Life

Locul de muncă plătit cu aproape 1000 de euro în România. Ai nevoie de doar 10 clase şi primeşti şi două mese pe zi

Locul de muncă din România pentru care ai nevoie de doar 10 clase și ești plătit cu aproape 1000 de euro. Primești și două mese pe zi.
08.10.2023 | 18:47
Locul de munca platit cu aproape 1000 de euro in Romania Ai nevoie de doar 10 clase si primesti si doua mese pe zi
Despre ce loc de muncă este vorba. Se decontează și transportul personal cu mașina. Sursa foto: pixabay
ADVERTISEMENT

Un loc de muncă din România pare a fi unul foarte avantajos pentru persoanele care nu au nici măcar BAC-ul luat. Angajatorul solicită viitorului salariat doar 10 clase și i se va oferi lunar un venit de peste 4.000 de lei, două mese pe zi și decontarea transportului personal cu mașina.

Ce loc de muncă oferă aproape 1000 de euro persoanelor cu doar 10 clase

În contextul în care salariul minim pe economie, în România, în momentul de față, este de puțin peste 2.000 de lei net, un anunț de pe platforma online de angajare jooble.ro surâde multor persoane. Inclusiv cele cu BAC sau absolvente de facultate nu au parte de remunerația specificată.

ADVERTISEMENT

Drept urmare, dacă ai peste 18 ani și 10 clase finalizate poți lucra ca Operator Mașini Etichetare, în zona Afumați, din județul Ifov. Angajatorul caută o un om care să fie la serviciu în ture, respectiv 12/24 și 12/48, în intervalul orar 8:00-22:00.

Ce face un Operator de Mașini Etichetare?

Salariul este 4.000 de lei net la care se adaugă tichetele de masă în valoare totală de 420 de lei pe lună. Ce face un Operator de Mașini Etichetare? Sarcinile nu par a fi unele dificile, ci constă în: operarea și supravegherea mașinii automate de etichetare, păstrarea curățeniei la locul de muncă, alimentarea cu materie primă a mașinii și remedierea defecțiunilor minore ale mașinii.

ADVERTISEMENT

Care sunt beneficiile locului de muncă?

De asemenea, beneficiile locului de muncă sunt multiple. Pe lângă decontarea transportului cu mașina personală și două mese pe zi se oferă și contract de muncă pe o perioadă nedeterminată, spor de 25% pentru turele de noapte, orele suplimentare se achită cu 175% din valoarea unei zile normale de muncă.

Salariul minim net pe economie s-a majorat

Așadar, cu tot cu orele suplimentare, angajatul va putea ajunge la un salariu de 5.000 de lei pe lună net. Între timp, vin vești puțin mai bune de la guvernanți, referitoare la salarii. Începând cu 1 octombrie 2023 venitul minim brut pe țară s-a majorat la 3.300 lunar.

ADVERTISEMENT

”Începând cu data de 1 octombrie 2023, salariul de bază minim brut pe ţară garantat în plată (…) se stabileşte în bani, fără a include indemnizaţii, sporuri şi alte adaosuri, la suma de 3.300 lei lunar, pentru un program normal de lucru în medie de 165,333 ore pe lună, reprezentând 19,960 lei/oră”, apare în Hotărârea aprobată de Guvern în data de 28 septembrie și publicată în Monitorul Oficial.

Noua măsură prevede o valoare netă de 2.079 de lei, față 1898 lei, cât era până la final de septembrie. De altfel, majorarea salarială actuală nu-i include și pe angajații din domeniul agriculturii sau pe cei din industria alimentară.

ADVERTISEMENT

”Măsura adoptată urmăreşte reducerea numărului angajaţilor aflaţi în risc de sărăcie şi excluziune socială şi va avea efecte pozitive la nivel social prin stimularea ocupării şi prin creşterea puterii de cumpărare a acestora”, a transmis Ministerul Muncii și Solidarității Sociale.

ADVERTISEMENT
Tags: