Life

I se spune „Scara către Rai”. Locul spectaculos de pe glob în care ești extrem de aproape de cer. Merită văzut măcar o dată în viață

„Scara către Rai”, locul aproape ireal din lume care merită văzut cel puțin o dată în viață. Unde se află și cum se ajunge aici.
21.09.2023 | 11:43
I se spune Scara catre Rai Locul spectaculos de pe glob in care esti extrem de aproape de cer Merita vazut macar o data in viata
Unde se află „Scara către Rai”, locul în care ești cel mai aproape de cer. Sursa foto: captură YouTube
ADVERTISEMENT

Unul dintre cele mai spectaculoase locuri de pe Pământ duce la vârful Muntelui Tianmen și poartă numele de „Scara către Rai”. Priveliștea de aici îți taie răsuflarea și este cu siguranță pe lista obiectivelor pe care trebuie să le vezi măcar o dată în viață.

„Scara către Rai”, locul pe care trebuie să-l vezi măcar o dată-n viață

„Scara către Rai” se află în vârful Muntelui  Tianmen, la 7500 de metri deasupra orașului Zhangjiajie, din provincia Hunan din China. Cele 999 de trepte conduc vizitatorii la Peștera Tianmen.

ADVERTISEMENT

Acesta este, de fapt, cel mai înalt punct din lume, în care parcă poate fi atins cerul. Priveliștile de aici sunt de-a dreptul spectaculoase, iar formațiunile muntoase unice atrag milioane de vizitatori.

Există două moduri pentru a ajunge la Muntele Tianmen. Niciunul nu este recomandat celor slabi de inimă, însă ambele sunt deosebite. Prima metodă este cea mai lungă călătorie cu tramvaiul din lume, pe care turiștii îl iau din Zhangjiajie.

ADVERTISEMENT

Astfel, cei 7,500 de metri sunt parcurși în aproximativ 30 de minute, însă ultima parte a călătoriei este foarte abruptă, unghiul de urcare fiind de 37 de grade. Unii spun că este cel mai frumos peisaj pe care l-au văzut vreodată, în ciuda celor 99 de curbe periculoase care formează drumul către Muntele Tianmen.

A doua variantă este Drumul Muntelui Sinuos Tianme, una dintre cele mai frumoase șosele din lume. Totuși, această cale necesită foarte multă atenție pentru șofer. Șoferul ar trebui să fie deosebit de atent în timpul conducerii. Luând-o încet și acordând atenție fiecărei curbe și viraj.

ADVERTISEMENT

Altfel ar putea distruge mașina sau,  mai grav, ar putea răni și chiar ucide pasagerii. Peisajul arată frumos, dar luați-vă ochii de la drum pentru o secundă și sunteți pe calea rapidă până jos”, se arată pe site-ul Dangerous Road. 

Care este explicația cifrei 9

Cifra 9, care se regăsește de multe ori atunci când vorbim despre „Scara către Rai”, are o explicație. „Nouă este un număr norocos în numerologia chineză, reprezentând norocul și eternitatea”, scrie travelawaits.com. 

ADVERTISEMENT

Conform unei legende chineze, aici zeii întâlnesc lumea muritorilor. Totuși, recomandarea specualiștilor pentru turiști este să nu călătorească la Muntele Tianmen atunci când afară este ceață. Pe de altă parte, cel mai bun moment de a vizita „Scara către Rai” este toamna, în septembrie și noiembrie, când temperaturile sunt plăcute și vremea este în mare parte uscată.

ADVERTISEMENT