Life

Locul de basm aflat la doar 10 kilometri de Brașov. E considerat un colț de rai și este și protejat

Locul de basm aflat la doar 10 kilometri de Brașov i-a impresionat pe turiști. Vorbim despre o arie naturală protejată, considerată un ”colț de rai”.
16.10.2023 | 16:22
Locul de basm aflat la doar 10 kilometri de Brasov E considerat un colt de rai si este si protejat
Locul de basm aflat la doar 10 kilometri de Brașov. Sursă foto: observatornews.ro / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Dacă ajungi la munte și ești în căutarea unui loc de basm, află că l-ai găsit. Vorbim despre o locație aflată la doar 10 kilometri de Brașov, pe care o turiștii o numesc ”un colț de rai”.

Locul de basm aflat la doar 10 kilometri de Brașov

Rezervaţia naturală Dealul Cetății – Lempeș trebuie văzută măcar o singură dată în viață. Locul de basm nu e departe nici de București și cu atât mai puțin de Brașov, având în vedere că doar 10 kilometri ai de mers.

ADVERTISEMENT

Oricine a ajuns aici a comparat locul cu un ”colț de rai”. Peisajele sunt de basm, iar dacă adori adrenalina, ai unde să faci drumeții și totodată, ai șansa să explorezi locuri pe care nici măcar nu ți le-ai imaginat.

Aria naturală protejată Dealul Cetăţii -Lempeş ascunde de asemenea și alte surprize. Rezervația se întinde pe o suprafață de peste 370 de hectare și se află la mai bine de 700 de metri altitudine.

ADVERTISEMENT

Dacă ajungi în acest loc de basm poți să vezi Lunca Oltului. Totodată, zona de şes a depresiunii Ţara Bârsei este și ea vizibilă. Pădurile sunt viu colorate, deci nu e de mirare de ce vorbim despre ”un colț de rai”.

Unii turiști au ajuns pentru prima oară aici

Sunt și persoane care au ajuns pentru prima oară în acest loc de basm din apropiere de Brașov. Se pare că au primit recomandări din partea altor prieteni și nu regretă deloc alegerea făcută.

ADVERTISEMENT

„E prima dată când am venit. Foarte mulţi prieteni de-ai noştri veneau aici. Şi e o zonă excelentă pentru o plimbare de weekend relaxantă cu copii”, a spus un turist, pentru observatornews.ro.

Și copiii sunt încântați de ceea ce au putut să vadă. Totodată, alți turiști spun că au venit pentru drumeții, având în vedere peisajele spectaculoase. „Este foarte frumos. E prima oară când am venit. N-am avut ocazia până acum să urcăm şi am zis să facem o drumeţie. Să profităm de aer. De vremea frumoasă”, a dezvăluit o altă persoană, pentru sursa citată.

ADVERTISEMENT

Cum ajungi în acest loc aflat în apropiere de orașul Brașov? Nu e deloc complicat. Poți să parchezi mașina chiar la intrare în rezervație, adică în localitatea Sânpetru. Mai departe, drumul este unul cât se poate de simplu. Unele persoane vin aici și pentru a face zboruri cu parapanta, având în vedere condițiile optime.

ADVERTISEMENT