Life

Locul din România care a fost luat cu asalt de turiști. Numărul vizitatorilor a crescut cu 60%. ”Un spectacol al naturii”

Regiunea care a fost vizitată în număr mare de oameni. Specialiștii au declarat că au fost înregistrați cu 60% mai mulți turiști față de anul anterior.
05.01.2024 | 10:50
Locul din Romania care a fost luat cu asalt de turisti Numarul vizitatorilor a crescut cu 60 Un spectacol al naturii
Regiunea care a fost vizitată în număr mare de oameni. Specialiștii au declarat că au fost înregistrați cu 60% mai mulți turiști față de anul anterior. Sursa foto: Instagram / Călător prin Munții Măcinului
ADVERTISEMENT

Locul din România care a fost luat cu asalt de turiști. Numărul vizitatorilor a crescut cu 60%.  Obiectivul turistic este considerat „un spectacol al naturii”, mai ales că de acum înainte se poate ajunge mult la ușor în această zonă.

Regiunea care a fost vizitată în număr mare de oameni. Specialiștii au declarat că au fost înregistrați cu 60% mai mulți turiști față de anul anterior

Regiunea care a fost vizitată în număr mare de oameni. Specialiștii au declarat că au fost înregistrați cu 60% mai mulți turiști față de anul anterior. Directorul Administraţiei PNMM, Viorel Roşca, a dezvăluit care este aceasta.

ADVERTISEMENT

Parcul Naţional Munţii Măcinului se numără printre locurile frumoase pe care le are România și care în 2023 a fost luat la pas de multe persoane. Numărul turiștilor a crescut de la un an la altul datorită podului peste Dunăre de la Brăila.

„Cei mai mulţi vizitatori s-au înregistrat în timpul verii, iar creşterea numărului turiştilor se explică prin darea în folosinţă a podului peste Dunăre de la Brăila. Vizitatorii pleacă întrebându-se ce ar putea vedea în Munţii Măcinului.

ADVERTISEMENT

Coboară bucuroşi că au găsit un spectacol al naturii şi ne asigură că vor reveni în anii următori. Unii spun că au venit doar în trecere spre mare sau Deltă, dar au consens în familie sau în grupul de prieteni.

Ne întreabă ce ar mai putea vedea în afară de ceea ce au vizitat în ziua respectivă”, a declarat directorul Administraţiei PNMM, Viorel Roșca, în urmă cu ceva vreme, pentru observatornews.ro.

ADVERTISEMENT

Care sunt prețurile în Parcul Național Munții Măcinului

Așa se face că în 2023 locul a fost vizitat de aproape 19.000 de persoane, cu 60% mai mulți decât în 2022, când au trecut pe acolo aproximativ 11.600 de persoane. Și prețurile accesibile sunt luate în calcul de mulți.

Se pare că acestea nu au mai fost majorate în ultimii 15 ani, însă s-ar putea să fie vorba de o creștere cât mai curând. Spre exemplu, în prezent, tariful de intrare în parc pe traseele marcate fără solicitare ghidare este de 6 lei de persoană.

ADVERTISEMENT

De asemenea, tariful de intrare în parc pe traseele marcate fără solicitare ghidare, abonament de 3 zile, este de 12 lei de persoană. De asemenea, prețul pentru o noapte de campare în locurile special amenajate este de 6 lei de persoană.

Cu toate acestea Munții Măcinului sunt un loc care nu trebuie ratat de niciun român, indiferent că este iarnă sau vară. Cel mai vizitat traseu este primul traseu înfiinţat și are drept destinaţie Culmea Pricopanului.

ADVERTISEMENT