Life

Locul din România care a devenit un magnet pentru turiștii străini. E de o frumusețe ireală și o alternativă la Valea Prahovei

Locația de la noi din țară care a început să atragă din ce în ce mai mulți turiști de peste hotare. Iată cu ce frumuseți îi ademenește pe vizitatori!
29.02.2024 | 16:02
Locul din Romania care a devenit un magnet pentru turistii straini E de o frumusete ireala si o alternativa la Valea Prahovei
Destinația din România care a început să atragă turiștii ca un magnet. Sursa foto: Pixabay
ADVERTISEMENT

România este una dintre țările care pune la dispoziția turiștilor fel de fel de variante pentru a se relaxa. Majoritatea celor care vor să se bucure de câteva zile departe de agitația orașelor, optează pentru variante populare. Însă, la noi în țară există și locuri care, deși nu au ajuns la urechile tuturor, au început să atragă străinii ca un magnet.

Castelul de piatră care atrage turiștii ca un magnet

Fără doar și poate, România este una dintre cele mai frumoase țări atunci când vine vorba de peisaje și destinații de vacanță. De-a lungul timpului, anumite zone au reușit să se facă remarcate și să atragă din ce în ce mai mulți turiști.

ADVERTISEMENT

Însă, cum niciodată nu sunt suficiente destinații de vacanță, așa se face că mulți turiști străini au început să fie cuceriți de o nouă locație. Se află la noi în țară, însă nu mulți români au auzit de ea. Iată cu ce frumuseți îi ademenește pe cei de peste hotare.

Localitatea Moreni a început să fie din ce în ce mai populară în rândul turiștilor. Aici se află ceea ce mulți numesc ”o minune a naturii”. Cei care ajung în județul Dâmbovița pot admira una dintre cele mai frumoase peșteri din țară.

ADVERTISEMENT

Potrivit descoperă.ro, România se poate lăuda cu 12.000 de peșteri. Una dintre acestea este Peștera Ialomița sau, așa cum îi spun mulți, Ialomicioara. Aceasta nu este deloc o peșteră obișnuită, iar turiștii care au vizitat-o s-au convins de asta.

Peștera Ialomița poate fi parcursă la pas de către vizitatori

În ultimii ani, Peștera Ialomița a trecut prin mai multe etape de modernizare. Acum, este în cel mai bun stadiu al său, după ce a fost dotată cu sisteme de iluminat și cu sisteme de sonorizare.

ADVERTISEMENT

Peștera Ialomița a fost modernizată cu ajutorul fondurilor europene. Potrivit stirileprotv.ro, pentru ca această peșteră să arate atât de bine și să fie un magnet pentru turiști, autoritățile au investit peste 6 milioane de lei.

Momentan, ”Ialomicioara”, așa cum i se mai spune, este mai populară în rândul străinilor decât în rândul românilor. Cei de peste hotare ajung aici din mai multe motive, iar unul dintre ele este peisajul de vis.

ADVERTISEMENT

Peștera Ialomița este destinația ideală pentru cei care vor să admire peisajul natural, dar să se bucure și de răcoare. Situată pe versantul dreptul al Cheilor Ialomiței, peștera din județul Dâmbovița este un adevărat monument al naturii.

Turiștii care vor să se aventureze aici, trebuie să știe că Peșterea are un lungime de un kilometru, însă, doar jumătate din distanță poate fi parcursă la pas. De asemenea, intrarea în peșteră se face după un anumit program. Vizitarea ei începe la ora 9 dimineața și se încheie la 18, în fiecare zi.

ADVERTISEMENT