News

Panică într-un bloc din Piatra Neamț. 15 oameni evacuați, după izbucnirea unui incendiu

Mobilizare majoră de forțe, miercuri, în urma producerii unui incendiu. Mai multe persoane au fost evacuate dintr-un bloc.
13.09.2023 | 23:24
Panica intrun bloc din Piatra Neamt 15 oameni evacuati dupa izbucnirea unui incendiu
Panică într-un bloc din Piatra Neamț. Incendiu puternic. Foto (descriptiv): Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Panică într-un bloc din Piatra Neamț, în urma izbucnirii unui incendiu. Apelul la 112 a fost dat, miercuri după-amiază, după ce unul dintre locatari a observat că iese fum dintr-un apartament aflat la etajul trei.

Panică într-un bloc din Piatra Neamț, după izbucnirea unui incendiu

Se pare că focul izbucnise în bucătăria unei locuințe. La fața locului a fost mobilizare majoră de forțe. Pompierii au ajuns în zona solicitată cu o autospecială pentru intervenție și salvare de la înălțime, o autospecială complexă pentru intervenție, o autospecială pentru descarcerare și alta de stingere.

ADVERTISEMENT

De asemenea, un echipaj SMURD a fost chemat, preventiv, în zona cu pricina. Panicați, câțiva dintre oameni au ieșit afară din bloc înainte de sosirea forțelor de intervenție. 10 dintre locatari s-au autoevacuat.

Alte cinci persoane au fost evacuate de către autoritățile chemate să intervină la evenimentul care a avut loc pe strada Aleea Aurorei, în municipiul Piatra-Neamț. Din fericire, nu au existat victime în urma izbucnirii incendiului.

ADVERTISEMENT

Conform pompierilor, este posibil ca focul să fi pornit din cauza unui scurtcircuit electric la hota din bucătăria familiei. După stingerea flăcărilor, salvatorii au evacuat fumul puternic din apartament și bloc.

„Pompierii au acționat pentru localizarea și lichidarea incendiului. Au ars obiecte de mobilier, materiale textile și obiecte de uz casnic din interiorul bucătăriei. De asemenea s-a acționat și pentru evacuarea fumului din interiorul apartamentului și de pe casa scării.

ADVERTISEMENT

Cauza probabilă de producere a incendiului a fost scurtcircuitul electric cauzat de un aparat electrocasnic (hotă) lăsat sub tensiune.”, au transmis reprezentanții ISU Neamț.

Trei blocuri au luat foc în Craiova

Amintim că în urmă cu aproximativ o săptămână, un incendiu puternic a izbucnit în Craiova. Trei blocuri au fost cuprinse de flăcări și 180 de apartamente au fost afectate. Zeci de locatari au fost evacuați.

ADVERTISEMENT

Un bărbat a fost transportat la spital, suferind arsuri la mâini. Totodată, alte două persoane au avut nevoie de îngrjiri medicale la fața locului, după ce au suferit atacuri de panică la vederea incendiului puternic.

 

ADVERTISEMENT
Tags: