News

Locatarii unui bloc din Chiajna, evacuați, după ce s-au plâns de miros de clor. Șapte oameni au ajuns la spital

Locatarii unui bloc din Chiajna au trecut prin clipe de groază. S-au înregistrat valori depășite pentru monoxidul de carbon.
05.12.2023 | 15:36
Locatarii unui bloc din Chiajna evacuati dupa ce sau plans de miros de clor Sapte oameni au ajuns la spital
Locatarii unui bloc din Chiajna, evacuați. Foto Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Locatarii unui bloc din Chiajna, evacuați, după ce s-au plâns de miros de clor. Incidentul grav a avut loc luni, 4 decembrie. După ora prânzului, polițiștii au fost sesizați cu privire la situația din imobilul situat pe strada Gladiolelor.

Locatarii unui bloc din Chiajna au fost evacuați, iar 7 persoane au fost transportate la spital

În zona respectivă au ajuns mai multe echipaje de intervenție, formate din polițiști și pompieri. Având în vedere riscul, autoritățile au decis ca locatarii să fie evacuați. Vorbim de un număr de 45 de persoane. „Evacuarea s-a realizat ca urmare a sesizării unui miros înțepător și înregistrării de valori depășite pentru monoxidul de carbon”, a informat ISU.

ADVERTISEMENT

Totodată, șapte oameni au avut nevoie de îngrijiri medicale. Ulterior, aceștia au fost transportați la spital. La fața locului au fost solicitată și intervenția reprezentanților SCBRN şi Distrigaz.

„La data de 4 decembrie a.c., în jurul orei 13:06, Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Ilfov a fost sesizat prin apelul 112, cu privire la faptul că la o adresă de pe strada Gladiolelor din Chiajna se simte miros de clor şi monoxid de carbon.

ADVERTISEMENT

La faţa locului s-au deplasat poliţiştii oraşului Chitila precum şi echipaje din cadrul ISUBIF care au procedat la evacuarea locatarilor în zona stradală, adiacentă imobilului”, a transmis, marți, IPJ Ilfov.

Oamenii legii au deschis dosar penal pentru vătămare corporală din culpă, adaugă reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean Ilfoc. Urmează să se stabilească cine este vinovat pentru acest incident.

ADVERTISEMENT

Oameni evacuați dintr-un bloc din Lugoj, în urma unei explozii

Un eveniment similar a avut loc, la finalul lunii noiembrie, într-un bloc din Lugoj. Mai mulți oameni au fost evacuați dintr-un bloc, după ce o explozie s-a produs într-un apartament aflat la etajul 3.

O butelie cu gaz a sărit în aer, iar un om a fost rănit, fiind transportat la o unitate medicală. Este vorba despre un bărbat care s-a ales cu arsuri pe 40 la sută din suprafața corporală. De altfel, peste 20 de apartamente au fost avariate în urma deflagrației.

ADVERTISEMENT

„În urma evenimentului, 12 persoane s-au autoevacuat, o persoană a fost deblocată dintr-un apartament, fără a avea nevoie de îngrijiri medicale, iar o victimă de sex masculin a fost evacuata de pompieri, prezentând arsuri pe 40% din suprafața corpului. Aceasta a fost transportată la spital conștientă”, a informat ISU Timiș.

ADVERTISEMENT
Tags: