News

Locul de muncă unde se oferă salarii de aproape 20.000 de euro pe lună. Ce trebuie să facă angajații și de ce suma oferită a atât de generoasă

Un domeniu controversat, dar și foarte căutat oferă locuri de muncă cu salarii de mii de euro. Cine poate visa la astfel de salarii
04.12.2023 | 21:46
Locul de munca unde se ofera salarii de aproape 20000 de euro pe luna Ce trebuie sa faca angajatii si de ce suma oferita a atat de generoasa
Locurile de muncă în domeniul inteligenței artificiale, plătite cu mii de euro Sursa foto: hepta
ADVERTISEMENT

Companiile caută tot mai mulți specialiști care lucrează cu inteligența artificială. Domeniul generează mereu noi meserii, iar salariile sunt extrem de generoase pentru specialiști.

Locul de muncă unde se oferă salarii de aproape 20.000 de euro pe lună

Angajații care pot ajuta companiile să țină pasul cu schimbările din era digitală sunt la mare căutare. Cei care știu să lucreze cu inteligența artificială pot obține salarii de peste 8.000 de euro pe lună.

ADVERTISEMENT

De altfel, specialiștii în recrutare au observat că tot mai multe persoane se reprofilează și caută să lucreze în IT, atrase de salariile mari. În unele cazuri, este nevoie doar de un curs de specializare.

”Inteligența artificială deja a început să scrie coduri singură, deci trebuie să ne reprofilăm pe ce ține de inteligența artificială. Cu timpul o să înlocuiască total anumite poziții în IT și atunci trebuie să se reinventeze alte roluri în IT.

ADVERTISEMENT

Dă soluțiile foarte bune, 50% din timp îl recuperăm, dar trebuie să existe specialiști care să îi dea ideile pe care să le implementeze”, a declarat Sorina Faier, specialist HR, la Antena 3 CNN.

Salariile care sunt oferite celor care lucrează în IT continuă să fie printre cele mai mari salarii. Un Python Developer poate câştiga peste 4.000 de euro pe lună, iar salariul unui Senior Data Engineer depăşeşte 6.000 de euro pe lună.

ADVERTISEMENT

”Salariile pot ajunge până la 7.000-8.000 de euro liniștit, mai ales că acum specialiștii IT nu au exclusivitate și bineînțeles că există specialiști IT care pot câștiga până la 20.000 de euro lunar, dar astea sunt excepții, nu putem generaliza”, mai spune Sorina Faier.

Și nu e nevoie de facultate pentru a putea lucra în domeniul IT. Doritorii pot urma cursuri care durează între patru săptămâni și doi ani și pentru care plătesc câteva mii de euro.

ADVERTISEMENT

Potrivit site-urilor de recrutare cele mai mari salarii din IT merg către joburile de Python Developer 2.600 – 4.400 euro, Machine Software Engineer C++ 1.800 – 2.100 euro, Senior Data Engineer – 5.800 – 6.600 euro.

ADVERTISEMENT