Life

Locul din Europa care poate fi mortal. Este superb, dar o tragedie poate avea loc în orice moment

Există un loc în Europa care poate fi mortal. Deși este de-a dreptul superb, o tragedie poate avea loc aici în orice moment.
10.07.2023 | 13:59
Locul din Europa care poate fi mortal Este superb dar o tragedie poate avea loc in orice moment
Locul din Europa care poate fi mortal. Sursă foto: Pinterest / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Europa are numeroase locuri încărcate de povești și peisaje spectaculoase. Unele sunt însă și extrem de periculoase. Cel mai clar exemplu este acest loc din Europa, care deși e superb, poate fi mortal în anumite situații.

Locul din Europa care poate fi mortal

Dacă vrei o vacanță de vis în Europa, alege cu grijă destinația. Un loc din Italia este favoritul românilor. Chiar și așa, în ciuda peisajelor de acolo, riscul unei tragedii este unul extrem de ridicat.

ADVERTISEMENT

Este vorba despre Costa Amalfi din Italia. Cine ajunge aici se bucură de un drum spectaculos. Dacă alegi însă să conduci mașina, mai bine te gândești de două ori înainte. Pe cât de spectaculoase sunt drumurile, riscul unul accident este extrem de ridicat.

Având în vedere toate aceste riscuri, autoritățile au impus deja numeroase restricții de circulație. Șoferii care au permis de conducere de puțin timp ar fi bine să evite zona. Sunt anumite porțiuni de drum care pot fi fatale.

ADVERTISEMENT

Tocmai din cauza drumurilor spectaculoase, mulți turiști aleg să închirieze o mașină când ajung în acest loc de vis din Europa. Ulterior, traficul devine unul infernal. De aici până la un accident tragic, e doar un singur pas.

Ce restricții au impus autoritățile

Pentru a evita tragediile, în special în această perioadă când zona e extrem de vizitată, autoritățile au decis să impună mai multe restricții. Astfel, dacă alegi această destinație din Europa ar fi bine să le cunoști.

ADVERTISEMENT

Conform presei internaționale, pe o porțiune de 30 de kilometri, mașinile pot circula doar o singură dată la după zile. De asemenea, un criteriul îl reprezintă plăcuțele în înmatriculare.

Ce înseamnă acest lucru? În zilele impare pot circula mașinile cu numere de înmatriculare impare. De cealaltă parte, mașinile care au plăcuțele de înmatriculare cu numere pare pot merge în următoarea zi.

ADVERTISEMENT

Există evident și excepții. Locuitorii din zonă spre exemplu pot circula oricând. De asemenea, vehiculele de transport în comun au și ele liber la circulație, indiferent de zi. Practic scopul măsurilor este acela de a reduce numărul tragediilor rutiere în care sunt implicați turiștii aflați la volan.

ADVERTISEMENT