News

Localitățile din România cu cei mai puțini votanți. Comuna care are doar 86 de persoane cu drept de vot

Care sunt localitățile din România cu cei mai puțini votanți. Comuna din județul Hunedoara cu doar 86 de persoane cu drept de vot.
05.10.2023 | 08:00
Localitatile din Romania cu cei mai putini votanti Comuna care are doar 86 de persoane cu drept de vot
Comuna din România care are 86 de persoane cu drept de vot. Lista cu localitățile unde sunt cei puțini votanți. Sursa foto: captură Facebook / hepta.ro / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Cu mai puțin de un an până la alegerile din țara noastră, Autoritatea Electorală Permanentă a publicat cele mai noi date referitoare la alegătorii din fiecare unitate-administrativ-teritorială (UAT). Care sunt localitățile cu cei mai puțini votanți.

Comuna din România care are 86 de persoane cu drept de vot. Lista cu localitățile unde sunt cei puțini votanți

Conform datelor publice oferite de Ministerul Dezvoltării, în prezent, în România există 3.181 de unități administrativ-teritoriale de bază. Vorbim de 103 municipii, 217 orașe și 2.861 comune.

ADVERTISEMENT

Lipsa unei reforme administrativ-teritorială face ca în România să existe foarte multe localități cu un număr mic de oameni și implicit de votanți. În total, 25 de comune nu au nici măcar 500 de alegători.

Atrage atenția cazul comunei Bătrâna (județul Hunedoara). Aceasta are doar 86 de votanți care urmează a decide soarta politică a zonei peste un an. Ea este urmată de Ceru-Băcăinți (Alba), cu 195 de alegători, și Bara (Timiș), cu 210 persoane care ar putea merge la urne, arată Adevărul.ro.

ADVERTISEMENT

Pe lista comunelor cu sub 500 de alegători mai sunt Brebu Nou (Caraș Severin), cu 264 alegători, Bunila (Hunedoara – 265 de votanți), Leleșe (Hunedoara – 275), Pardoși (Buzău – 279 de persoane cu drept de vot) și Secaș (Timiș – 295). De notat că Hunedoara și Alba sunt județele cu cele mai multe comune cu sub 500 de alegători, cinci la număr.

Românii susțin o reorganizare administrativ-teritorială, dar politicienii doar promit. În cel mai recent sondaj al Avangarde, realizat la comanda PSD, la o întrebare legată la poziționarea față de reforma administrativ-teritorială, 57% dintre respondenți au declarat că ar fi de acord cu o asemenea reformă. Doar 33% dintre persoanele chestionate au fost împotrivă.

ADVERTISEMENT

Marcel Ciolacu susține o reorganizare administrativ teritorială

Recent, actualul ministru al dezvoltării, Adrian Veștea și premierul Marcel Ciolacu au vorbit de necesitatea unei reorganizări administrativ-teritoriale. Ei susțin diminuarea numărului de localități, dar începând cu 2025.

Pe 11 septembrie, în deschiderea noului an școlar, Marcel Ciolacu a declarat că reforma administrației ar putea începe cu incorporarea în alte unități administrative a comunelor și orașelor cu până la 1.500 – 2.000 de locuitori.

ADVERTISEMENT

Cred că e nevoie şi de o reformă administrativă în România. Dacă vreţi o părere personală, ea ar trebui începută cu localităţile care au până în 1.500-2.000 de locuitori. Trebuie dat acest semnal. Poate nu de la alegerile acestea, la alegerile viitoare, dar în România este nevoie şi de o reformă administrativă. Trebuie să o facem şi să ne-o asumăm”, a spus primul-ministru.

ADVERTISEMENT
Tags:
Iarna adevărată pune stăpânire treptat pe întreaga țară. Când ajunge ninsoarea și în...
Iarna adevărată pune stăpânire treptat pe întreaga țară. Când ajunge ninsoarea și în București
A fost desemnată cea mai frumoasă femeie din țara ei, dar a spus...
A fost desemnată cea mai frumoasă femeie din țara ei, dar a spus "stop" și acum e sportivă profesionistă
Simona Halep ar fi părăsit România definitiv. Unde ar fi hotărât să se...
Simona Halep ar fi părăsit România definitiv. Unde ar fi hotărât să se stabilească sportiva din Constanța
Dorian Popa a luat o decizie radicală după ce a fost prins drogat...
Dorian Popa a luat o decizie radicală după ce a fost prins drogat şi în chiloţi la volan, iar iubita de 40 de ani l-a părăsit
Caz șocant în Olt. Un bărbat a fost decapitat, iar capul i-a fost...
Caz șocant în Olt. Un bărbat a fost decapitat, iar capul i-a fost aruncat la WC
Despre Patriarhul Daniel putine s-au stiut in totii anii acestia. Se stie ca...
Despre Patriarhul Daniel putine s-au stiut in totii anii acestia. Se stie ca nu este casatorit, dar in 2013, din senin o tanara spunea ca ii este fiica si ca vrea sa faca test de paternitate. Ce s-a aflat acum despre ea
CUTREMUR ÎN DOSARUL Caracal! Vestea primită de Gheorghe Dincă în închisoare
CUTREMUR ÎN DOSARUL Caracal! Vestea primită de Gheorghe Dincă în închisoare
Teroare în Europa. Se așteaptă atentate de sărbători
Teroare în Europa. Se așteaptă atentate de sărbători
S-A DECIS! Mai puțină muncă pentru români. Legea a fost publicată în Monitorul...
S-A DECIS! Mai puțină muncă pentru români. Legea a fost publicată în Monitorul Oficial
Uluitor! Ce pensie au Corina Chiriac și Maria Dragomiroiu, după ani întregi de...
Uluitor! Ce pensie au Corina Chiriac și Maria Dragomiroiu, după ani întregi de carieră: „Mi-am redus la minimă necesitate cheltuielile. Dacă știam ce vremuri vin...”
INVESTIGAȚIE. Cum a cumpărat familia Negoiță, parcelă cu parcelă, 12 hectare lângă Hala...
INVESTIGAȚIE. Cum a cumpărat familia Negoiță, parcelă cu parcelă, 12 hectare lângă Hala Laminor. Se fac blocuri lângă mallul de 133 de milioane de euro al lui Robert Negoiță
Zodia care va trăi un miracol divin înainte de Crăciun. Toată viața i...
Zodia care va trăi un miracol divin înainte de Crăciun. Toată viața i se va schimba complet
E mereu zi! Care e locul de pe Terra unde soarele nu apune...
E mereu zi! Care e locul de pe Terra unde soarele nu apune niciodată? Cum arată 24 de ore în 30 de secunde!