Sport

Locuinţa şefului lui Celtic Glasgow, incendiată în toiul nopţii cu cocktailuri Molotov

Casa directorului executiv al lui Celtic Glasgow, Peter Lawwell, a fost cuprinsă de flăcări în cursul nopţii
19.05.2021 | 16:54
Locuinta sefului lui Celtic Glasgow incendiata in toiul noptii cu cocktailuri Molotov
ADVERTISEMENT

Atacatorii ar fi aruncat cocktailuri Molotov pe maşinile parcate în faţa locuinţei lui Peter Lawwell, dar incendiul care s-a pornit s-a extins rapid şi a cuprins casa în care dormeau şeful lui Celtic şi familia sa.

40 de pompieri şi 8 autospeciale au intervenit pentru stingerea flăcărilor

Echipajele de urgenţă au intervenit rapid cu 40 de pompieri şi 8 autospeciale pentru a stinge flăcările, după ce unul dintre autoturismele incendiate a explodat.

ADVERTISEMENT

Din informaţiile oferite de presa din Marea Britanie, Peter Lawwell se afla în locuinţa sa în momentul atacului, împreună cu familia, printre care fiica acestuia, dar şi nepoata lui. Atacul s-a produs la o oră după miezul nopţii, când locatarii dormeau.

Au fost incendiate mai întâi autoturismele din faţa casei. FOTO: The Sun
Au fost incendiate mai întâi autoturismele din faţa casei. FOTO: The Sun

După ce vehiculele de pe aleea din faţa vilei au fost cuprinse de flăcări, incendiul s-a extins şi la nivelul imobilului, garajul fiind grav afectat. Fotografiile făcute în această dimineaţă au evidenţiat pagubele produse.

ADVERTISEMENT

Din câte se pare, Peter Lawwell şi întreaga familie sunt bine. Nu au suferit răni, dar sunt foarte speriaţi din cauza atacului nocturn. De atlfel, autorităţile au precizat că nu au existat victime.

Pompierii au reuşit să stingă flăcările, dar au rămas la faţa locului până la primele ore ale dimineţii. Poliţia locală a închis drumurile din apropiere.

ADVERTISEMENT
Incendiul a fost lichidat în cursul dimineţii. FOTO: The Sun
Incendiul a fost lichidat în cursul dimineţii. FOTO: The Sun

Celtic a anunţat că Peter Lawwell şi familia lui se află în siguranţă

Un reprezentant al clubului Celtic a oferit o poziţie oficială: „Putem confirma faptul că locuinţa şi autoturismele lui Peter Lawwell au suferit pagube semnificative în urma unei explozii urmată de incendiu în cursul acestei nopţi.

Peter şi familia sa au fost nevoiţi să părăsească proprietatea. Evident, familian Lawwell este şocată de aceste evenimente teribile, dar, din fericire, se află în siguranţă.

ADVERTISEMENT

Din informaţiile noastre, Poliţia a demarat o anchetă criminală în acest caz. Peter şi familia sa vor primi tot sprijinul de care au nevoie din partea tuturor din club“.

Peter Lawwell este CEO la Celtic. FOTO: The Sun
Peter Lawwell este CEO la Celtic. FOTO: The Sun

Un păurtător de cuvânt al autorităţilor a oferit detalii legate de atac: „În jurul orei 01:00 AM, în ziua de miercuri, 19 mai, agenţii au fost chemaţi în legătuiră cu mai multe vehicule incendiate în apropierea unei locuinţe.

Nimeni nu a fost rănit, iar anchetatorii lucrează împreună cu Serviciul de Pompieri pentru a stabili cauzele care au dus la producerea evenimentului“.

Celtic Glasgow, gruparea condusă de Peter Lawwell, a pierdut campionatul Scoţiei în faţa marii rivale Rangers. Echipa lui Ianis Hagi a pus capăt unei serii de 9 titluri consecutive pentru „verzi“.

A fost al 55-lea trofeu de campioană pentru Rangers, care şi-a scos fanii pe străzile Glasgowului pentru sărbătorirea acestei performanţe.

ADVERTISEMENT