Life

Locul de muncă plătit cu peste 6.000 de euro pe lună. Puțini români își doresc să lucreze în acest domeniu

Există un loc de muncă plătit cu peste 6.000 de euro pe lună. În ciuda ofertei însă, puțini români își doresc să lucreze în acest domeniu.
06.01.2024 | 08:00
Locul de munca platit cu peste 6000 de euro pe luna Putini romani isi doresc sa lucreze in acest domeniu
Locul de muncă plătit cu peste 6.000 de euro pe lună. Sursă foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Există un loc de muncă plătit cu peste 6.000 de euro. Deși suma e imensă însă, puțini români își doresc să lucreze în acest domeniu. Care e motivul și de ce oferta este una atât de tentantă?

Locul de muncă plătit cu peste 6.000 de euro pe lună

Există numeroase job-uri care sunt foarte bine plătite. Nu sunt însă pentru oricine. Iar dovada cea mai clară o reprezintă acest loc de muncă plătit cu peste 6.000 de euro. Orice român se poate angaja, dar interesul nu e așa mare.

ADVERTISEMENT

Este vorba despre un loc de muncă în domeniul tehnologiei. Se pare că în domeniul IT, managerii ajung să câștige în jur de 6.500 de euro pe lună. De altfel, acestea s-ar putea să fie unul dintre cele mai bune job-uri când vine vorba de încasări anul acesta.

De ce nu își doresc românii să lucreze în acest domeniu însă? Deși salariul pentru acest loc de muncă e unul cu adevărat generos, vorbim despre un domeniu cât se poate de dificil.

ADVERTISEMENT

De ce românii fug de acest domeniu

Mai mult de atât, puțini români își doresc să aibă o așa mare responsabilitate. Drept rezultat, în ciuda salariului de peste 6.000 de euro, unele persoane aleg să se reorienteze către alte domenii.

Sorina Faier, expert în resurse umane, a vorbit despre acest lucru. Într-un interviu acordat pentru Ziare.com, ea a subliniat faptul că domeniul tehnologiei informației rămâne unul extrem de important.

ADVERTISEMENT

Cererea de pe piață este una mare și tocmai din acest motiv, cei care lucrează la un astfel de loc de muncă ajung să fie și atât de bine plătiți. Responsabilitatea însă rămâne și ea una extrem de mare.

„Unul dintre domeniile care ar putea oferi cele mai bune salarii în 2024 rămâne cel al tehnologiei informației. Tot mai multe companii și organizații care devin dependente de tehnologie pentru operațiunile lor, există o cerere în continuă creștere pentru specialiști IT.

ADVERTISEMENT

Joburi precum dezvoltatori de software, ingineri de rețea, analiști de date și securitate cibernetică ar putea avea salarii foarte atractive în 2024, datorită cererii mari de pe piață. IT managerii pot câștiga în jur de 6.500 de euro pe lună, iar specialiștii în acest domeniu se bucură de salarii foarte mari în comparație cu media din piață”, a spus Sorina Faier, specialist în resurse umane.

ADVERTISEMENT