Life

Localitatea fantomă din România. Are case încă mobilate, lucruri părăsite, dar nu și oameni

Satul fantomă din România unde nu mulți au curaj să se aventureze. Cum a ajuns una dintre cele mai înfloritoare localități să fie abandonată în întregime.
07.04.2024 | 09:36
Localitatea fantoma din Romania Are case inca mobilate lucruri parasite dar nu si oameni
Satul - fantomă din România unde nu mulți au curajul să se aventureze. Sursa foto: Pixabay
ADVERTISEMENT

Nu mai este un secret pentru nimeni faptul că Români are multe locuri uimitoare care nu au fost, încă, descoperite de oameni. De obicei, atunci când vine vorba de escapade pe teritoriul țării noastre, majoritatea persoanelor se îndreaptă către locuri deja cunoscute, ratând, în acest fel, adevărate bogății.

Satul superb din România care a fost întemeiat de coloniștii germani

România nu duce deloc lipsă de peisaje superbe care abia așteaptă să fie explorate. Din păcate, în ultimii ani, mulți români au ales să se îndrepte către destinații de peste hotare. Însă, pentru cei care vor să descopere adevăratele frumuseți ale României, satul – fantomă poate fi o variantă.

ADVERTISEMENT

Satul – fantomă nu este un loc bântuit, în ciuda numelui său. I se spune așa pentru că aici nu mai locuiește nimeni de ani de zile. Aproape toți localnicii au părăsit zona, lăsând în urma loc un spațiu trist și gol.

Lindenfeld este satul situat aproape de Caransebeș care a atras atenția pasionaților de locuiri uimitoare. Lindenfeld face parte din comuna Buchin, iar numele său are o sonoritate aparte. În ciuda faptului că este un loc părăsit, numele său se traduce ”câmp cu tei”. O astfel de denumire nu poate să te ducă cu gândul decât liniște și pace.

ADVERTISEMENT

Numele satului nu are deloc influențe românești, iar asta pentru că a fost întemeiat de coloniștii germani veniți din Boemia în anul 1828. Potrivit caon.ro, în 1833, toate locuințele din zonă au fost abandonate. Atunci, germanii au primit alte propuneri de localități unde să se stabilească.

Casele din Lindenfeld nu au stat prea mult timp goale. Tot în acel an, mai multe familii din localitatea Poiana, un loc apropiat de Lindenfeld au decis să populeze casele părăsite. În ciuda contextului sensibil creat de război, la un moment dat, Lindenfeld a ajuns să fie repopulat.

ADVERTISEMENT

Doar biserica din centrul satului Lindenfeld mai amintește de vremurile de altădată

Aproape de finalul anului 1924, satul Lindenfeld aproape că a fost repopulat în întregime, însă, niciodată nu a avut mai mult de 300 de locuitori. Din păcate, declinul demografic a început să se înregistreze în anii 1980. După Revoluție, cine ajungea în Lindenfeld, chiar și în treacăt, avea marea surpriză să descopere un singur locuitor în întregul sat.

Paul Schwirzenbeck a fost printre ultimii locuitori care mai dădea viață satului Lindenfeld. Acesta a murit la 83 de ani, într-un accident de mașină. De atunci, nimeni nu a mai luat, vreodată, în calcul ideea de a se stabili în Lindenfeld.

ADVERTISEMENT

Chiar dacă este un sat fantomă de ani buni de zile, aici se află case noi, construite recent. Potrivit celor care s-au aventurat în Lindenfeld, în acest sat există chiar și pensiuni. Din păcate, acestea sunt nelocuite.

Cei care vor porni la pas prin satul Lindenfeld vor avea surpriza să dea de singurii doi locuitori care mai animă zona. Potrivit ceon.ro, cei doi localnici din Lindenfeld sunt Maria Jurghița, de 78 de ani care s-a mutat în acest sat în urmă cu 31 de ani și soțul ei, Vichente, de 83 de ani.

Bătrânii au luat parte la toate transformările prin care a trecut satul. Pe vremea când au ajuns ei în zonă, satul era plin de viață, însă, acum, așa cum îi spune și numele, este un sat fantomă.

ADVERTISEMENT