News

Localitatea din România unde trebuie să ajungă fiecare familie cu copii. Este singurul loc din lume cu un uriaș prins într-o stâncă

Potopul biblic a lăsat în localitatea Corbi, din județul Argeș, rămășițele unui uriaș. Cel puțin asta spune legenda cunoscută de săteni, convinși că această localitate a fost aleasă de Dumnezeu.
27.07.2022 | 10:46
Uriașul prins în piatră din Corbi. Foto: povestea-locurilor.ro
ADVERTISEMENT

”Uriașul prins într-o stâncă” este păzit de munții Făgăraș, pe malul stâng al râului Doamnei, în satul Corbi. Trupul uriașului cu o lungime de aproximativ 7 metri a fost pietrificat în peretele de calcar unde se regăsește și o cunoscută cascadă, în apropiere de Mănăstirea Corbii de Piatră.

Misterul uriașului prins în piatră la Corbi

Turiștii pot observa, cu ochiul liber, ceea ce pare a fi corpul mumificat al unui gigant. Poziționat cu fața în jos, ca și cum ar fi căzut, uriașul ar fi fost prins în acele locuri când a venit potopul lui Noe, potrivit povestea-locurilor.ro.

ADVERTISEMENT

”Distingem clar picioarele, gleznele, şoldurile, pieptul şi capul în acest obiect care s-a detaşat din stâncă, atunci când apele au spălat acest corp ca o mumie. Acum i se vede şi braţul drept, iar capul, căzut pe pământ se zăreşte în iarbă”, arată sursa citată.

Biblia menționează existența uriașilor: “În vremea aceea s-au ivit pe pământ uriaşi, mai cu seamă de când fiii lui Dumnezeu începuseră a intra la fiicele oamenilor şi acestea începuseră a le naşte fii: aceştia sunt vestiţii viteji din vechime” (Facerea 6:4).

ADVERTISEMENT

Probabil cel mai cunoscut uriaș, sau urmaș al uriașilor, a fost Goliath. Despre războinicul filistian se știe că a fost ucis de David, cu o praștie, fiind ajutat de Dumnezeu.

Cu toate acestea, uriașul prins în piatră de la Corbii de Piatră are dimensiuni mult mai mari și îi pune pe gânduri pe cei care s-au îndoit că uriașii au existat vreodată, că ar fi o simplă metaforă din Biblie. Interesant, până în prezent nu a fost efectuată nicio scanare cu aparatură modernă care să studieze cu atenție aceste rămășițe din interiorul stâncii.

ADVERTISEMENT

Localitatea Corbi ascunde, de asemenea, și alte mistere care adâncesc și mai mult importanța divină a acestei localități. Ziarulnatiunea.ro a stat de vorbă cu profesorul Ioan Andreescu, cel care a descoperit o piatră document, misterioasă, cu o greutate de 5.5 kilograme și o lungime de 33 centimetri. Documentul conține înscrieri în limba daco-getică, alături de imaginea unui cavaler trac, înconjurat de oameni, păsări și animale.

Mesajul misterios a fost descifrat de cercetătoarea Viorica Mihai-Enăchiuc, traducătoarea celebrului ”Codex Rohontzi”. Așadar, pe Piatra de la Corbi stă scris „De la EUMEAL cel Drept, Marele Vultur ateas, la 10 zile de la Echinocţiul de Primăvară, a trimis solie la Appolonia, din nou să lovească cetatea lui ISTRONANIS, să distrugă frumoasa SORN şi (în starea aceasta) marele FILIP să lovească cu 403 corăbii”.

ADVERTISEMENT

Conform legendelor, tot în Corbi se vorbește despre o ”Piatră neagră căzută din cer”. Această piatră de culoare neagră are inscripții ciudate, care nu au fost descifrate niciodată. Descoperită în anii ’70 de un sătean care săpa în grădină, aceasta conține un triunghi echilateral, care ar simboliza divinitatea. Cu acest triunghi începe și înscrierea unei plăcuțe de la Tărtăria, cu o vechime de peste 7.000 de ani. La fel ca și în cazul plăcuțelor de la Tărtăria, experții cred că avem de-a face cu un mesaj sacru, de la divinitate, care nu poate fi descifrat.

Mănăstirea Corbii de Piatră e construită direct în stâncă, aici existând și cel mai vechi ansamblu de pictură din România, astfel că orice familie trebuie să viziteze acest loc.

ADVERTISEMENT