Life

Localitatea din România unde toți oamenii se numesc la fel. Sunt nevoiți să își pună porecle să facă diferența

Localitatea din România unde toți oamenii se numesc la fel. Este din județul Neamț și locuitorii sunt nevoiți să își pună porecle.
15.03.2023 | 11:28
Localitatea din Romania unde toti oamenii se numesc la fel Sunt nevoiti sa isi puna porecle sa faca diferenta
Localitatea din România unde toți oamenii se numesc la fel. Foto Street view
ADVERTISEMENT

Care este localitatea din România unde toți oamenii se numesc la fel. Aceștia sunt nevoiți să își oună porecle pentru a putea face diferența.

Localitatea din România unde toți oamenii se numesc la fel

Bicazu Ardelean este localitatea unde toți oamenii se numesc la fel. Iar numele nu este deloc unul comun în restul țării, ci „Țepeș”.

ADVERTISEMENT

Pe circa 300 de oameni din acest cătun din județul Neamț îi cheamă la fel, și sunt nevoiți să își pună porecle pentru a face deosebirea unii între alții. Oamenii spun că și poștașul îi mai confundă uneori pentru că au același nume.

„Avem Ţepeş Greuruş, Ţepeş Nica, Ţepeş Bobescu, cum o fost, Dumnezeu să-l ierte, domnul primar. Se întâmplă foarte des să ne confunde poştaşul. Vecinul meu este tot Ion Ţepeş Greuruş şi e numai cu un an mai mic decât mine.

ADVERTISEMENT

Suntem trei Ţepeş Greuruş, dar amenzile de la circulaţie nu le iau eu, pentru că nu am carnet“, spunea Ţepeş Greuruş Ion, un tânăr din Ţepeşeni pentru Adevărul.

De unde vine numele de Țepeșeni și faptul că toți locuitorii sunt numiți Țepeș

Majoritatea oamenilor care au numele Țepeș locuiesc în cătunul Țepeșeni și aceștia au dat de încă o situație dificilă, pentru că și poreclele au început să se repete și nici măcar acestea nu îi mai ajută pe oameni să se deosebească unul de altul.

ADVERTISEMENT

Dar și poreclele sunt date în funcție de aptitudinile oamenilor. Spre exemplu, cei care aveau talent la cântat primeau porecla Greuruş.

„Porecla vine de la ce necazuri, sau ce atitudini, sau ce făcea fiecare: făcea câte o poznă, sau cânta, sau mergea cocoșat. Greuruş, de exemplu vine de la greieruș, sau greier, adică omului îi plăcea să cânte“, a explicat un alt localnic.

ADVERTISEMENT

Numele de Țepeșeni vine de la faptul că în timpul domniei lui Vlad Țepeș s-a refugiat în sat o familie care s-a ascuns de obiceiul tragerii în țeapă și așa a ajuns să se formeze cătunul de azi.

„Pe timpul domniei lui Vlad Ţepeş, s-a refugiat aici, în sat, o familie care a fugit din cauza obiceiului că erau traşi oamenii în ţeapă. S-au înmulţit şi aşa s-a format satul Ţepeşeni. Aşa am auzit din bătrâni“, spune Toader Ţepeș.

ADVERTISEMENT
„Nu duce gunoiul, nu strânge masa, nu face altceva decât bani”. Cum e...
„Nu duce gunoiul, nu strânge masa, nu face altceva decât bani”. Cum e căsnicia unei vedete din România cu un fost sportiv de peformanță
Viața bate filmul. Dezvăluirile incredibile ale unei foste spioane a Moscovei. Ce spune...
Viața bate filmul. Dezvăluirile incredibile ale unei foste spioane a Moscovei. Ce spune despre Putin și războiul din Ucraina
Divorț-șoc în familia Nadiei Comăneci. Numele marii campioane de la Montreal a fost...
Divorț-șoc în familia Nadiei Comăneci. Numele marii campioane de la Montreal a fost implicat într-un scandal matrimonial
A rămas fără plămân, după ce a fost operat de cancer, deşi avea...
A rămas fără plămân, după ce a fost operat de cancer, deşi avea TBC. Despăgubiri uriaşe pentru un pacient din Capitală după 9 ani de procese 
După Irinel Columbeanu şi Alex Rădulescu, un alt milionar român a ajuns la...
După Irinel Columbeanu şi Alex Rădulescu, un alt milionar român a ajuns la sapă de lemn! Tribunalul a declarat falimentul
În sânii goi, pe covorul roșu de la Cannes! Doar Bella Hadid poate...
În sânii goi, pe covorul roșu de la Cannes! Doar Bella Hadid poate să facă asta! Cum a apărut supermodelul / FOTO
DATA când IEȘI LA PENSIE! S-a stabilit FORMULA DE CALCUL
DATA când IEȘI LA PENSIE! S-a stabilit FORMULA DE CALCUL
De ce a murit, de fapt, marele actor Costel Constantin. Cum au arătat...
De ce a murit, de fapt, marele actor Costel Constantin. Cum au arătat ultimele ore din viața maestrului
Pensionarii cu venituri mărite în iunie. Când se va face plata
Pensionarii cu venituri mărite în iunie. Când se va face plata
Au apărut probleme în paradis? Mesajul transmis de Monica Bîrlădeanu pe Internet: Când...
Au apărut probleme în paradis? Mesajul transmis de Monica Bîrlădeanu pe Internet: Când cineva îți dă timpul lui, dăruiște și tu!
De ce votează Nadia Comăneci pe Gabriela Firea, iar Băsescu pe Nicușor Dan....
De ce votează Nadia Comăneci pe Gabriela Firea, iar Băsescu pe Nicușor Dan. Candidații la Primăria Bucureștiului, validați de personalități
Anul în care 3 imperii au vrut să dezmembreze națiunea română. Momentul care...
Anul în care 3 imperii au vrut să dezmembreze națiunea română. Momentul care putea schimba istoria țării