Life

Localitatea în care găsești “turnul din Pisa”, varianta din România: “Se vede cu ochiul liber înclinația. Pare aproape periculos”

Localitatea în care găsești “turnul din Pisa”, varianta din România, există într-adevăr și a generat discuții de-a lungul timpului.
04.05.2024 | 16:03
Localitatea in care gasesti turnul din Pisa varianta din Romania Se vede cu ochiul liber inclinatia Pare aproape periculos
Localitatea în care găsești “turnul din Pisa”, varianta din România. Sursă foto: Pinterest, Facebook / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Și la noi se găsește ”turnul din Pisa”, varianta din România. Se poate vedea cu ochiul liber înclinația, iar la un moment dat, clădirea respectivă a generat un val de reacții. Unde se află?

Localitatea în care găsești “turnul din Pisa”, varianta din România

În România există o mulțime de locuri spectaculoase și nu numai. De asemenea, la noi în țară se găsesc și o mulțime de monumente care sunt vizitate de străini, precum Arcul de Triumf.

ADVERTISEMENT

Cine s-a gândit însă că există și “turnul din Pisa”, varianta din România? Adevărul este că această clădire nu are nicio legătură cu faimosul turn din Pisa, însă are ceva în comun și anume faptul că este înclinată.

Unde se găsește? În satul Ruși, care se află la mijlocul drumului dintre Sibiu și Mediaș. Aici, turiștii care ajung pot vedea chiar și de la câțiva kilometri depărtare turnul înclinat al bisericii din localitate.

ADVERTISEMENT

Care e povestea și de ce construcția și-a câștigat numele de “turnul din Pisa”, varianta din România? Lăcașul de cult a fost construit în anul 1741. Iar fenomenele extreme care au avut loc de-a lungul anilor și-au pus amprenta asupra sa.

În această zonă s-au produs numeroase alunecări de teren. Iar toate acestea au făcut ca turnul să se încline câteva grade, câte puțin, de la an la an. Biserica oricum s-a degradat total față de cum era în primă fază.

ADVERTISEMENT

Mai multe fenomene extreme au lovit clădirea în ultimii zeci de ani

Spre exemplu, 1846 s-a prăbușit vârful clopotniței, iar mai apoi, în anul 1858 biserica a fost afectată de un cutremur. Necazurile s-au ținut în lanț astfel că turnul a mai fost și lovit de fulgere în 1944 și 1966.

În perioada 1955 – 1968 au urmat și alunecările, care au contribuit la înclinarea clădirii. Și iată că toate aceste lucruri au dat naștere la “turnul din Pisa”, varianta din România.

ADVERTISEMENT

Localnicii spun însă că situația s-ar fi înrăutățit chiar mai devreme. O mare parte dintre ei povestesc că încă din anul 1778 turnul a început deodată să se încline și nu s-a oprit decât după o sută de ani.

„Se vede cu ochiul liber această înclinație mai mare decât cea din Mediaș și chiar mai mare decât cea din Pisa, spun experții, mă rog, la o altă înălțime, este un turn mai scund dar are acel farmec.

Pe de o parte, pare aproape periculos, ar putea să cadă, dar experții spun că nu există niciun pericol cel puțin pentru următoarea jumătate de secol nu există acest pericol. Acum localnicii sunt mândri că au în sat un asemenea monument”, a dezvălui Klaus Martin Untch, preot, conform Digi 24.

Chiar și așa, turnul a devenit deja o atracție turistică. O mulțime de persoane vin ca să-l vadă și să se convingă de cele întâmplate. Mai mult de atât, se are în vedere chiar și renovarea bisericii în următoarea perioadă.

ADVERTISEMENT
„Ai bani”. Cristi Borcea l-a impresionat pe Mourinho cu suma pe care a...
„Ai bani”. Cristi Borcea l-a impresionat pe Mourinho cu suma pe care a cheltuit-o la dineul Generației de Aur
EXCLUSIV Caracatița gunoaielor reciclate fictiv. Afaceriști mână-n mână cu autoritățile statului la un...
EXCLUSIV Caracatița gunoaielor reciclate fictiv. Afaceriști mână-n mână cu autoritățile statului la un depozit de deșeuri
EXCLUSIV „Dintre foștii colegi, Popescu are caracterul cel mai josnic. Îl interesează doar...
EXCLUSIV „Dintre foștii colegi, Popescu are caracterul cel mai josnic. Îl interesează doar banii!”. Atac devastator la adresa ”Baciului” înainte de meciul Generației de Aur
Raportul legiştilor în cazul cutremurător din Botoşani. Fetiţa de 8 ani a fost...
Raportul legiştilor în cazul cutremurător din Botoşani. Fetiţa de 8 ani a fost violată şi apoi ucisă de unchi
Bărbatul care se va căsători cu fosta soţie a lui Cristi Borcea, emoţionat...
Bărbatul care se va căsători cu fosta soţie a lui Cristi Borcea, emoţionat până la lacrimi: Regina sufletului meu
Prima reacție a lui Culiță Sterp după scandalul monstru din familia lui cu...
Prima reacție a lui Culiță Sterp după scandalul monstru din familia lui cu Mara Bănică. Uluitor ce s-a aflat
LOVITURĂ FINALĂ pentru UNGARIA! Decizie bombă la nivel UE
LOVITURĂ FINALĂ pentru UNGARIA! Decizie bombă la nivel UE
Culiță Sterp o amenință cu judecata pe Mara Banică. Atac dur la adresa...
Culiță Sterp o amenință cu judecata pe Mara Banică. Atac dur la adresa vedetei TV. "Cine sunteți dumneavoastră"
Obiectele care alungă sporul din casă. Scapă de ele urgent, ca să nu...
Obiectele care alungă sporul din casă. Scapă de ele urgent, ca să nu ai ghinion!
Un nou scandal monstru la Antenă. A fost dat afară mișelește. „Mă simțeam...
Un nou scandal monstru la Antenă. A fost dat afară mișelește. „Mă simțeam umilit, batjocorit, neimportant. Un mediu toxic”
Cine sunt patronii care primesc contracte de la primarul sectorului 6 Ciprian Ciucu....
Cine sunt patronii care primesc contracte de la primarul sectorului 6 Ciprian Ciucu. Sponsori ai PSD, apropiați ai lui Sorin Oprescu și denunțătorul vicepreședintelui PNL Iulian Dumitrescu
Ce se ascunde în tunelul secret din Munții Bucegi. De ce intrarea a...
Ce se ascunde în tunelul secret din Munții Bucegi. De ce intrarea a fost betonată de autorități