Life

Locul de muncă plătit cu peste 1.000 de euro pe lună. Se caută tineri pasionați, dar nimeni nu vrea să se angajeze

Locul de muncă plătit cu peste 1.000 de euro pe lună e ignorat de tot mai mulți tineri. Deși nu e nevoie de studii superioare, nimeni nu vrea să se angajeze.
10.10.2023 | 15:17
Locul de munca platit cu peste 1000 de euro pe luna Se cauta tineri pasionati dar nimeni nu vrea sa se angajeze
Locul de muncă plătit cu peste 1.000 de euro pe lună. Sursă foto: Pinterest / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Locul de muncă despre care vorbim este plătit cu 1.200 de euro pe lună. Există numeroase posturi scoase la bătaie, în general pentru tineri, însă chiar și așa, nimeni nu e dispus să se angajeze.

Locul de muncă plătit cu peste 1.000 de euro pe lună

Care este, de fapt, motivul și care este domeniul vizat? Locul de muncă pentru care poți fi plătit cu 1.200 de euro pe lună este cel de frizer, iar angajările se fac în Italia, mai exact în Florența.

ADVERTISEMENT

Aici, numeroase saloane caută să angajeze ucenici, însă se pare că nimeni nu este interesat de un astfel de salariu. Asta în condițiile în care pentru cei 1.200 de euro pe lună programul zilnic pornește de la 8 ore.

Iar având în vedere situația actuală, frizerii din Florența spun că este vorba despre o ”urgență personală”. Locul de muncă cere pasiune, însă se pare că cei mai mulți tineri nu o au, notează Il Messaggero.

ADVERTISEMENT

„Este o muncă grea pentru care ai nevoie de pasiune și tinerii nu au această pasiune. Tinerii de astăzi nu sunt ca noi, ne era foame de muncă. Părinții nu mai transmit sentimentul sacrificiului, poate nici eu nu o fac cu copiii mei”, spun o mare parte dintre patroni.

Unii sunt și mai duri de atât și spun că tinerii și-au pierdut ambiția și dorința. Cea mai mare parte dintre ei caută doar faimă ușoară și vor să se bazeze doar pe rețelele de socializare.

ADVERTISEMENT

De ce nu vor tinerii să se angajeze

De cealaltă parte, tinerii au și ei motivele lor. Locul de muncă nu ar fi problema, ci mai degrabă programul, spun aceștia. Atât fetele cât și băieții spun că nu vor să muncească atât de mult pentru un salariu așa de mic.

„Nu vrem să muncim 8-10 ore pe zi cu 1.200 de euro”, este motivul invocat de băieții, dar și de fetele care refuză să răspundă la anunțurile angajatorilor, mai arată sursa citată.

ADVERTISEMENT

De cealaltă parte, patronii spun că pretențiile de început sunt destul de mari. Locul de muncă însă, oferă posibilitatea de dezvoltare. Mai exact, o persoană nu poate câștiga la început de drum același salariu precum un manager. În timp însă, odată ce experiența crește, evident că și veniturile ajung să fie mai consistente.

“De-a lungul anilor, salariul poate crește. Nu te poți aștepta să începi să lucrezi și să câștigi cât un manager. Trebuie să te ridici și să înveți profesia, dar tinerii renunță mai degrabă decât să aștepte”, au mai spus patronii.

ADVERTISEMENT
Scriitoarea JK Rowling, acuzată de „cruzime”, după ce și-a bătut joc de primul...
Scriitoarea JK Rowling, acuzată de „cruzime”, după ce și-a bătut joc de primul manager transsexual din fotbalul britanic
Ce se schimbă la CNP-urile românilor
Ce se schimbă la CNP-urile românilor
EXCLUSIV Dovezile amantlacului dintre Anamaria Prodan și Dan Alexa, descoperite de Laurențiu Reghecampf...
EXCLUSIV Dovezile amantlacului dintre Anamaria Prodan și Dan Alexa, descoperite de Laurențiu Reghecampf în dormitorul matrimonial. Antrenorul a izbucnit în plâns când a aflat că este înșelat
Leguma cu care culegătorii au dat lovitura în această perioadă. E la discreţie...
Leguma cu care culegătorii au dat lovitura în această perioadă. E la discreţie şi ia de cele mai multe ori calea exportului
Cristi Borcea se întoarce la marea dragoste după 12 ani! Decizie fără precedent...
Cristi Borcea se întoarce la marea dragoste după 12 ani! Decizie fără precedent luată de milionarul român
Cum arată casa Laurei Cosoi din București: a amenajat dormitorul copiilor într-un mod...
Cum arată casa Laurei Cosoi din București: a amenajat dormitorul copiilor într-un mod inedit! Actrița și familia ei și-au cumpărat o locuință de poveste și în Maramureș
Gest ȘOCANT făcut de TATĂL lui VLAD PASCU în TRAFIC! Nimeni nu se...
Gest ȘOCANT făcut de TATĂL lui VLAD PASCU în TRAFIC! Nimeni nu se aștepta după TRAGEDIE
Cum ar fi reușit vrăjitoarea Sidonia să-și scoată fiii din pușcărie. Detalii uluitoare
Cum ar fi reușit vrăjitoarea Sidonia să-și scoată fiii din pușcărie. Detalii uluitoare
Prognoza meteo pentru lunile vară. Cum va fi vremea pe litoral
Prognoza meteo pentru lunile vară. Cum va fi vremea pe litoral
Este BOMBA momentului în showbiz. Anamaria Prodan a făcut anunţul oficial
Este BOMBA momentului în showbiz. Anamaria Prodan a făcut anunţul oficial
Firmele care au primit, înainte de campania electorală, contracte de sute de milioane...
Firmele care au primit, înainte de campania electorală, contracte de sute de milioane de lei de la primăriile conduse de Clotilde Armand, Radu Mihaiu și Robert Negoiță. Cine le controlează
O româncă din India spune adevărul despre relația dintre Salman Khan și Iulia...
O româncă din India spune adevărul despre relația dintre Salman Khan și Iulia Vântur: „Mama lui a declarat că Iulia...”