Sport

Scandalul de la Arcul de Triumf ajunge în Guvern! Alin Petrache apelează la Marcel Ciolacu

Scandalul cu stadionul de la Arcul de Triumf ajunge și în Guvernul României. Alin Petrache apelează la Marcel Ciolacu pentru a ajuta Federația Română de Rugby.
01.02.2024 | 18:20
Scandalul de la Arcul de Triumf ajunge in Guvern Alin Petrache apeleaza la Marcel Ciolacu
Scandalul cu stadionul de la Arcul de Triumf ajunge și în Guvernul României. Alin Petrache apelează la Marcel Ciolacu pentru a ajuta Federația Română de Rugby. Sursa Foto: Sport Pictures
ADVERTISEMENT

Managerul Radu Popa a cerut o chirie mai mare Federației Române de Rugby pentru a se folosi de stadionul Arcul de Triumf. Alin Petrache apelează la Marcel Ciolacu pentru a ajutor. Astfel, scandalul de la Arcul de Triumf va ajunge în Guvernul României.

Scandalul de la Arcul de Triumf ajunge în Guvern!

Așa cum a aflat FANATIK, complexul se confruntă cu probleme financiare după scăderea bugetului cu 80%. Astfel, Radu Popa a cerut 25.000 de euro FRR-ului pentru un meci al echipei naționale de rugby. Acum, președintele Federației Române de Rugby, Alin Petrache, apelează la Marcel Ciolacu pentru ajutor.

ADVERTISEMENT

Scandalul pornit de la Complexul Naţional Sportiv Arcul de Triumf va ajunge și în Guvernul României. Alin Petrache își dorește o întrevedere cu Marcel Ciolacu pentru a remedia situația, deoarece FRR nu își permite din punct de vedere financiar să susțină creșterea chiriei cu 425%.

Președintele Federației Române de Rugby a mărturisit că este foarte dificil să găsească soluții pentru cele 13 meciuri, deja rezervate, ale echipei naționale. Motivul fiind și acela că adversarele “stejarilor” și-au făcut deja rezervări la hoteluri aflate în zonă și au achiziționat și biletele de avion.

ADVERTISEMENT

Alin Petrache apelează la Marcel Ciolacu

“Mai nou, ca să jucăm pe Stadionul Arcul de Triumf ni s-a cerut o chirie de 25.000 de euro. Federaţia Română de Rugby are anul acesta 13 meciuri internaţionale programate pe acest stadion. Nu ne permitem ca aproape jumătate din bugetul primit de la ANS să-l dăm pe chirii. Şi nu numai, pentru că organizarea unui meci implică firmă de pază, ambulanţe şi aşa mai departe.

Totul ne-ar duce la 35.000 de euro. Iar 35.000 de euro înmulţit cu cele 13 meciuri ne duc la jumătate din buget. Nu ne permitem. Mai ales că miniştrii care au fost ne-au promis că rugby-ul va avea parte de folosinţă gratuită a acestui stadion de câte ori va avea nevoie şi că este un stadion al rugby-ului.

ADVERTISEMENT

Am vorbit cu doamna Lipă şi fac acum încă un apel şi către premierul Marcel Ciolacu pentru a reglementa situaţia şi a nu lăsa pe cineva să ia un bun public şi să-l transforme în bun personal. Vorbim de un fost condamnat penal (n.r. – managerul Radu Popa), care încă este în judecată cu Agenţia Naţională pentru Sport.

Nu ştiu cine îl ţine în braţe pe acest om. Vrem să ştim dacă e ţinut de cineva în braţe pentru că suntem obligaţi să avem asemenea oameni la conducerea complexurilor sportive naţionale care sunt instituţii publice. Am cerut audienţă la premierul Marcel Ciolacu. Săptămâna viitoare sper să merg în audienţă la premierul României împreună cu preşedinta ANS, Elisabeta Lipă”, a declarat Alin Petreache, potrivit AGERPRES.

ADVERTISEMENT

“Chiria a crescut cu 425%”

 “E greu ca noi să acceptăm aşa ceva. În ultimii doi ani am plătit între 2.500 şi 4.000 de euro. Este o creştere de 425% a chiriei faţă de preţurile plătite până acum pentru acest stadion. O creştere pe care nu o înţelegem. Rugby-ul românesc nu îşi permite astfel de preţuri. Echipa naţională de rugby este a României, nu este a mea sau a federaţiei, e un bun naţional. Iar complexurile sportive naţionale au nişte preţuri foarte bine fixate.

Avem peste 100 de ani de când Regele Carol a donat acest teren Federaţiei Române de Rugby şi nu mă aşteptam ca un domn (n.r. – Radu Popa, managerul Complexului Sportiv Naţional Arcul de Triumf), care a luat pe persoană fizică acest stadion, să ne dea explicaţii.

Noi suntem singurul sport de echipă care anul trecut am luat un bronz, pentru că am câştigat finala mică în Spania. Îmi e greu să mă gândesc la o altă variantă de stadion. Meciurile naţionalei au fost deja anunţate aici, echipele adverse şi-au rezervat cazări, şi-au luat bilete de avion… îmi e greu să schimb ceva. Poate să fie Ghencea, dar e foarte greu. Până la urmă aici suntem la noi acasă”, a precizat Petrache.

FRR are de recuperat un prejudiciu de 3 milioane de euro

“Noi nu am fost primiţi să ne antrenăm cu echipa naţională la Stadionul Arcul de Triumf. Nu am fost primiţi nici măcar să locuim în acest cămin sportiv, pentru că acesta de aici nu e un hotel, e un cămin sportiv. Tot aici e o cantină pentru sportivi şi aşa trebuie tratată.

Acest stadion nu e o societate privată, e un complex sportiv naţional, iar funcţionarea lui este reglementată clar de nişte legi. Aceste complexuri naţionale sunt puse în slujba federaţiilor sportive naţionale.

Federaţia Română de Rugby şi-a dorit şi îşi doreşte să îşi asume administrarea acestui stadion. Suntem şi noi într-o judecată, trebuie să recuperăm un prejudiciu de 3 milioane de euro din calculele făcute şi care au fost depuse în instanţă. Sperăm să primim înapoi ce ni se cuvine”, a mai spus președintele FRR.

ADVERTISEMENT