Life

Locul de vis din Europa care i-a înnebunit pe turiști. E de-a dreptul magic și a fost inclus în Patrimoniul UNESCO

Un loc de vis din Europa care i-a înnebunit pe turiști a fost inclus în Patrimoniul UNESCO. Nu puțini sunt cei care au rămas uimiți de frumusețile sale.
26.06.2023 | 10:54
Locul de vis din Europa care ia innebunit pe turisti E dea dreptul magic si a fost inclus in Patrimoniul UNESCO
Locul de vis din Europa care atrage turiștii ca un magnet. Sursă foto: Pinterest / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Dacă plănuiești o vacanță în Europa, atunci acest loc de vis va fi alegerea perfectă. I-a înnebunit pe turiștii străini și de altfel a fost inclus și Patrimoniul Mondial UNESCO. Ce are atât de special și unde se află?

Locul de vis din Europa care atrage turiștii ca un magnet

Europa are numeroase locuri în care oricine se poate bucura de o vacanță pe cinste. Trebuie însă să știi unde să mergi, dar și ce poți face acolo, în funcție de preferințele sale. Dacă ești un mare iubitor de natură și de peisaje care să îți taie respirația, atunci acest loc din Europa e alegerea perfectă.

ADVERTISEMENT

Este vorba despre regiunea Lacului Ohrid, situată la granița dintre Albania și Macedonia de Nord. Aceasta a fost inclusă în Patrimoniul Mondial UNESCO. Se întinde pe o suprafață de peste 94.000 de hectare, iar ce se întâmplă acolo e de-a dreptul magic.

Cum a ajuns locația de vis din Europa să fie inclusă în Patrimoniul Mondial UNESCO? Inițial, acest lucru se datora valorilor sale de conservare a naturi în 1979. Au contat apoi și valorile sale de patrimoniu cultural.

ADVERTISEMENT

De ce este atât de deosebit acest loc? Lacul Ohrid este casa a numeroase specii endemice de faună, dar și floră de apă dulce. Mai mult de atât, acest lac a existat continuu de mai mai bine de două milioane de ani, spun specialiștii.

De ce e atât de special Lacul Ohrid

Până acum s-a aflat că lacul găzduiește mai bine de 200 de specii de plante, dar și de animale unice. De asemenea, tot în el se găsesc de la crustacee, 17 specii de pești, două specii de păstrăv, dar și păsări, alge, ori diatomee.

ADVERTISEMENT

Dacă ajungi în acest loc din Europa vei vedea și peninsula Lin. Aici se găsesc ruinele unei biserici creștine despre care se spune că ar fi fost întemeiată la mijlocul secolului al VI-lea. Tot în regiunea Lacului Ohrid se mai găsește și cea mai veche mănăstire slavă, dar și prima universitate slavonă din Balcani.

Este vorba despre Şcoala de litere Ohrid, despre care se spune că a contribuit la educaţia şi cultura din întreaga lume slavă veche, după cum arată informațiile de pe site-ul UNESCO. Și nu doar lacul e special ci și orașul Ohrid din Macedonia de Nord.

ADVERTISEMENT

Despre el se spune că ar fi una dintre cele mai vechi așezări din Europa. Ar fi fost construit între secolele al VII-lea şi al XIX-lea, iar asta se poate observa din arhitectura care continuă să fie păstrată chiar și acum.

În oraș nu doar că turiștii vor vedea așezări impresionante, dar și numeroase mănăstiri, biserici și nu numai. O altă atracție interesantă este rețeaua de străzi înguste. Din cauza spațiului limitat pentru construcții, așezările din această zonă sunt unele aparte.

ADVERTISEMENT
Gigi Becali a dezvăluit discuția avută cu soția sa înainte de sărbătoarea de...
Gigi Becali a dezvăluit discuția avută cu soția sa înainte de sărbătoarea de titlu de pe Arena Națională: „Luminița, Luminița”
Cîrstea, transfigurată: au apărut imaginile cu Sorana după momentul terifiant la care a...
Cîrstea, transfigurată: au apărut imaginile cu Sorana după momentul terifiant la care a asistat la Roma VIDEO
EXCLUSIV Dovezile amantlacului dintre Anamaria Prodan și Dan Alexa, descoperite de Laurențiu Reghecampf...
EXCLUSIV Dovezile amantlacului dintre Anamaria Prodan și Dan Alexa, descoperite de Laurențiu Reghecampf în dormitorul matrimonial. Antrenorul a izbucnit în plâns când a aflat că este înșelat
"Ce-i aia, frate? Face cerculeţe". Locuitorii unei comune de lângă Capitală, şocaţi de ce au văzut pe cer în miez de noapte
Fosta iubită a Prinţului Cristea a ieşit la plajă şi i-a înnebunit pe...
Fosta iubită a Prinţului Cristea a ieşit la plajă şi i-a înnebunit pe italieni: Incredibil de frumoasă!
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la șapte luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la șapte luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
„Trădarea” anului în televiziune! Pleacă de la Pro TV, după 26 de ani...
„Trădarea” anului în televiziune! Pleacă de la Pro TV, după 26 de ani și se vehiculează că a semnat deja cu Antena 1
Angajări masive în Armată. Condițiile de concurs pentru cele 2.500 de posturi
Angajări masive în Armată. Condițiile de concurs pentru cele 2.500 de posturi
Lavinia Pîrva, după anunţul divorţului la 7 ani de căsnicie cu Ştefan Bănică:...
Lavinia Pîrva, după anunţul divorţului la 7 ani de căsnicie cu Ştefan Bănică: Nimeni nu deţine pe nimeni!
Imagini cu casa lui Mihai Neșu. A construit-o în 3 ani și arată...
Imagini cu casa lui Mihai Neșu. A construit-o în 3 ani și arată spectaculos. „Nu e ușor să fii mereu pe șantier”
Îngrășământul ideal pentru roșii, ardei și castraveți. Aplică-le acest tratament și vor crește...
Îngrășământul ideal pentru roșii, ardei și castraveți. Aplică-le acest tratament și vor crește într-o bucurie