țara care le dă bani tinerilor dacă se căsătoresc. Ce condiție trebuie să îndeplinească mireasa

Țara care le dă bani tinerilor dacă se căsătoresc. Mireasa este cea care trebuie să îndeplinească o condiție pentru ca mirii să ia banii!
30.08.2023 | 15:39
Tara care le da bani tinerilor daca se casatoresc Ce conditie trebuie sa indeplineasca mireasa
Țara care le dă bani tinerilor. Foto Colaj Fanatik / Pixabay
ADVERTISEMENT

Țara care le dă bani tinerilor dacă se căsătoresc. Este o singură condiție pe care trebuie să o îndeplinească mireasa.

Țara care le dă bani tinerilor. Cât le oferă celor care se căsătoresc

Care este țara în care tinerii primesc bani dacă se căsătoresc. Natalitatea foarte mică din China a determinat autoritățile să ia măsuri și le ofere chiar și bani celor care au o dorință de a se căsători.

ADVERTISEMENT

O provincie din estul Chinei, mai precis localitatea Changshan, le oferă o sumă modică  tinerilor care vor să se căsătorească. Este vorba despre 1000 de yuani, adică circa 130 de dolari (mai puțin de 600 de lei).

Sunt și condiții pentru cei care vor să primească banii după ce se căsătoresc. Mai precis, mireasa trebuie să fie mai mică de 25 de ani. Această regula are legătură cu natalitatea aflată într-un declin fără precedent și se dorește ca tinerii căsătoriți să facă și copii.

ADVERTISEMENT

Recompensa este valabilă doar pentru cei care sunt la prima căsătorie. Conform anunțului acestei localități din China, măsura este ca scop promovarea “căsătoriei și a procreării adecvate vârstei”.

Autoritățile sunt disperate să ia măsuri urgente pentru ca natalitatea să crească având în vedere și îmbătrânirea rapidă a populației.

ADVERTISEMENT

Autoritățile sunt disperate să crească natalitatea

Pe lângă stimulentele financiare oferite pentru cei care se căsătoresc, autoritățile din China oferă și multe facilități pentru îngrijirea copiilor.

Vârsta minimă în China pentru tinerii care se pot căsători este de 20 de ani la femei și 22 de ani la bărbați. Rata căsătoriilor a atins un record în minim anul trecut, ajungând la cel mai mic nivel din anul 1986 și până acum. Au fost 6,8 milioane de căsătorii.

ADVERTISEMENT

În ceea ce privește rata de fertilitate din China, aceasta este una dintre cele mai mici din lume. În 2022 a ajuns la 1,09. Tinerii chinezi te tem să se căsătorească și să facă copii și din cauza costurilor ridicate din această țară pentru îngrijirea nou-născuților.

Problemele legate de natalitate în China sunt rezultatul politicii controversate a copilului unic, care a fost impusă în anii 1980 pentru a controla creșterea populației. Această politică a avut ca rezultat restricționarea cuplurilor să aibă un singur copil, cu excepții limitate.

ADVERTISEMENT
Tags: