News

Explozie puternică într-un bloc din Lugoj. Mai multe apartamente afectate, oameni evacuați. Video

O explozie puternică s-a produs marți dimineață la un bloc din Lugoj. Mai multe apartament au fost afectate, un om a suferit răni, iar alți locatari s-au evacuat.
28.11.2023 | 09:23
Explozie puternica intrun bloc din Lugoj Mai multe apartamente afectate oameni evacuati Video
Explozie puternică într-un bloc din Lugoj. Mai multe apartamente afectate, oameni evacuați. Sursă foto: Lugoj Info Facebook / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Explozie puternică produsă la primele ore ale zilei de marți, 28 noiembrie, într-un bloc din Lugoj. Mai multe apartamente au fost afectate. Din păcate, un locatar a fost rănit și a ajuns la de urgență la spital.

Bloc din Lugoj, afectat de o explozie puternică. O butelie a sărit în aer. Un rănit și mai mulți evacuați

Din primele informații, explozia s-a produs într-un apartament aflat la etajul 3. Aici, o butelie cu gaz a sărit în aer. Din cauza deflagrației, ferestrele apartamentului au zburat, iar geamurile mai multor vecini au fost sparte.

ADVERTISEMENT


Panicați, mai mulți locatari au ieșit din locuințe în fata blocului. În zonă au intervenit rapid pompierii. Proprietarul apartamentului unde s-a produs explozia a fost rănit. El a fost preluat de o ambulanță și transportat la spital.

Din informațiile oferite de ISU Timiș, victima ar avea arsuri pe 40% din suprafața corpului. Bărbatul este conștient. În continuare, medicii vor decide dacă el va fi sau nu transferat la Timișoara.

ADVERTISEMENT

În ciuda faptului că explozia nu a fost urmată de incendiu, peste 20 de apartamente ar fi afectate. Impactul a provocat daune importante la nivelul tocăriei și la uși. În acest moment, specialiștii de la Inspectoratul de Stat în Construcții fac verificări pentru a vedea dacă a fost sau nu afectată structura de rezistență a blocului.

”În data de 28.11.2023, la ora 08:30, am fost anunțați prin apel SNUAU 112 despre o explozie produsă la etajul 3 al unui bloc cu 4 etaje, în urma unei acumulări de gaz, situat pe strada Vișinilor în municipiul Lugoj.

ADVERTISEMENT

A fost alertat de urgență Detașamentul de Pompieri Lugoj și la fața locului s-au deplasat o autospecială de primă intervenție si comandă, o autospecială de stingere, o autoscară mecanică, un echipaj SMURD, o autospecială pentru transport personal și victime multiple, trei ambulanțe SAJ și un microbuz de transport persoane din cadrul Detașamentului 2 Timișoara.

În urma evenimentului, 12 persoane s-au autoevacuat, o persoană a fost deblocată dintr-un apartament, fără a avea nevoie de îngrijiri medicale, iar o victimă de sex masculin a fost evacuata de pompieri, prezentând arsuri pe 40% din suprafața corpului. Aceasta a fost transportată la spital conștientă.

ADVERTISEMENT

Din primele informații, din numărul total de 84 garsoniere din imobil, aproximativ 23 sunt afectate. În continuare se efectuează acțiuni de căutare-salvare în imobil”, transmit reprezentanții ISU Timis , citați de Opinia Timișoarei.

ADVERTISEMENT