Life

Localitatea în care femeile au cel mai lung păr din lume. A ajuns în Cartea Recordurilor

Localitatea care a ajuns în Cartea Recordurilor pentru că femeile au cel mai lung păr din lume. Se pot tunde o singură dată în viață.
05.09.2023 | 12:13
Localitatea in care femeile au cel mai lung par din lume A ajuns in Cartea Recordurilor
Localitatea unde femeile au cel mai lung păr din lume. Sursa foto: Capturi YouTube/Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Unde se află localitatea în care femeile au cel mai lung păr din lume. Locul a ajuns în Cartea Recordurilor, iar femeile de acolo au un ritual special de îngrijire.

Localitatea unde femeile au cel mai lung păr din lume. Cum își îngrijesc podoaba capilară

China este o țară cu numeroase posibilități de explorare a unor zone inedite, de la marile orașe până la micile sate. Un loc special este un sat din sudul țării, cunoscut pentru că femeile de acolo au cel mai lung păr din lume.

ADVERTISEMENT

În munții din sudul Chinei, în provincia Guangxi, se află satul Huangluo, unde femeile au un stil tradițional în care își întrețin părul. Satul este amplasat în jurul teraselor de orez Longji, iar până în 2002, atunci când a fost lansat programul de “reformă a turismului”, era aproape imposibil de ajuns acolo.

Părul femeilor este unul dintre cele mai prețioase bunuri existente pentru minoritatea etnică “Yao”. Satul este cunoscut în China ca “țara părului lung”. A fost recunoscut de Cartea Recordurilor ca fiind locul cu cel mai lung păr din lume.

ADVERTISEMENT

Femeile au părul negru, iar lungimea acestuia poate ajunge la 2,1 metri. Aspectul părului este unul foarte îngrijit și fără fire albe până la o vârstă înaintată. Acestei femei asociază părul lung cu longevitate și prosperitate.

Pentru a-și întreține părul, femeile din acest sat nu folosesc produse din comerț. În schimb, folosesc un șampon special, care se face din apă de orez fermentat, cu care se spală în fiecare săptămână. Acestea ajung la vârsta de 80 de ani fără să aibă părul cărunt.

ADVERTISEMENT

Femeile își lasă părul desfăcut doar în prezența soțului și a copiilor. În rest, atunci când merg în public, își prind părul într-o coadă, notează omofon.com.

Ce semnifică, de fapt, tăierea părului

Femeile care locuiesc în Huangluo se pot tunde doar o singură dată în viață, atunci când împlinesc 18 ani. În acest loc, tăierea părului semnifică, de fapt un rit de trecere, adică fata devine majoră și este gata de căsătorie.

ADVERTISEMENT

Atunci când o femeie se căsătorește, părul ei îi este dăruit mirelui și nu se va mai tunde niciodată. Părul care cade în mod natural se colectează și se vinde astfel încât să poată fi confecționate peruci.

Există mai multe coafuri pe care le poartă femeile, iar acestea reprezintă statutul social al acestora. În cazul în care își țin părul strâns în coc în vârful capului, înseamnă că femeia este căsătorită, dar nu are copii.

Dacă, în schimb, poartă un văl pe cap, atunci femeia își caută un soț. Vălul reprezintă secretul părului ei și poate fi dezvăluit numai atunci când devine mireasă.

ADVERTISEMENT