Life

Locul din aeroport unde nu ai voie să faci poze. Pasagerii pot avea mari probleme dacă nu respectă regula

În ce loc din aeroport este interzis să faci poze. Pasagerii se pot alege cu sancțiuni dacă vor încălca regula. Este una foarte importantă.
28.11.2023 | 08:01
Locul din aeroport unde nu ai voie sa faci poze Pasagerii pot avea mari probleme daca nu respecta regula
Despre ce loc din aeroport este vorba. Sursa foto: zf.ro
ADVERTISEMENT

Atunci când ne pregătim de un zbor cu avionul și ne aflăm în aeroport, trebuie să respectăm niște reguli esențiale pentru o călătorie în siguranță. De exemplu, nu ai voie să faci poze în anumite părți ale locației. Ce probleme poți întâmpina apoi?

În ce parte din aeroport nu ai voie să faci poze

Aeroportul este una dintre cele mai aglomerate zone. Aici sunt zilnic sute de mii de oameni. Unii călătoresc, iar alții se află în interes de serviciu. Din momentul când treci pragul locației va trebui să te conformezi unui set de cerințe, pe care dacă le vei încălca, în mod cert vei fi sancționat.

ADVERTISEMENT

Poate fi tentant să încerci să faci o fotografie, în zonele de securitate, înainte de a te urca în avion. Însă, astfel nu respecți protocolul de siguranță al aeroportului. În urma atacurilor din 11 septembrie 2001, din New York , în multe aeroporturi personalul nu mai este dornic să se afle cum funcționează lucrurile la ei.

”Asemenea restricții sunt reportate din modificările aduse securității aeroportului în urma atacurilor teroriste din 11 septembrie 2001 (din New York, n.r) . Echipele de securitate își schimbă frecvent procesele pentru a preveni existența unor evenimente care ar putea fi folosite pentru a crea o breșă de securitate.

ADVERTISEMENT

Măsurile de securitate sporite înseamnă, de asemenea, că au fost introduse noi tehnologii. Secțiile de securitate din aeroport nu doresc să fie făcute fotografii în care să se vadă modul în care funcționează”, a explicat pentru Stuff NZ, Doug Drury, șeful departamentului de aviație la CQUniversity din Australia.

Cu ce lucruri nu ai voie să călătorești

Totodată, interesează-te bine și despre lucrurile cu care ai voie să intri în aeroport. Dacă vrei să călătorești peste hotare sau în oricare altă parte țării unde avionul este un mijloc de transport, nu vei trece de controlul securității dacă ai în bagaj obiecte contondente, substanțe periculoase sau obiecte mai mari de 100 de ml.

ADVERTISEMENT

De asemenea, orice pare ascuțit din bagaj trebuie ambalat bine. ”Orice obiect taios in bagajul de cala, trebuie ambalat in siguranta pentru a prevenii ranirea personalului ce manuie aceste bagaje”, potrivit companiei aeriene Ryanair.

Totuși, sunt și situații în care obiecte mari pot fi transportate cu avionul, iar în acest caz se achită o taxă suplimentară. Este vorba despre instrumente muzicale, fragile, rochii de mireasă sau cutii mari pentru pălării și care pot fi fixate pe un loc suplimentar.

ADVERTISEMENT

”Obiectele pe care le considerăm necorespunzătoare pentru a fi transportate în cala aeronavei (cum ar fi instrumentele muzicale de mici dimensiuni, dar fragile, rochii de mireasă, cutii pentru pălării etc.) pot fi totuși acceptate pentru a fi transportate în cabina aeronavei dacă pot fi fixate în siguranţă şi în mod convenabil pe un loc suplimentar, achitat special în acest scop”, mai transmite Ryanair.

ADVERTISEMENT
Tags: