News

Locul din România care a fost luat cu asalt de turiști în acest weekend. Vremea a fost perfectă pentru făcut plajă

Temperaturi ridicate, în acest weekend, în toate regiunile țării. Turiștii s-au bucurat de vremea frumoasă, ca într-o zi de vară.
22.10.2023 | 14:48
Locul din Romania care a fost luat cu asalt de turisti in acest weekend Vremea a fost perfecta pentru facut plaja
Locul din România care a fost luat cu asalt de turiști. Foto Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Locul din România care a fost luat cu asalt de turiști în acest weekend. Deși suntem în luna octombrie, temperaturile sunt mai mult decât prietenoase, amintind mai degrabă de mijlocul verii decât de toamnă.

Locul din România care a fost luat cu asalt de turiști

La final de săptămână, valorile termice au trecut de 20 de grade în toată România. Ba chiar, pe litoral au depășit 30 de grade, conform meteorologilor. Și apa mării a fost caldă pentru această perioadă a anului, ajungând la 19 grade.

ADVERTISEMENT

Prin urmare, turiștii au hotărât să își petreacă weekendul la malul Mării Negre. Foarte mulți dintre ei s-au bucurat de apă și au înotat, probabil, pentru ultima dată în acest an în mare. „Nu ne aşteptam să fie aşa de cald. E şocant!

Mi se pare chiar mai cald decât în unele zile de vară. Am venit să mâncăm şi după plajă. Nu îmi vine să cred că spun asta, dar o să facem plajă.”, a spus un turist, pentru Observatornews.

ADVERTISEMENT

Totodată, restaurantele au fost pline, deși managerii localurilor nu se așteptau la un flux mare de turiști, având în vedere că ne apropiem de finalul lunii octombrie. Ospătarii spun că au avut clienți ca într-o zi de august.

„Ca o zi de august. Este o zi ca în plină vară. Cel mai căutat este lufarul, pisica de mare, pălămida, calcanul, corbul de mare”, a specificat angajatul unui restaurant de pe litoral, potrivit sursei citate.

ADVERTISEMENT

Cum va fi vremea în următoarele săptămâni

Meteorologii spun că acesta a fost weekend-ul din octombrie cu cele mai ridicate temperaturi, din istoria măsurătorilor. Valorile termice au fost cu peste 10 grade mai ridicate decât specificul perioadei.

Administrația Națională de Meteorologie a anunțat că și finalul acestei luni va aduce temperaturi mai mari decât ar fi normal. Vremea va fi caldă în întreaga țară, mai ales în regiunile sud-estice.

ADVERTISEMENT

Și începutul lunii noiembrie va aduce temperaturi ridicate în toată România. În ceea ce privește precipitațiile, acestea vor fi apropiate de normalul perioadei. Cel puțin până la data de 19 noiembrie, vremea se va menține mult mai caldă decât ne așteptăm, având în vedere că ne apropiem de iarnă.

ADVERTISEMENT