News

Localitatea din România în care se va face primul parc atletic din țară. Ce vor găsi oamenii aici

Primul parc atletic din România. Orașul unde se va construi locul deosebit. Ce vor putea face oamenii aici și cât costă proiectul.
30.01.2024 | 22:20
Localitatea din Romania in care se va face primul parc atletic din tara Ce vor gasi oamenii aici
Cât costă construcția parcului. Sursa foto: TeleM Regional
ADVERTISEMENT

Un proiect unic se va porni în România. Este inspirat din Danemarca și va fi adorat de către cei care iubesc sportul, în principal alergatul. Se va construi primul parc atletic din țară, care se va întinde pe un teren generos, de patru hectare. Cât costă punerea lui în aplicare?

Orașul din România unde se va construi primul parc atletic din țară

Parcul atletic se va face în orașul Bacău. Mai exact, vizavi de penitenciarul din zonă, pe strada General Ștefan Gușe, nr 2. Locul se dorește a fi similar cu parcul sportiv din Odense, Danemarca. Totul este posibil după ce acum câteva luni, Consiliul Județean Bacău a scos la licitație execuția proiectului ambițios.

ADVERTISEMENT

Licitația a fost câștigată de grupul Conextrust-Routte Construct-Evalcons Tech și se investesc zeci de milioane de euro. Concret, valoarea totală a zonei se estimează a fi 14, 5 milioane de euro. Inițiatorii s-au gândit și la cum să fie intitulat parcul. Se ia în calcul numele marii atlete Doina Melinte.

Activitățile care se vor putea desfășura pe teren vor fi atât alergatul, cât și săriturile sau diferite tipuri de aruncări. Va exista și o pistă de atletism în deal, de 309 metri. Totodată, nu vor lipsi pista de pumptrak, o zonă de aruncat cu ciocanul și un mic lac de agrement.

ADVERTISEMENT

În următoarele luni se promite a fi amplasată o pistă de alergare circulară, pe o porțiune de 400 de metri. Aceasta va trebui să fie formată din 6 culoare individuale și dintr-o pistă de sprint, alcătuită din 8 culoare de alergare.

”Dorința de a atrage și de a convinge oameni de toate vârstele să practice sportul- pentru prevenția bolilor și îmbunătățirea stării de sănătate- este obiectivul principal al acestui proiect de infrastructură sportivă, iar maniera în care dl. Flemming (arhitectul, n.r) a îmbinat facilitățile prevăzute, confirmă acest lucru”, spunea în 2022 Valentin Ivancea, președintele Consiliului Județean Bacău, potrivit presei locale.

ADVERTISEMENT

Parcul, echipat cu grup sanitar sau vestiar

De asemenea, vor exista spații special amenajate pentru ciclism și pentru jocurile de echipă. Mai mult decât atât, complexul va dispune de tot ceea ce are nevoie un sportiv: vestiar, grup sanitar, spațiu administrativ, spațiu de depozitare și spațiu multifuncțional.

”Proiectul include amenajarea infrastructurii pentru o multitudine de activități sportive (diferite tipuri de instalații și echipamente de atletism: sărituri, diferite tipuri de aruncări, diferite tipuri de alergare și zonă amenajată pentru ciclism, terenuri pentru jocurile de echipă).

ADVERTISEMENT

Tot în acest complex parc vor fi realizate și construcții destinate activităților complementare sportului (vestiare, grupuri sanitare, spatii administrative, spații de depozitare, spații multifuncționale”, apare în descrierea proiectului.

ADVERTISEMENT